Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülőszobán döbbentem rá,...

A szülőszobán döbbentem rá, hogy másoknak mennyivel jobb az életük. Mit tegyek az érzés ellen?

Figyelt kérdés
2 hónapja született a 2.lányom. Mikor a kórházban bent voltam, egy szobában voltam egy fiatal nővel, aki az első gyerekét várta. Dúsgazdag családja volt, a férje magas, jóképű, fiatal, a barátai mindig ott voltak nála, hogy ne unatkozzon. A gyereknek már elő voltak készítve a gyönyörű, márkás babaruhák, kis kosár, mindenféle luxus dolog, míg nekem a férjem még virágot se hozott, a barátaim közül meg senki be se jött, mert mindenkinek jobb dolga volt. Borzasztó magányos voltam és azon gondolkodtam, hogy vajon az én lányomnak mikor lesznek olyan dolgai, mint az övének. Arról beszéltek, hogy pár nap múlva lesz a babaköszöntő buli, amit a férje és annak szülei szerveznek. Rájuk néztem és 2 szép, fiatal szülőt láttam, meg csillogó életet, én pedig körülnéztem és negyed olyan szép dolgokat nem tudtam felmutatni a gyereknek, ott feküdtem pattanásokkal, elhízva. Az érzés azóta se változott, persze nagyon nagy öröm a kislány, de már megint konfliktusok vannak a férjemmel a pénz miatt és mindig az a család jut eszembe, hogy nekik mennyivel könnyebb lehet az életük. Mit tehetnék az érzés ellen? Sokszor jön rám sírás.
2012. máj. 2. 13:42
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
91%

Nem értem, miért hiszi azt sok ember, hogy akinek pénze van, az biztos boldogtalan. 18 évesen kimentem külföldre, dolgoztam 4 évig, mikor visszajöttem, sikerült vennem egy szép lakást. Megismertem a férjemet, aki jó családból származik, közösen vettünk egy házat, jól élünk, hamarosan gyermeket szeretnénk. A férjem jóképű, én pedig nem mondom, hogy szép vagyok, mert az beképzeltnek tűnhetne, de igényes vagyok, szeretem a szépet. Tökéletes minden, tiszteljük egymást, félre tudunk tenni és élvezzük az életet. Ha lesz egy babánk, biztos, hogy mindent megadunk neki már az első perctől kezdve.

Viszont rossz belegondolni, hogy ha már gyereket vállalunk és ugyanígy élünk majd, mások találgatni fogják, hogy vajon melyikünk beteg/lépett félre/mennyi hitelünk van.

28/N

2012. máj. 2. 14:19
 22/63 anonim ***** válasza:
86%
Ezt borzasztó nehéz kivédeni, nem kell hozzá kismamának lenni, hogy elöntse az embert az elkeseredettség, hogy másnak mennyivel jobb...De arra figyelj oda, hogy ez leginkább akkor következik be, ha a nem vagy elégedett az életeddel, ha nem vagy boldog. Ezen viszont csak te változtathatsz, és az okokat is magadban kell keresni. Írtad, hogy már megint konfliktusok vannak a férjeddel a pénz miatt. Akkor minek vállaltál még egy gyereket mellette? Se pénz, se harmónia, de pluszban egy kapocs + pénznyelő? Pattanásos és kövér vagy? Hacsak nem betegség miatt, akkor bizony ezt is magadnak köszönheted. Az önsorsrontás ellen nincs orvosság, max a józan ész. Próbálj meg magadon változtatni, tegyél meg te magad mindent a boldogságodért, és akkor megnyugodhat a lelked, hogy te mindent megtettél. Kényeztesd magadat, mert ez neked jár. Próbáld meg a saját lehetőségeid mellett kihozni az életedből a maximumot, és inkább nálad rosszabb helyzetben lévőket nézegess, mert a másikba csak beleőrülsz.
2012. máj. 2. 14:28
 23/63 anonim ***** válasza:
58%

Ne haragudjatok, de nem bennem vana rosszindulat, hanem bennetek.

