Igénytelen az a nő, akinek nincs sok ruhája?
A ruhái több évesek, nagy részét nem is hordja, csak egy-kettőt váltogat; farmere jobbára ugyanaz, esetleg néha egy másikat hord.
Irtó takarékos mindenben, annyi pénze lenne rá, hogy néha vegyen újat is, de nem teszi. A párja ugyanilyen, 1-2 ruhadarab. Viszont mindig tiszták, ápoltak, bár a nő kb. 2 éve nem volt fodrásznál, csak lófarokba kötve hordja a haját.
Egyáltalán nem igénytelen. Ha tiszta a ruhád, és azt a keveset, ami van, jól összeválogattad, akkor nagyon is szépen és kulturáltan lehet öltözködni.
Ismertem egy nagyon okos, kedves fitala nőt, akinek nagyon rossz családja volt, önző szülei. Alig volt ruhája, az is használt, a cipője talpa pedig foltozott. A kilencvenes évek legelején. Egyetemre járt így, jogra. A férje hasonló csóró volt, amikor öszekerültek, és úgy látom, hogy szép lassan boldogulnak, mert a maguk pénzéből feltöltődött a ruhatáruk. Nem Bochkor Gábor vagyegy plázacica-szintre, de nem is arra, ahol voltak.
A takarékosság nem bűn, de az már hiba, ha csak magaddal vagy ilyen és másokra költesz, mert ő azt szereti. Akkor azt azt jelenti, hogy magadtól vonsz meg minden örömöt, csak azért, hogy mindig csak adj, csak adj, mert te jó vagy, aki csak ad, csak ad...másnak. De magának nem! Közben belül, mélyen fáj, hogy neked nincs, te nem vagy csinos, neked mindig csak adni kell.
Tudom, én is innen kezdtem. Nekem is az a szerep jutott, a férjemmel együtt, hogy nekünk mindig adni kell, másoknak. Holott ez nem igaz. Ezen lehet változtatni.
Nem muszáj örömtelenül leélni az életedet. Ha viszont valóban nem okoz gondot az, hogy a ruhatárad szegényes, akkor te ilyen vagy. Fogadd el magad ilyennek.
Húgomnak szívesen vásároltam, mert neki jól is állnak. Én az ő korában még elhízottabb voltam, semmiképp sem tudtam volna csinos lenni. Örülök, hogy ő tud az lenni.
A párom ruhátlanságát sem szeretem annyira, mert jó pasi, döglesztően nézhetne ki, de erre nincs igénye. Neki is vettem már pulcsikat, pólókat, valamelyiket hordja, valamelyiket nem. A pólókat nem, pedig nem túlzás egyik sem. Megszokta, hogy van több teljesen fehér vagy kék pólója, azokat váltogatja.
Megmondom őszintén, ha jobb alakom lenne, akkor talán jobban viszonyulnék a ruha témához, de így meg mindig azért nem megyek el ruhát venni, mert majd lefogyok megint és akkor újra nagy lenne rám - ergo: pénzkidobás.
Értem. Sejtettem, hogy önbizalom-problémáid vannak, mert a spártai élet csak keveseknek való (lelki alkat szerint).
Ha teltebb vagy az átlagnál, akkor sem kell csadorban járni, sem egy szál kopott farosban és két pólót váltogtani mellé. Nagyon csinosan lehet öltözködni, ha tudsz varrni, esetleg kötni, vannak olyan boltok, ahol nagyobb mértetek is vannak, és olyan turik is, ahol iszonyú jó cuccokat lehet összeszedni (tapsztalat, én is voltam nagyon-nagyon szegény) alig-pénzért.
Ha teltebb vagy, annak megvan a jó oldala is: tapasztalatom szerint a teltebb nők sokszor jobb kedélyűek, mint a sovány társaik (holott én sovány vagyok, de alapból jókedélyű). A lófarok nem biztos, hogy jól áll egy teltebb nőnek, de ezt te tudod. Mindenestre tényleg olcsóbb, mintha háromhavonta járnál hajat vágatni.
Az is tapasztalat, hogy ha te adsz magadra, a férjed egy idő után elkezdni szégyellni, hogy ő "csak" így vagy úgy van öltözve. Nem mondja, mert a legtöbb férfi nemigen ruhamániás, de ha nagyon figyelsz, mindig vannak apró jelek, amik arra utalnak, hogy szeretné...na akkor kell kicsit noszogtani, hogy vegyen csak ruhát. És ha tényleg jó alakú férfi és jó a ruha is, amit vett, akkor azonnal megdícsérni! Ez magadra is érvényes!
Olyan nagyon fiatalok vagytok, nem szabad öröm nélkül leélni az életet és mindig csak vágyakozni, és titokban irigykedni másokra.
