Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Már megőrülök...

Mit tegyek? Már megőrülök otthon. (lent)

Figyelt kérdés

24 éves vagyok még otthon lakom. Az anyám lassan meg őrit. Mániás depressziós, apámat már kikészítette. Nem csinálnak semmit otthon, nyugdíjasok. De ha én elmegyek otthonról, már mint elköltözöm vagy férjhez megyek anyám biztos összeroppan. Apám meg beadja a válást. Most úgy ahogy nyugi van, de mindennap valamin van patália. Nem tudom,hogy bírom így tovább. munka után rám vár a kupi. A barátomnak is lassan elege van.

De nem merek elköltözni, mert akkor mindennek vége.Hogy fogok így férjhez menni?

2009. jún. 8. 20:11
1 2 3 4 5 6
 51/57 A kérdező kommentje:

Jó lenne elköltözni de hova? Minden olyan bizonytalan körülöttem. Mindenki még mi is úgy könyveltük el magunkat a barommal,hogy egy örök életre. De még meg sem kérte a kezem, mert előbb diplomát akar meg munkát.

Ő nem itt lakik hanem 15 km-re egy faluban, és már többször mondta,hogy itt a városban nem tudna élni. De még azt sem tudja,hogy hol akar dolgozni. Élni, családot lapítani később. Csak,hogy velem ennyit tud.

Én nem tudom,hogyan tudnék egy háztartást vezetni. Anyám nem enged semmit csinálni, igaz rákényszerülök,hogy megtegyen kiporszívózzak, felmossak stb helyette. De pl nem tudok főzni, nem enged be a konyhába. De pl ő már nem pucol wc-t és nem takarítja ki a fürdőszobát azt nekem kell ha nem akarok fertőzést.

Szóval nem tudom hová mehetnék anélkül,hogy kiakadnának. meg az a sok hülye rokon aki állandóan beleszól az életünkbe.

A nagymamám mikor a bátyám abban a városban kezdett dolgozni ahol ő la,kik mit csinált: mikor arról volt szó talán véglegesítik körbenézte a lakásokat és majdnem lefoglalózott a nevükben nekik ott egyet. Senki nem kérte meg rá. még jó ,hogy kiderül. bátyám ki is akadt rendesen.

2009. jún. 10. 11:31
 52/57 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőhöz csatlakozom. Plussz még annyi, hogy kérdezd meg magadtól, hogy ebből melyik a Te életed? És ha ez megvan, akkor döntsd el jól van ez így?

Ha igen akkor minden rendben, ha nem akkor lépjél.

2009. jún. 10. 12:15
 53/57 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

A további kommentjeid alapján úgy érzem, az egész családrendszeretekben van valami hiba. A Hellinger féle családfelállítást, mint terápiás módszert pont nektek találták ki. Nézz utána, keress a net-en, próbálj meg találni a közeletekben valakit, aki ilyennel foglalkozik! (Ha nagyon nem megy, akkor nézz körbe messzebb! Egy ekkora probléma megéri; én ismerek olyat, aki Erdélyből jön Pestre, mert itt talált olyan terapeutát, akiben megbízik.)

2009. jún. 10. 12:36
 54/57 anonim ***** válasza:
100%

Hova koltozzetek el a baratoddal? Hat ahogy a tobbi fiatal is elkezdi az eletet egy alberletben pl. Vagy menjetek ki kulfoldre dolgozni, alapozzatok meg magatokat, kesobb vegyetek fel hitelt, es vegyetek egy lakast. Ugy ahogy a tobbi ember is csinalja.

En a helyedben mar elmentem volna privat orvoshoz, es segitseget kertem volna. DE! A testvereddel egyutt! Megertelek, nem konnyu a dolog. De cselekedned kell! Beszelj meg egy idopontot a testereddel, es azt irod a sogornod is segit, hiszen o is azt mondja, hogy menjel el otthonrol.

Akkor? Menjetek el orvoshoz, kerjetek ki a tanacsat, mondd meg hogy elakarsz koltozni, milyen anyukad betegsege, egyedul maradhat-e, ha igen akkor hagyd otthon apukaddal, ha pedig nem maradhat felugyelet nelkul akkor adjatok be otthonba. Annyi dolgot felsoroltal anyukadrol, hogy szerintem elmehetne otthonba.

Apukad elvalik tole? Na, ezt nem hiszem el. Szerinted lesz hozza ereje? Nem hiszem.

Ne engedd hogy zsaroljanak teged! Az egesz csalad zsarol, kihasznal.

Cselekedjel, koltozz a baratoddal alberletbe, menjetek el privatban orvoshoz, ha kell tobbhoz is, kerjetek segitseget, es eljel!

Nalunk a nagymamam elt, aki 99%-ban agyerelmeszesedett volt. Allando felugyeletet igenyelt. Termeszetesen a szuleim nem hagyhattak ott a munkahelyuket miatta, hogy ra vigyazzanak otthon. Ezert fogadtuk egy nenit, aki vele volt amig a csalad haza nem ert hozza. A mama nyugdijabol fizettuk a nenit. Kepzeld mi lett volna, ha apukam is panikol, jajgat, hogy mi lesz a mamaval egyedul? Meg kell oldani.

Annyi de annyi valaszt kaptal mar, legy eros es gondolj magadra!

2009. jún. 10. 13:10
 55/57 A kérdező kommentje:

Ezek szerint a bátyám erősebb mint én? Ő tette jól,hogy családot mert alapítani még egyetem alatt?

Én bizonytalan vagyok,hogy megtehetem-e,hogy együtt hagyjam anyámékat "öljék" egymást.

Meg igaz ami igaz így most még nagyon kényelmes. nincs lakbér rezsi stb.

A barátommal csak azért nem költözhetünk össze mert a szülei nem engednék még. Szerintük a fiúk most tanuljon és legyen munkája utána gondolkodhat azon,hogyan tovább.

Meg én sem akarok még vele összeköltözni. Nem is tudnám ellátni szerintem. Mint mondtam a háztartásról mit sem tudok.

Igaz anyám tőlem kér állandóan kölcsön amikor már elköltötte a rokkant nyugdíját. Apámtól nem mer és nem is tud kérni, mert az övét (nyugdíj) mindig a rezsi elviszi.

Meg mindig meg vesz ilyen -olyan egészségmegőrző cuccokat részeltre. S csak akkor derül ki,hogy van maikor a csekkeket nem tudja fizetni, mert a terméket eleve eldugja. Annyi sz.r van itthon. Ne tudjátok meg.

2009. jún. 10. 14:01
 56/57 anonim ***** válasza:
Hát most már tényleg a döntés van hátra amit csak te tudsz meghozni.
2009. jún. 11. 13:31
 57/57 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindnekinek:)
2009. jún. 11. 13:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!