Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Már megőrülök...

Mit tegyek? Már megőrülök otthon. (lent)

Figyelt kérdés

24 éves vagyok még otthon lakom. Az anyám lassan meg őrit. Mániás depressziós, apámat már kikészítette. Nem csinálnak semmit otthon, nyugdíjasok. De ha én elmegyek otthonról, már mint elköltözöm vagy férjhez megyek anyám biztos összeroppan. Apám meg beadja a válást. Most úgy ahogy nyugi van, de mindennap valamin van patália. Nem tudom,hogy bírom így tovább. munka után rám vár a kupi. A barátomnak is lassan elege van.

De nem merek elköltözni, mert akkor mindennek vége.Hogy fogok így férjhez menni?

2009. jún. 8. 20:11
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
94%
Ha kérdeznéd, hogy szerinted normális-e, hogy mindentől így kiakad, jó-e ez neki, vagy látott-e bárkit is a környezetében így viselkedni, mit mondana?
2009. jún. 9. 14:30
 32/57 anonim ***** válasza:
100%

14:30, te még nem voltál ilyen beteg emberrel együtt úgy látom, ha betegség tudata sincs, az ilyen kérdések se jutnak el hozzá, enyémhez se, ha sirok mert kikészít és nem hagy tanulni se, az se hatja meg.

ez egy betegség, józan ésszel nehéz megérteni

2009. jún. 9. 14:41
 33/57 anonim ***** válasza:
85%

Szia, ez borzalom! Es miota eltek igy? Lassacskan tonkre mesz te is, hidd el!

Ne legyen ket munkahelyed azert, hogy te fenntartsd a hazat! Figyelj, ha eluszik a haz, akkor majd megy anyukad otthonba. Es apukad elvalik tole? Hat ne haragudj, apukad valasztotta ot felesegeul, o eskudott meg, hogy joban-rosszban kitartanak egymas mellett. Ha elvalnak, nem te tehetsz rola.

En a helyedben utanajarnek annak, hogy mit lehet kezdeni ilyen betegekkel, mint a te anyukad. A megoldas biztos vagyok benne hogy nem az, hogy egy egesz csalad megy tonkre miatta!!!! Vannak mas orvosok is a haziorvoson kivul, es vannak otthonok is ahol az ilyen betegek elnek, mint a te anyukad.

Az en papam amikor ossze-vissza gondolkodott mar, akkor Sumegre kerult az elmegyogyintezetbe.

Neked elned kell, tanulni, dolgozni, csaladot alapitani, elni!

Annak jarjal utana, hogy hol van a kozeletekben intezet, otthon, ahova anyukadat elvinnetek. Azzal ne foglalkozz, hogy o nem akar menni, intezkedj hogy elmenjen!

Menjel el privat egy orvoshoz, es kerd meg hogy segitsen neked, hogy anyukad egy biztonsagos, jo helyre elkeruljon otthonrol.

Ird meg hogy mit inteztel!

2009. jún. 9. 14:42
 34/57 anonim ***** válasza:
100%

Anyám 3 gyereket nyomorított meg az ilyen betegségével, igaz szakmájukban tesómék sikeresek egyik doktorál épp külföldön, de engem úgy érzem végleg tönkretett, én vagyok a legkisebb.

Ne juss el idáig!

2009. jún. 9. 14:44
 35/57 anonim ***** válasza:
100%

Szorongás oldó is agresszívet tud csinálni az emberből, és az SSRI-k is néha. Mániás depisnek fázisprofilaktikum kell, néha antipszichotikum (néhánynál rájöttek mániás depire is jó).

Simán kinézem, hogy egyetlen egy normális doki nem látta még az anyukádat és félre van gyógyszerezve, és azért nem szedi, mert tényleg nem használ neki.

2009. jún. 9. 14:53
 36/57 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se tudd le a dolgot annyival, hogy de hat volt mar orvosnal, es ezt es ezt a gyogyszert kapta, de nem veszi be, de eldugja, de de de de...stb.

Elhiszem hogy nehez helyzetben vagy, plane hogy meg a tesod is esetleg ugy gondolja, hogy a te gondod ez, hiszen te elsz otthon. De beszelj a tesoddal is, es egyutt menjetek el privat orvoshoz, mert par ezer Ft-ert mashogy allnak am az emberhez! es kerjetek meg, hogy segitsen nektek.