Azért ekkora ám a szám, mert én pontosan ezt tanulom most, a férjemmel együtt. Jobb későn, mint soha. :)
Gondolkodtam, hogy turiban kéne összeszedni pár göncöt. De eddig akárhányszor jártam egy-egy jó turi közelében, kirakaton át láttam, ahogy megszállott módjára túrnak a nők odabent. :D Valahogy ilyen tömegverekedésbe nem vágyom... Nyugisabb időszakban meg lehet, hogy már nincs mit túrni? :D
Most keményen nekiálltam az alakformálásnak, sajog is mindenem, talán ha kicsit leadnék, az adna némi kedvet a ruházkodáshoz. Mondjuk most meg anyagilag nem vagyunk úgy, hogy költekezzünk. :D Egy hónapja nincs munkám... Tartalék van és behúztuk a nadrágszíjat, ami a kiadásokat illeti. Ezért is gondolkodtam a turin. Nem vagyok turkálópárti, eddig azt vallottam, inkább egy olcsó kínai ruha, mint márkás a turiból. Pedig mindenki dicséri a turikat, lehet, én fogtam ki rosszakat vagy épp silány volt az áru, nem, tudom.
En amit veszek ruházati dolgokat a butikokban általában márkás, de ezt is akkor veszem amikor kiárúsitás van.
Azt lehet mondani, hogy fel sem veszem. Viszont amit a turkálóban kiturizok, na azokért megbolondulok. Egyediek és nagyon jó minõségûek. Van amelyiken még a cédula is rajta van.
Emiatt ne fájjon a fejed!
16 éves vagyok,(heti 2-3 ezreket költök sminkre.vagy ami épp szembejön velem) 83 kiló voltam a tavalyi orvosi vizsgálaton..34 es nadrágokkal.. szerettem vásárolni, de soha nem találtam farmert magamnak. eléggé elszomorító volt :/ kicsit rendbe raktam az életem ( nyár.32 es nadrág) majd karácsonykor 2-3 hétig semmit nem tudtam enni, mert kaptam egy mandulagyulladást,ami velejárója ilyen kis fehér "kicsattanások" és feldagadt íny volt.Csak levest, csak szívószálon..minden más csípett,mart. most próbáltam fel a 4-5 éves nadrágomat,29 es méretben. és teljesen jól áll ! *-*.
Mint leírtam, lenne lehetőségem csomó csomó ruhát venni magamnak, De van 10-20 pólóm( a legdrágább 3000 a legolcsóbb 1000- és egy kivételével mindet a westendben vettem) meg 2 nadrágom.(Bershka) és absz. teljesen jól megvagyok így. :))) nyárra úgy lesz rövidgatyám,hogy ami szétment a combjánál, azt elvágom kikoptatom. Tökéletes!
Fodrásznál,hm..gőzöm nincs mikor jártam :O Talán tavaly.
Sminkelni sminkelem magam, színezett hidratáló szemceruza púder pirosító spirál. csak mert az arcom fontosabb mint a göncök. Ezt nem azért írtam le,hogy irigykedj/irigykedjetek,hanem,hogy ösztönözzön.Ne foglalkozz mással, ha neked tetszik magadon valami! nem éri meg...A ruháidat viseld büszkeséggel!:) Ha mosolyogsz, tuti ,hogy te is gyönyörű vagy!van párod is, kell ennél több?:) ne érezd magad igénytelennek, figyelj arra,hogy ne hagyd el magad ducin sem!:)nem szép látvány,ha valaki az akár új akár régebbi ruháiban morcosan járkál! a mosoly öltöztet!:)
(egy duci lány/nő is lehet szép.14 éves korom óta nm volt olyan,hogy ne akart volna velem járni valaki.:)
A barátomnak 3 nadrágja van.. 2 farmer meg egy fehér farmer.. a két farit hordja inkább, és néhány pólóját váltogatja. de őt nem is érdekli...semmit nem von le a helyességéből, és humorából :P
16L
Nézd,ez baromira nem igénytelenség.Ha megtehetném(ami nem igaz jelen helyzetben,de volt mikor igen :) ) akkor se vásárolnék hetente ujjat.Én se vagyok vékony,sőt inkább duci-molett(ki hogy szereti) és rohadt nehéz normális ruhát kanom.
CSAKHOGY!!! Rájöttem pár éve valamire :Pont leczarom más véleményét ,hogy hogy áll a ruha ami nekem bazi mód tetszik.És tudod miért?Mert nem lóg ki a hurkám,nem mutogatom a nem oda illő részemet és valószínűleg aki ilyen negatív annál teljesen mindegy mibe lennék mert azt nézi hogy nem vagyok vékony topp modell.
21/N
Akkor valamilyen szinten én is igénytelen vagyok, mert már lassan 10 éve nem voltam fodrásznál, hanem otthon valaki mindig levágja a hajam? (párom, régebben anyukám, amíg élt)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!