Mit lehet tenni kissebségi érzés és alacsony önértékelés ellen?
Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom mindenkit többre tartok magamnál, nem is tudom, hogy miért egyszerűen ilyen vagyok. A gond csak az, hogy vannak nekem is szép álmaim, társasági élet, barátnő, sikerek. Ezeken a területeken viszont nem tudok előrébb jutni, egyszerüen lehetetlen. És ezt nem úgy mondom, hogy soha nem próbáltam meg a változtatást. Egyszerűen maga az ÉRZÉS fogja vissza teljesítményt. Teljesíteni csak úgy lehet ha van motiváció, kiegyensúlyozott vagy stb. Amikor ilyen érzések vesznek hatalmukba, az valami kellemetlen, valahogy úgy lehet leíri mint a szorongás, életkedvtelenség és reménytelenség érzésének elegye. És így nem lehet teljes életet élni. Mit lehet tenni? Hogy lehet ezt megváltoztatni? Nagyon sok éve belém van ez rögzülve. A folyamatos sikertelenségeim meg csak megerősitík ezt bennem. Ördögi kör. Kell még próbálkozni, vagy el kell fogadni? Esetleg ha tudtok ez ellen valami jó stratégiát, amivel meg lehet ebből a körből szökni, azt szivesen fogadnám. És ne a sportot ajánljátok, mert rendszeresen sportolok, és nálam ez nem vállt be.2012. jan. 17. 17:40
1/3 Mirk válasza:
Elhatározás kérdése. Ne azt várd, hogy a sikerek meghozzák az önbizalmad. Előbb légy magabiztos, még akkor is ha úgy érzed nincs mire. Ha kibékülsz magaddal, megtanulod értékelni magad, jönnek majd a sikerek.
Egyébként most is vannak sikereid, csak nem azokon a területeken ahol te szeretnéd. Ha felismered ezeket lesz önbizalmad.
2/3 anonim válasza:
ismerős...én is ilyen voltam/vagyok, nekem pszichológus sokat segít/ett/
3/3 anonim válasza:
fejleszd az önismereted, fogadd el a hibáid...ilyesmik
minél előbb változtatsz, annál jobb és könnyebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!