Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülőszobán döbbentem rá,...

A szülőszobán döbbentem rá, hogy másoknak mennyivel jobb az életük. Mit tegyek az érzés ellen?

Figyelt kérdés
2 hónapja született a 2.lányom. Mikor a kórházban bent voltam, egy szobában voltam egy fiatal nővel, aki az első gyerekét várta. Dúsgazdag családja volt, a férje magas, jóképű, fiatal, a barátai mindig ott voltak nála, hogy ne unatkozzon. A gyereknek már elő voltak készítve a gyönyörű, márkás babaruhák, kis kosár, mindenféle luxus dolog, míg nekem a férjem még virágot se hozott, a barátaim közül meg senki be se jött, mert mindenkinek jobb dolga volt. Borzasztó magányos voltam és azon gondolkodtam, hogy vajon az én lányomnak mikor lesznek olyan dolgai, mint az övének. Arról beszéltek, hogy pár nap múlva lesz a babaköszöntő buli, amit a férje és annak szülei szerveznek. Rájuk néztem és 2 szép, fiatal szülőt láttam, meg csillogó életet, én pedig körülnéztem és negyed olyan szép dolgokat nem tudtam felmutatni a gyereknek, ott feküdtem pattanásokkal, elhízva. Az érzés azóta se változott, persze nagyon nagy öröm a kislány, de már megint konfliktusok vannak a férjemmel a pénz miatt és mindig az a család jut eszembe, hogy nekik mennyivel könnyebb lehet az életük. Mit tehetnék az érzés ellen? Sokszor jön rám sírás.
2012. máj. 2. 13:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
95%
Jó lenne, ha végre nekem CSAK! annyi pénzem lenne, hogy gyermeket vállalhassak, de ez az idő talán sose jő el! Én is irigyellek, mert vállalhattál kettőt is...
2012. máj. 2. 13:57
 12/63 anonim ***** válasza:
61%

Gondolj arra, hogy az élet mindig elvesz a másik kezével, hiába ad valakinek az egyikkel bőségesen.

A minap egy fiatal özvegy adatlapjára bukkantam FB-n (közös ismerős révén)

Csillogó, gazdag élet, Adonisz apuka, modell szépségű anyuka, két gyönyörű kisbaba (nagyobbik is alig múlt kettő)

És puff, egyik este apukát meggyilkolták és széthulott a egész tündérmese.

MINDIG van valami bibi a sztoriban, MINDIG. Csak mindenkinek más... úgyhogy ne irigyeld a többieket, keresd meg a boldogságot a saját életedben, és örülj annak.

2012. máj. 2. 14:00
 13/63 anonim ***** válasza:
85%

"Csizma nélkül is nősz akkorára mint a bíró fia." (Móra Ferenc : Kincskereső kisködmön)

Én is néha fel tudnék robbanni, amikor meglátom a gyerekorvosnál a két hónapos(!) gyereken a Nike cipőt.

Annak a babának két hét múlva már kicsi lesz, és többe kerül, mint az éves ruhapénzem.

Ne azt nézd mid nincs. Hanem, hogy mid van!

2012. máj. 2. 14:01
 14/63 anonim ***** válasza:
83%

Pénzük biztos van. De tudod nem látsz bele az életükbe, olyan nincs, hogy valaki tökéletesen, maradéktalanul boldog. Ha sok pénzem lenne, biztos én is szép lennék, konditerem, kozmetika, szép ruhák stb. De lehet, hogy más bajom lenne, amit biztos nem hirdetnék.

Egyszer irigyeltem valakit, aztán kiderült, veri őket a férj. Soha nem gondoltam volna!! Azóta soha senkit nem irigyelek. Anyósom gazdag, de számtalan műtétje volt és nem volt boldog a házassága sem.

Örülj a kisbabádnak! Gratulálok hozzá!

2012. máj. 2. 14:04
 15/63 anonim ***** válasza:
51%
Én is irigyellek, hogy lehet gyereked, de azért nem, hogy olyannak szültél (kettőt), aki nem igazi társad. Minden relatív.
2012. máj. 2. 14:05
 16/63 anonim ***** válasza:
79%

Most komolyan boldogabb lennél ha lenne egy 20 milliós trásasházi lakásod, 10 millás autód, nyaralód a horváth tengerparton, önetető széked a gyereknek?

Erre gondolj ettől boldogabb lennél jobban szertnéd magad a férjed a gyerked?

Igen a pénz nem boldogít.. de szükséges az élethez. Mi a fontosabb neked azon gondolkodj el, hogy márkás cuccokban feszengjetek a gyerkkel, vagy,hogy együtt legyeteke.

Igen úgy érzem neked az együtt töltött idő hinyázik igazán. Nem az a te bajod,ohgy másnak idillibb látszatra az életed. jobban szertnél többet együtt lenni élni a cslaádoddal. Sajna ez a szomorú magyar valóság.. Az átlag magyar nő aki munkából él a férjével előbb utóbb ha gyerket szül maágnyos egyedül űlló anyaként éli vilégát, pedig a férje nem csalja, nem vált el tőle, még csak nem is történt tragédia.. egyszerűen cska a munka és megélhetés rabja....

De fel a fejjel idővel kialakulnak ak özös porgramok és minden, még akkor is jobb lesz ha nem lesznek márkás cuccaitok, luxus villa és autó. Nem az számít igazán.

Presze rossz látni ha melletted valakinek képeskönyvbe illik az életel ( lehet ám,ohgy nem is olyan boldogok)

A barátok is hiányoznak? Voltak közös porgramok stb szülés előtt? Igen akkor amint könnyebben jártok ide oda újra kell aszerveni őket. S amit sose feledj el.. a baártásgok megtartási is kemény munka.

sok boldogságot nektek sé ne keseregj nincs olyan rossz életed van mnidnene még ha nem is olyan csillgó, vna mindne ami az élethez kell.

2012. máj. 2. 14:05
 17/63 anonim ***** válasza:
70%

Én erre csak ezt tudom írni:

"Ne irigyelj másokat nm tudod későbbi sorsát".

2012. máj. 2. 14:09
 18/63 anonim ***** válasza:
76%

Uramatyám, ennyi rosszindulat.. "veri a férje, meghalt a férje, lehet hogy beteg" mindezt csak azért, mert anyagilag jól állnak, akkor keressük meg a gyenge pontot az életükben és együtt kárörvendezzünk rajta... ne már, mennyire nincs bennetek emberség?

Kérdező, kezdetnek annak örülj, hogy te csak csendesen irigykedsz, de nem sajnálod attól a családtól a boldogságot, ezt fogod továbbadni a babádnak is, tehát nem fogsz gonoszkodó, szívtelen felnőttet nevelni belőle. Aztán meg motiválva lesz a leányzó, hogy sokat tanuljon, sokra vigye, mert látni fogja milyen nehéz az átlagember élete. És igazából a hangsúly azon lenne, hogy harmonikusabb párkapcsolatot sikerüljön kialakítanod a férjeddel, az már szinte mindegy is, hogy milyen anyagiak mellett, nemigaz?

2012. máj. 2. 14:12
 19/63 anonim ***** válasza:
44%
Eddig azt hittem, csak a tinilányoknak ennyire fontosak a külsőségek. Tévedtem.
2012. máj. 2. 14:13
 20/63 anonim ***** válasza:
74%
Le légy irigy, örülj a két egészséges gyerekednek!
2012. máj. 2. 14:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!