Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülőszobán döbbentem rá,...

A szülőszobán döbbentem rá, hogy másoknak mennyivel jobb az életük. Mit tegyek az érzés ellen?

Figyelt kérdés
2 hónapja született a 2.lányom. Mikor a kórházban bent voltam, egy szobában voltam egy fiatal nővel, aki az első gyerekét várta. Dúsgazdag családja volt, a férje magas, jóképű, fiatal, a barátai mindig ott voltak nála, hogy ne unatkozzon. A gyereknek már elő voltak készítve a gyönyörű, márkás babaruhák, kis kosár, mindenféle luxus dolog, míg nekem a férjem még virágot se hozott, a barátaim közül meg senki be se jött, mert mindenkinek jobb dolga volt. Borzasztó magányos voltam és azon gondolkodtam, hogy vajon az én lányomnak mikor lesznek olyan dolgai, mint az övének. Arról beszéltek, hogy pár nap múlva lesz a babaköszöntő buli, amit a férje és annak szülei szerveznek. Rájuk néztem és 2 szép, fiatal szülőt láttam, meg csillogó életet, én pedig körülnéztem és negyed olyan szép dolgokat nem tudtam felmutatni a gyereknek, ott feküdtem pattanásokkal, elhízva. Az érzés azóta se változott, persze nagyon nagy öröm a kislány, de már megint konfliktusok vannak a férjemmel a pénz miatt és mindig az a család jut eszembe, hogy nekik mennyivel könnyebb lehet az életük. Mit tehetnék az érzés ellen? Sokszor jön rám sírás.
2012. máj. 2. 13:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
83%

"pénz nem boldogít"

Nem a fszt nem :D

Ha pénzed van, van időd is boldognak lenni, mert egyébként csak a pénhajhászás teszi ki a mindennapjaidat meg a stressz, hogy felszinen maradj!

El tudnék képzelni 8 milliárdot a számlámon, magángépet saját pilótával, villát spanyolban, franciaországban, és svédországban. saját hang és filmstúdiót, yachtokat, jetski ket, a legbombázóbb személyi edző csajszikat és masszőröket, a legtutibb szakácsot, zsír motorokat, 3 sportkocsit, minden hétvégén bulit a barátaimmal más és más országokban.

Extrém kirándulásokat, túlélőtúrákat, árveréseket, kaszinós napokat, motorozós napokat, repülgetős napokat, búvárkodós napokat, filmezgetős napokat, lenne vmi saját kutatás is tudósgárdával stb.

Méghogy a pénz nem boldogít.

Még a koporsómból is vigyorognék!

2012. máj. 2. 16:46
 32/63 anonim ***** válasza:
86%

nem olvastam a kommenteket, a kérdésedree válaszolok.

Azt hiszem nem zavarna a vagyoni különbség,ha hozzád is bejött volna a férjed virággal, meglátogatnak a barátok, ha babaköszöntő bulit szervez a család.

Nem az anyagi különbség zavar igazán, hanem a szeretlenség (bocs) amit most vettél észre. És a pattanások és az elhízás. Na ezeken mind tudsz változtatni,mert rajtad múlik. És ha jó légkör veasz körül, akkor az sem fog zavarni,hogy nem tudsz annyi játékot venni a gyereknek.

2012. máj. 2. 16:52
 33/63 anonim ***** válasza:
43%
miért pontoznak le majdnem mindekit????
2012. máj. 2. 17:08
 34/63 anonim ***** válasza:
86%

Megértelek...Bizony akárki akármit mond a pénztelenség tönkreteszi a családi kapcsolatokat.Pénztelenség alatt most nem azt értem,hogy egy évben csak 1x tudunk elmenni nyaralni,nem 3x.De ha semmi kikapcsolódásra nincs idő-pénz-energia(mert mondjuk heti 6 nap 12 óra meló utánn örül az ember,hogy dögölhet végre kicsit,nem,hogy még sétálni menjen a Margitszigetre,csakhogy egy ingyért programot mondjak),az bizony nem tesz jót a családi életnek.Az állandó viták,hogy ki mire mennyit költött és miért,tönkrement a hűtő,ki és honnan teremtse rá elő a pénzt,lejárt a zálogjegy meg kell hosszabbítani,stb,stb...Ja és sajna sokan elfelejtik,hogy a gyerek nem arról szól,hogy jut annak is egy tányér leves!Mert már az alap dogok is pénzbe kerülnek és egyre többe!Nekem sincs,pedig már 30 éves vagyok,és nem is tervezek esélyem sincs még csak egy 30nm-es lyukra sem(nemhogy házra...).Örülünk a párommal,hogy ki tudjuk fizetni az albit meg a rezsit,és tellik kajára,pedig mindketten diplomásak vagyunk(mielőtt még azzal jön valaki,hogy tanulni kellett volna).Nem szól másról az élet,csak meló,kaja,alvás...Ez van.Sajnos:-(

30/Nő

2012. máj. 2. 17:32
 35/63 anonim ***** válasza:
85%
33-as: azért, mert van egy beteg lelkű olvasó, aki szerint mindez csak a szülés utáni depresszió műve, és lepontoz mindenkit, aki nem ért egyet. Ő maga írta. Ha meg nem ő, akkor egy másik segítségre szoruló, akinek valami törés lehet az életében a témával kapcsolatban. Vagy csak simán gonosz és buta.
2012. máj. 2. 18:22
 36/63 anonim ***** válasza:
91%

Miért olyan hihetetlen, hogy vannak gazdag és boldog emberek?! (persze ott is lehetnek kisebb-nagyobb problémák, mint mindenhol).

Csak hát tényleg nem minden, hogy mit tudsz megadni a gyerekednek, hiszen manapság tényleg minden pénzbe kerül. Nem márkás ruhákra gondolok. Én csórón nőttem fel, soha egy táborba nem mehettem fel, sőt még a helyi strandra sem volt pénz, és még sok mindenre. Na hát ezek a dolgok azok, amikre ha telik, talán boldogabb, egészségesebb lelkű felnőtt lesz a gyerekből.

2012. máj. 2. 18:29
 37/63 anonim ***** válasza:
54%

" olyan nincs, hogy valaki tökéletesen, maradéktalanul boldog"

ezzel vitatkoznék.

2012. máj. 2. 18:32
 38/63 anonim ***** válasza:
54%
Ugyanmár!Kérdező : először is tegyél annak érdekében, hogy meglegylé magaddal külsőleg elégedve,amint lesz annyi időd, hogy a baba mellett foglalkozz is magaddal! Ha rendbe leszel kicsit a külsőddel,sokkal könnyebb lesz magad körül megteremteni mindazt amire vágysz!
2012. máj. 2. 18:39
 39/63 anonim ***** válasza:
0%
13:55 48%-os én felpontoztalak! :D
2012. máj. 2. 18:57
 40/63 anonim ***** válasza:
100%
Az irigység csúnya betegség. Anyukám mondta régen, mikor a szomszéd lány új kemping biciklije után sóvárogtam.
2012. máj. 2. 19:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!