Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igénytelen az a nő, akinek...

Igénytelen az a nő, akinek nincs sok ruhája?

Figyelt kérdés

A ruhái több évesek, nagy részét nem is hordja, csak egy-kettőt váltogat; farmere jobbára ugyanaz, esetleg néha egy másikat hord.

Irtó takarékos mindenben, annyi pénze lenne rá, hogy néha vegyen újat is, de nem teszi. A párja ugyanilyen, 1-2 ruhadarab. Viszont mindig tiszták, ápoltak, bár a nő kb. 2 éve nem volt fodrásznál, csak lófarokba kötve hordja a haját.

2012. márc. 29. 11:44
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
94%
Hú, de jól lepontoztak mindenkit, aki nem ruha-őrült. Én nagyon örülök neki, hogy más-más indíttatásból ugyan, de igen sokan nem dőltek be a vásárlási mániának!
2012. márc. 29. 13:31
 22/41 A kérdező kommentje:
Én mindig kizáró oknak éreztem a duciságot és a csinosságot. :) Akárhol látok nálam testesebb vagy épp vékonyabb ducit, hát egyik sem néz ki jól. Sőt, ha valami mintás rikító valamiben van, csak még jobban felhívja magára a figyelmet. Sokan felveszik a divatos göncöt, aztán virít a hájuk, szerintem ez undorító és szánalmas. Csípőgatya, rövidnadrág. Én pl. évek óta nem viselek rövidnadrágot, eszemben sincs a vaskos vádlimat mutogatni.
2012. márc. 29. 13:35
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig a stylist-tanuló vagyok.

Nézd, én nem duci vagyok, hanem kifejezetten kövér. És igenis hordok színes ruhákat, mert egy mosolygós, vidám emberke vagyok.

Itt most egyáltalán nem a divatról van szó. Hanem arról, hogy tudod, mi áll jól neked, a személyre szabott "szabályaidat".

Nekem pl. meleg tónusú mindenem. Tehát nem hordok hideg színeket, pl. kéket. Hordhatok kéket, csak akkor tisztában kell lennem azzal, hogy a kék elsápaszt, és több korrektor kell, mert a szemem karikásnak tűnik. Vagy felvehetek helyette zöldet, türkizt, és kevesebb alapozó kell, mert egyenletesebbnek és egészségesebbnek tűnik az arcszínem.

Kötött anyagot sem hordok, mert vastagít; azt is hordhatnék, de mivel nem akarok nagyobbnak látszani, mint amekkora vagyok, nem teszem. Vagy nem hordok duplasoros gombokkal varrt kabátot.

Tehát a divat nem érdekes. Lehet, hogy neked eszméletlenül jól áll a piros meg a V-nyak. És ha nem az a divat? Kit érdekel? Tudod, a divat elmúlik, a stílus örök.

2012. márc. 29. 13:51
 24/41 A kérdező kommentje:
Felsőkben vagyok megrögzött. Ujjatlant vagy rövid ujjú felsőt nem veszek fel, legalább póló nagyságú ujjat szeretek. Ne legyen rövid a hossza, félig takarja a fenekem. Kövesse az alkatom vonalát (szóval ilyen mell alatt szélesedő vackot biztos nem vennék fel) , de ne feszüljön a hasamnál, mert bár nem nagy, hurkám azért van. De általában a farmer takarni szokta, magasabb derekút hordok, utálnám, ha kibuggyanna az úszógumi - erre olyan sok nő nem figyel, olyan sem, aki kifejezetten nem is kövér, csak azért van ott kibuggyanni-valója. Lényegében nem találok sosem olyan felsőt, ami nekem kell. Ha nagy ritkán mégis, abból meg csak egyféle minta van több színben, így vannak tök egyforma felsőim. Ám ezek már ezerévesek, 1 van már, ami még hordható, a többi csak otthonra való az állapotuk miatt.
2012. márc. 29. 14:05
 25/41 anonim ***** válasza:

Honnan tudod, hogy azt az egy farmerját, amit 1 hétig hord, nem mossa ki 1-2 naponta?

Nekem sincs sok ruhám, többnyire régiek, és van néhány új köztük. A férjem szintén így áll ruhatéren. Ez igazából azért van, mert épp építkezünk, és komolyan mondom, hogy új ruhákra tudunk most a legkevésbé költeni. :/ Ez van..

2012. márc. 29. 14:17
 26/41 A kérdező kommentje:
Onnan tudom, hogy rólam van szó. Nemigen van kimosva, mivel nem száradna meg másnapra, ahhoz túl vastag az anyaga. A felsőket ki tudom mosni hét közben is akár.
2012. márc. 29. 14:21
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lenne igénytelenség, ha koszosak és büdösek lennének. De te magad írtad, hogy tiszták és ápoltak. Így nincs gond. Nekem sincs sok ruhám, pedig még pénzem is lenne rá. Egyszerűen utálok vásárolni, mert kicsit ducibb vagyok és soha semmit nem találok az én méretemben. A nadrág vásárlás az egyenesen kín számomra, mert mindegyik vagy feszül és persze minden kis sonkám kidomborodik, vagy pedig lóg rajtam, mint aki 100 kilótól szabadult volna meg, de még nem vett új cuccokat. Így kerülöm a vásárlást. Ha már nagyon muszáj, akkor szoktam, de akkor is hetekig kell lelkileg felkészülnöm rá.
2012. márc. 29. 14:41
 28/41 anonim ***** válasza:
27-es! Mintha csak az én vásárlási tortúrámat írtad volna le! Hetekig készülök rá!
2012. márc. 29. 14:50
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Mióta eljöttem otthonról, nem sok pénz marad ruhákra. Ősszel vettem magamnak 2 melegítőt (naci+pulcsi) meg 1-2 felsőt + fehérneműt. Most cipőt kéne venni.

Nekem kb 10 felsőm van, amit felváltva hordok, 2 farmerem és 2 melegítőm. Heti 1x mossuk a ruhákat, plusz heti 1 mosás a melós ruháknak.

Van elég bugyim+zoknim, minden nap tisztát húzok fel. Felsőkkel ugyanígy vagyok. Amikor csak napi 5-10 percet van rajtam a farmer, akkor csak 2 hetente mosom ki.

Kozmetikusnál és fodrásznál 2 éve nem voltam.

Nem sminkelem magam, a hajamat anyukám vagy tesóm befesti és le is vágja.

Nem érzem magam igénytelennek. Ha lenne pénzem, biztos vennék ruhákat, de most fontosabb, hogy a csekkek be legyenek fizetve.

2012. márc. 29. 14:56
 30/41 A kérdező kommentje:
27-es, hát ez az én gondom. :( Most mondjuk megint van rajtam felesleg bőven, de pár éve leadtam 40 kg-t. Nagy naivan azt hittem, 78 kg-san azért csak tudok már ruhát venni (173 cm magas vagyok). Hát nem. :D Hiába terveztem nagy bevásárlást, a végén két felsővel tértem csak haza, meg 2 nadrággal. És úgy, hogy a teljes ruhatáramat kifogytam, ez gáz volt...
2012. márc. 29. 15:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!