Képzeljétek, én átértékeltem az életemet, miután láttam, mi történt másokkal, hogy az a szép kis család, akit biztosan 10ből 8 irigyelt, szétesett egy tragédia miatt.

Nem örültem neki, de ezt nem is írtam egy szóval sem (mindenki magából indul ki).

Hanem megrendültem, és átgondoltam a saját kis nyavajáim, és rájöttem, hogy még sem olyan sötét a helyzetem, mint ahogyan korábban láttam.

A kérdezőt is arra bíztatom, hogy keresse meg a jót a saját életében, és ne törődjön másokkal.

2012. máj. 2. 14:29
 24/63 anonim ***** válasza:
76%
Soha nem tudhatod, mi van a máz alatt. Mondok egy példát: néhány hete nagyon kiborultam, mivel egy régi, egyetemi korszakos barátnőm teleposztolta a fb-ot, hogy jön a gyerek. Évek óta nem is beszélgettünk már. Sárgultam az irigységtől, mivel egy idősek vagyunk, nekem ez a csaj úgy maradt meg, mint a legnagyobb partikirálynő, akivel együtt hasítottunk rendszeresen az egyetemi bulikon. Kívülről nézve a következőket lehetett látni: apuka jó állással, anyuka (barátnőm) sikeres egyetemi oktatóként, immár felelősen, lehiggadva, kutatói ösztöndíjjal várja az első babát, tökéletes összhang, maga a megtestesült harmónia. Annyira bántott az egész, hogy én csak megközelítőleg se tartok itt, hogy gondoltam, felhívom már, hogy gratuláljak. Tudod, mit mondott? Dőlt belőle a panasz: az apuka egy dologtalan lusta senkiházi, a gyerek becsúszott, csak azért tartotta meg, mert fél, hogy nem lehet később gyereke; a kutatói állásból éhen fognak halni kb., az apuka máig nem képes örülni a babának, ja és hab a tortán, hogy a leendő nagyszülők már most tojnak a gyerekre, ellenben az elsőszülött testvér gyerekét azt se tudják, hogy abajgassák. Végiggondoltam, hogy biztos ezt irigylem én? Inkább hihetetlen rossz kedvem lett az egésztől és bűntudatom, hogy irigykedtem, mielőtt lett volna fogalmam róla, mi van a "kulisszák" mögött. Most azon agyalok, hogy segíthetnék a barátnőmön.
2012. máj. 2. 14:32
 25/63 anonim ***** válasza:
41%
;n nem akarok jönni ayyal a dumával, hogy a pénz nem boldogít, de elárulok valamit. arra gondolj, hogy van akinek nem lehet gyereke, hiába van pénze. én nem mondom, hogy gazdag vagyok, de megvan mindenem ami kell, lakás , ház, jó állás, de nekem meg egy gyermek hiányzik, és azt bizony pénzzel nem tudom megoldani. mindig elvetélek, nem tudnak segíteni, egyfolytában orvosokhoz járok. nem azért irtam ezt, hogy magam sajnáltassam, hanem hogy lásd, hogy milyen boldogság az ami neked van. mi a férjemmel odaadnánk mindent egy saját babáért...
2012. máj. 2. 14:42
 26/63 anonim ***** válasza:
35%
Szia, ez adjon erőt, hogy változtass. Ne elégedj meg a mostani életeddel, hanem törekedj jobbra és szép lassan sikerül.
2012. máj. 2. 15:53
 27/63 anonim ***** válasza:
93%

Kihegyezted a dolgot a pénzre,pedig van egy csomó olyan dolog az életedben,ami nem pénz kérdés.Például figyelmesség.Milyen barátaid vannak,akik rád sem nyitják az ajtót?Nem baj,ha turkálóból vannak a ruháim,de olyan emberrel veszem körül magam,akik életemnek egyik fontos napján legalább annyit mondanak velem örülnek.

Férjed részéről szintén nincs figyelmesség.Ha nincs pénze virágra az út mentén bárhol lehet szedni orgonát,virágot lopni nem bűn.