Szerintem anyukadnak otthonban, felugyelet alatt van a helye.

2009. jún. 9. 15:19
 37/57 anonim ***** válasza:
95%
Nekem van mániás depressziós ismerősöm, akinek semmi baj a betegségtudatával.
2009. jún. 9. 18:37
 38/57 A kérdező kommentje:

15:19 Egy: anyámnak semmilyen betegség tudta nincs. Fogalma sincs arról,hogy embereken gázol keresztül, arról,hogy pl legutóbbi kirohanása a bátyáméknál milyen hatással volt a gyerekekre. Hogy miért mondta tesóm,hogy nem kell jönnie jó darabig. Ja és mindezt a kirohanást az unokája névnapi ajándékaként rendezte. Visszagondolva várta az alkalmat rá. Aztán két nap múlva mintha mi sem történt volna bejelentkezett,hogy beugrana meglátogatni őket. Ilyeneket csinál nem normális.

Kettő. otthonba nem tudjuk tenni, mert látszólag normális és apám aki azt mondja ha én elmegyek otthonról válik, mert már nem bírja tovább. Minden ilyen kirohanása ellenére eddig mellé állt akár a bátyámmal szemben is ( pedig a bátyám a kedvence kettőnk közül). Mivel,hogy 34 éve élnek együtt.

Mióta megy így mióta az eszem tudom. Már a születésem előtt ilyen volt.

Mellé sajnos még skizoid is.

Sógornőmmel és a bátyámmal sokat beszélünk róla. Sógornőm azt szajkózza,hogy éljem az életem ne áldozzam fel magam miatta. Nem érdemli meg. Amennyire lehet segítünk neki, vagyis ha hagyja, de általában nem hagyja mert NINCS BETEGSÉG TUDATA vagyis ő tök normálisnak gondolja,hogy zajlik körülötte az élet.

Bármi történik is annak első körben apám az oka, utána a következő közellenség a sógornőm és majd talán én ha egyszer férjhez megyek.

Tudod úgy nőttünk fel,hogy amíg bátyám egyetemre nem került ( 19 éves koráig) apámmal lakott egy szobában. Én meg 20 éves koromig míg ki nem költöztettem anyámmal. Anyámnak én a mindene vagyok. meg nálunk az van,hogy vannak nők apám értelmezésében pejorative és vannak férfiak a családban. Anyán szerint mi nők vagyunk a jók, a mártírok meg minden kivéve a sógornőm . Ő elvette a fiát. Tudod mit vágott a sógornőm fejéhez? Hogy kettőt szült azért, hogy a sógornőmnek egy férje lehessen. De könyörgöm sógornőm nem tehet arról,hogy az első fiát halva szülte. Ott sem volt.

2009. jún. 9. 19:24
 39/57 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős amiket itt leírsz, nagynéném is ilyen elmebeteg, az öccsei feleségét szívből gyűlöli, mert elvették tőle a testvéreit.

Zsarolnak téged rendesen érzelmileg, én már most elköltöznék otthonról, mert ennek csak egy vége lesz, hogy te is tönkremész.

Az tökmindegy mennyi ideje élnek együtt, ha most kegyetlenül rossz.

A mániásdepinek nem feltétlenül tünete, a betegség tudat, de sajnos előfordul, és olyankor még nehezebb.

Egy kőkemény személyiségzavara (vagy kevert) is van az anyukádnak szerintem.

Én azt csinálnám, hogy lelépnék valahogy, ha nincs még diplomád akkor egy fősulira vagy egyetemre ami mellett lehet járni szakemberhez aki segít neked, ezen az egészen túl lenni.

2009. jún. 9. 22:08
 40/57 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég! Ez nagyon beteg és önző dolog, hogy a tesód apukáddal lakott 1 szobában te meg 20 éves korodig anyukáddal.

Ha maradsz és véletlenül férjhez mész akkor majd a férjed lakhat apukáddal mert anyukádnak nincs betegség tudata és ti majd eljátszátok, hogy így a jó?

2009. jún. 9. 22:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!