Miért ilyen igénytelen a családom?
Sajnos eléggé igénytelen a családom,kivéve az ételek terén,mert ha főzünk,nagyon odafigyelünk a tisztaságra.De pl.a fürdőszoba mindig tök koszos,a nappali is,heti 1x van nagy takarítás.Persze sokszor van,hogy én takarítok,de hiába ha 3 ember meg szétgányolja a munkát.Utálom,hogy kosz van.A rendetlenség még nem is zavar annyira,de a kosz annál inkább.Testvérem(fiú) is nagyon igénytelen,magára nézve is.Barátnője sincs nagyon,és szeretném valahogy rávenni,hogy legyen igényesebb,de egyrészt már nem kisgyerek,nem lehet irányítani,másrészt nem nagyon hallgat a húgára.Nagynéném meg az unokatesóm ilyen rendszeretőek,mondjuk ők már túlzásba is viszik.
Mit tehetnék?:(
19/L
Ennyi idősen ezen háborogsz? Az eszem megáll...takaritottak utánnad eleget a szüleid, nem gondolod hogy mostmár hagyni kéne őket pihenni, és neked kéne átvenni a dolgokat?
Takarits te annyit hogy mindig tisztaságot érezz, ne másoktól várd el, jó még az öcsédtől jogos elvárni, de nem tudom hogyan vehetnéd rá.
Én ezt csinálom már pár éve, szüleim semmihez nem nyúlnak hozzá, minden háztartási munka rám maradt, és nem húzom a szám hogy milyen kosz van, hanem takaritok én.
Érdekes nekem szó szerint semmit nem takaritanak, mégsem panaszkodok.
Ha elköltözöl se fog helyetted senki, szokd meg.
Az meg hogy összejárkálják természetes, időzitsd úgy a felmosást hogy mindenkinek jó legyen.
A bátyád nem kisgyerek, nem hiszem, hogy beleszólhatnál, és bele kéne szólnod a dolgaiba, elvégre ezek a te elvárásaid ne akard ráerőltetni. Másrészt nálad mit takar, hogy igénytelen?
Ahol emberek vannak, ott előbb utóbb kosz is lesz, szerintem inkább próbáld megszokni, mert nagyon sok koszos hellyel találkozol az életben.
Persze, ahol emberek laknak, ott minden idővel bekoszolódik, de éppen ezért fontos a rend és a tisztaság folyamatos fenntartása.
Ki-ki maga után rendet rak, nem igaz hogy koszban kell élni.
Ha valaki felnőtt, és zavarja az ilyesmi, el kell költözni egy kis lakásba egyedül, a többieket meg egye meg a kosz. Ha jó úgy nekik, akkor azt érdemlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!