Babaköszöntő bulit kis pénzből is lehet rendezni.Batyus buli,mindenki süt otthon valamit,eljönnek,beszélgetnek és megnézik a babát.Erről szól,nem a lufikról.

"Borzasztó magányos voltam és azon gondolkodtam, hogy vajon az én lányomnak mikor lesznek olyan dolgai, mint az övének"

Ne azon gonodlkodj,hogy mikor lesz márkás rugdalózója a lányodnak,mert az csak kellék.A környezeteden és magadon gondolkodj el,mert azt nem tudná rendbehozni a pénz.

2012. máj. 2. 16:02
 28/63 anonim ***** válasza:
94%

Sokszor megfogalmazódik bennem ez is, hogy másoknak mennyivel könnyebb / jobb, és milyen igazságtalan az élet.

Nekem az a nagy tanulság, hogy a szüleim (ma már látom, hogy így volt) mindig a körülményeket és másokat hibáztattak azért, mert nekik nehéz és nem repült a sült galamb a szájukba. Ebből egyenesen következik, hogy nekünk se. Viszont volt, hogy jól éltünk, de felelőtlenek voltunk, és most ennek isszuk a levét, immár 2 gyerekkel. Én már csak azért vagyok mérges, leginkább magamra, hogy miért nem voltam kicsit megfontoltabb, kettőnk helyett is, mert akkor most könnyebb lenne. Így meg most törjük a fejünket, de nem adjuk fel. Azok után, hogy pár hete még a válásról beszélgettünk, amikor épp nem ordítoztunk egymással. Úgy érzem, hasonló cipőben járunk most, nem csak a pénz szűke meg az elhízás és a pattanások miatt :). Én akkor éreztem pont így, amikor a párommal csak voltunk egymás mellett abban a kritikus időszakban. De azelőtt és most talán megint megkapok tőle mindent emberileg és társként, na ezt nem cserélném el a legmesésebb gazdagságra sem. Ahogy írta vki, szerintem is inkább az hiányozhat neked, hogy akármilyen körülmények is legyenek, a férjed igazán álljon melletted, és ne csak fizikailag meg kötelességből legyen ott, és ez bizony nem kerül semmibe, csak egy kis figyelmességbe. De lehet az is, hogy magától nem is tudja mire volna most szükséged, próbáld neki valahogy elmondani.

Esetleg ha nagyobb lesz a baba, keresd te is a lehetőségeket, hogy vmi "zsebpénzhez" juss, épp ezen töröm a fejem én is... Nem könnyű, de ebből bizony a saját hajadnál fogva kell kihúznod magad, tapasztalatból mondom! Remélem segítettem egy picit. Irhatsz privit is akár.

2012. máj. 2. 16:06
 29/63 anonim ***** válasza:
81%
Az első házasságomat mindenki irigyelte. A férjem gazdag volt, bármit megvehettem, volt saját autóm, a gyerekemnek meg a legdrágább holmikat vettem. Mások előtt szépen beszélt velem, mindenki mondta,hogy becsüljem meg magam mert fogom az Isten lábát. Csak éppen néha úgy megvert,hogy a földön feküdtem, lelkileg terrorizált ahogy tudott, olyan dolgokat csinált pl.,hogy ha autózás közben valamin összevitáztunk, akkor elkezdett 200-zal!! menni, mikor tudta mennyire félek. Ezt mások sosem látták és nem is hitték. Aztán elváltam, és most a második férjemmel élek, aki feleannyit keres, családi ház helyett lakásban lakom, nincs külön autóm, nem vehetek meg bármit,stb.és egymilliószor jobb az életem! Ja, amikor született az első gyerekem, akkor az én első férjem volt a minta apuka és a kórházban mindenki engem irigyelt. Ugyanis kibérelt egy kétágyas szobát és beköltözött hozzám. Szóval,hogy egy kórházban a szülészeten mit látsz, meg másokat hogy látsz....hát abból ne ítélj meg semmit.
2012. máj. 2. 16:13
 30/63 anonim ***** válasza:
47%
örülj a gyermekednek:)
2012. máj. 2. 16:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!