22 éves leszek, önáló életet akarok, mert a családom mindenbe bele szól. Azt mondtam elköltözöm, azt válaszolták, hogy rendőrséggel hazahozatnak. Megtehetik? Nincs gyámom, elmúltam 18 és csak akkor költözök el ha találok lakást, munkát
ha lakás,munka nélkül lépsz le,akkor se vitethetnek vissza
elmúltál 18,csinálsz amit akarsz
(szerencsére)
hol laksz?albérlőtársat nem keresel?Lány vagy vagy fiú? :))
amúgy tényleg szabad vagy akár az utcán is élhetsz ha olyanod van de reméljük ez nem kerül sorra.
Mivel nagykorú vagy, csak eltűnt személyként kerestethetnek. Ha megtalál a rendőrség, közlöd, hogy saját akaratodból tűntél el és nem járulsz hozzá, hogy közöljék a szüleiddel a lakcímedet. Akkor ők értesítik a szülőket, hogy rendben vagy, de nem akarsz kapcsolatba lépni velük.
Mikor eltelik néhány hét, rájössz, hogy nincs kire számítanod, nem is volt ez olyan okos ötlet. De nem ezt kérdezted.
Bocs' nem akarok okostojás lenni, de nem lehetne egyszer leültetni őket, hogy most komolyan akarsz velük beszélni? És itt kifejthetnéd, hogy mennyire rossz ez így neked, ha tényleg szeretnek, akkor vegyenek annyira emberszámba, hogy megbíznak benned és kinézik belőled azt, hogy 22 évesen van annyira reális az ítélőképességed, hogy el tudod dönteni, felelősséggel, hogy mi jó neked.
De első lépésként az anyagi önállóságot kellene megvalósítanod, hogy legyen megbízható és állandónak tekinthető bevételed. Ha ez megvan, utána néznék lakás után is. Ezt csak azért írom, mert ma egy átlagfizetésből sok esetben egy kis garzon bérlete+rezsije sem jön ki és akkor még "életminőséghez kötődő kiadásokról" nem is beszéltünk.
Elég sz@r ilyen légkörben élni, sajnos én is tudom.
Én az anyóssal éltem együtt és ment a műsor szinte nap mint nap. Szerencsére volt egy kis pénzünk, és a szüleim támogatásával el tudtunk költözni a férjemmel. Volt ugyan fél év mosolyszünet, de utána helyre állt a béke anyóssal.
Valószínűleg te előtted is ez az út áll, csak pénzt kellene szerezned, hogy el tudj költözni. Ha viszont dolgozni sem engednek, nem sok választásod van, mint valami otthoni, internetes munkát (tudtuk nélkül?) keresni, és abból összegyűjteni pénzt. Jobbat nem tudok. Jelenleg én is ezt csinálom, bár más okból. Korom miatt nem találok munkát. Barátaid vannak?
Egyébként a kérdésedre válaszolva, nem tehetik meg a szüleid hogy a rendőrséggel hazavitetnek. NAGYKORÚ vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!