Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülőszobán döbbentem rá,...

A szülőszobán döbbentem rá, hogy másoknak mennyivel jobb az életük. Mit tegyek az érzés ellen?

Figyelt kérdés
2 hónapja született a 2.lányom. Mikor a kórházban bent voltam, egy szobában voltam egy fiatal nővel, aki az első gyerekét várta. Dúsgazdag családja volt, a férje magas, jóképű, fiatal, a barátai mindig ott voltak nála, hogy ne unatkozzon. A gyereknek már elő voltak készítve a gyönyörű, márkás babaruhák, kis kosár, mindenféle luxus dolog, míg nekem a férjem még virágot se hozott, a barátaim közül meg senki be se jött, mert mindenkinek jobb dolga volt. Borzasztó magányos voltam és azon gondolkodtam, hogy vajon az én lányomnak mikor lesznek olyan dolgai, mint az övének. Arról beszéltek, hogy pár nap múlva lesz a babaköszöntő buli, amit a férje és annak szülei szerveznek. Rájuk néztem és 2 szép, fiatal szülőt láttam, meg csillogó életet, én pedig körülnéztem és negyed olyan szép dolgokat nem tudtam felmutatni a gyereknek, ott feküdtem pattanásokkal, elhízva. Az érzés azóta se változott, persze nagyon nagy öröm a kislány, de már megint konfliktusok vannak a férjemmel a pénz miatt és mindig az a család jut eszembe, hogy nekik mennyivel könnyebb lehet az életük. Mit tehetnék az érzés ellen? Sokszor jön rám sírás.
2012. máj. 2. 13:42
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 A kérdező kommentje:
Látszott, hogy jó emberek és tisztelik egymást. A családjuk is intelligens és kedves volt. Ezt én sosem kapom meg a férjemtől, nem beszélnek velem szépen, nincsenek olyan barátaim, akik odafigyelnének rám. Nem sajnálom tőlük, mert olyan szép és fiatal pár voltak, hogy ilyet ritkán látni. Én csak azt sajnálom, hogy nekem ez nem adatott meg, sem a jólét, sem a szerető család és barátok. Ők még a 20-as éveiket tapossák, de én 20-on évesen sem voltam sikeres.
2012. máj. 3. 16:38
 62/63 anonim ***** válasza:
Pár elkapott pillanatból következtetni valakinek az életére súlyos, de sajnos tipikus hiba. Ne olyan akarj lenni, amilyennek másokat képzelsz (gyakran tévesen), a saját boldogságod kulcsát találd meg! Pénz? Ugyan már... A pénztől leszel boldog? Tényleg? Na akkor mesélek valamit. Van egy jó barátom, nem a középosztályhoz tartozik. Született és down kóros gyereke, akit még így os imád és mindent megtesz érte. A felesége őt okolja, hogy a gyerek ilyen lett, mert biztosan genetikai baja van... Összeköti őket két cég, némi családi elvárás, megy a színészkedés 24 órában. A helyzet pedig egyre rosszabb, a feleség (!!!) félrejár, válni akar, a gyerekkel a barátom foglalkozik. Irdatlan pénzek folynak el arra, hogy a gyerek aránylag méltó módon tudjon létezni. Ez az élet jobb lenne?
2015. febr. 13. 07:33
 63/63 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Az, hogy a férjed nem beszél veled úgy ahogy szeretnéd, és a barátaid nem látogattak meg, az nem pénz függvénye. Ebben az esetben nem lehetséges, hogy a kapcsolatoddal van probléma a férjeddel, bár nem értem, ha sokat veszekedtek, és így látod magatokat akkor miért vállaltatok gyereket?Amúgy miért kell mindig általánosítani, nagyon elkanyarodtatok a témától. A gazdag emberek lehetnek boldogok. Mondok én valamit. Én mindent megkaptam a szüleimtől, nem nélkülöztönk, és megtanítottak a szüleim az életre, tisztelem és szeretem őket, és hálás vagyok, hogy ennek ellenére, ön erőből a segítségük nélkül elvégeztem egy főiskolát, és megdolgozom a pénzemért. Nem találtam állást otthon, ezért elmentem külföldre takarítani. Mások szemetét takarítom, mert nekem nem büdös a munka, és még is megkaptam mindent, és nem vagyok egy elkényeztetett nő. Ez kizárólag neveltetés kérdése, hogy a szüleim a pénz mellett foglalkoztak velem, és szigorú nevelést kaptam.

2015. ápr. 2. 14:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!