Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kaptál a szüleidhez a...

Mit kaptál a szüleidhez a felnőtt létbe induláshoz?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, akinek a szülei semmit nem raknak félre és semmit nem tudnak adni a gyereküknek, amikor kirepülne. Számomra ez nagyon hihetetlen, mert a szüleim születésem óta spórolnak, hogy nekem legyen egy házam és egy autóm. Bár sokszor nehezebben éltük a spórolás miatt és nem kaptam meg mindent, amire gyerekként vágytam, de most nem a semmiből indulok. Van olyan, aki tényleg nem kap semmit? Ti mennyit kaptatok?
2012. febr. 16. 07:49
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Én nem kaptam semmit és egyszerűen felháborítónak tartom, hogy ez alapján elítélsz egyes szülőket!!! Az én szüleim is reggeltől estig dolgoztak, aztán otthon ugyanezt folytatták sok-sok éven keresztül, a válásuk után a helyzet még rosszabb lett, a pénzt nem magukra költötték, soha nem vártam el, hogy elköltözés után engem támogassanak, sőt 18 éves korom óta magam tartom el magam, egyetem alatt az is nagy segítség volt, hogy otthon lakhattam, megjegyzem átlag 40 ezer forintot mindig hazaadtam, hogy beszálljak a költségekbe, egyszerűen szégyelltem volna magam pénzt tőlük elfogadni. Mit kaptam a szüleimtől? Értékrendet, fedél a fejem fölé, ételt és ami a legfontosabb, mindig támogattak a tanulásban, ami nem feltétlen a pénzt jelentette, de mindenem meg volt ahhoz, hogy tanulhassak. Diploma után igaz nem volt/nincs saját lakásom, autóm, de volt egy diplomám, kaptam egy jó állást, most ott tartok, hogy tudom fizetni az albérletet, rezsit, ételt és még valamennyit félre is tudok tenni. Megtanultam, hogy a pénzért meg kell dolgozni, nem hullik az öledbe, ha valamit el szeretnél érni, akkor meg kell dolgozni érte. Nem mondom, hogy nem lett volna könnyebb az életem, ha lenen saját lakásom, de ez abszolút nem a szüleim hibája, ők mindig mindent megtettek, hogy viszonylag normálisan tudjunk élni, amit tudtak megvettek nekünk, emiatt nagyon büszke vagyok rájuk és mindig hálás leszek nekik, ha lehetőségem van rá, támogatom őket.
2012. febr. 16. 13:57
 62/68 anonim ***** válasza:
82%

Én folyamatosan kaptam és kapok, segítenek, hogy meg legyen mindenem.

Őszintén szólva, szép mikor vár a lakás meg az autó, de nekem nem pótolná, hogy 20 évesen megkapom azokat, mikor előtte 20 évig meg mindenféléről le kellett mondanom. Pont most gondoltam rá, hogy milyen kis rohad3kok a gyerekek, hogy mennyit csúfolják, meg kinevetik azokat, akiknek nincs szép új ruhája, táskája, trabanttal hozzák iskolába stb. Szóval kicsit úgy lettem volna vele, hogy nagyon köszi, de ha választhatok inkább az a gyerek legyek, aki normális és a családjának is megvan mindene, mint az, aki mindig a csóri gyerek volt, de majd egyszer valamikor kapott egy lakást. Én így elégedettebb vagyok. 24 éves koromra már így is van egy fél lakásom. :)

2012. febr. 16. 14:37
 63/68 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért kell osztani a másik felet. Ez a kérdés tipikusan a társadalmi külömbségekből fakad. Ugyanúgy ahogy a kérdező nem tudja elképzelni hogy nem segítenek a szülők, a legtöbb válaszolónak az nem megy, hogy elképzeljék milyen lenne ha a szüleik agy gyermekkori szükségleteiken felül ingatlannal is megajándékoznáék.

A kérdésben nem látok semmi provokatívat, inkább gyermeki naivitást.

Hogy a kérdére is válaszoljak:

Természetbeni ajándékokat kapunk: tojást, húst, tejet, tüzifát. A családomnak ez szinte ingyen van. Pénz azt nem kaptam/kapok. Négyen voltunk testvérek, falun. A szüleim saját vállalkozásba kezdtek. Egy darabig hihetetlenül jól ment, tudtunk családi autót venni, normális mosógépet, tévét. Sok pénzt vissza is forgattak, viszont a mezőgazdaság nagyon kiszámíthatatlan. 98ban óriási jégeső volt. Anyukám hat hónapos terhesen velem szaladt ki, hogy az autót letakarjuk.

A jég mindent learatott. Abban az évben nem volt bevételünk. Azóta a vállalkozás befuccsolt, most őstermelők. Már csak a kishúgom van otthon, de így is eléggé megterhelő. Az össz bevételük havi lebontásban egy minimálbér.

2012. febr. 16. 15:24
 64/68 anonim ***** válasza:
82%

Jó reggelt, kérdező; a mai Magyarország durvább hely, mint gondolnád!

A házat, kopcsit elveszítheted, ajnos ma nagyon bizonytalan minden. Én sajnállak, mert igazi értéket nem kaptál a szüleidtől. Tanulság: ha szülő leszel, minden pillanatot ragadj meg, hogy a gyerkeiddel legyél. Annál nagyobb kincs nincsen!

2012. febr. 16. 16:43
 65/68 anonim ***** válasza:
100%

55-ös

Igen, van bennem keserűség. Nem azokkal szemben, akiket támogatnak a szülők, hanem akik úgy érzik, ez alapból jár nekik. A kérdésből számomra az jött le, hogy értetlenkedik azon, hogy mindez nem jár alapból mindenkinek a nagyvilágban. Talán epésen fogalmaztam, valóban nem dicsekedett. A naivitása viszont bántó. Vagy nem is tudom... Szerinted van, aki ennyire nincs képben?

2012. febr. 16. 17:58
 66/68 anonim ***** válasza:
95%
Nem igazán gratulálhatok a szüleidhez, mert az életre való elindítás nem merül ki abban hogy lakást meg kocsit tesznek a segged alá, de soha nem társasoztatok, és nem tanítottak meg arra hogyan kell kikapcsolódni, leereszteni. Te azt láttad, hogy gürcölni kell látástól vakulásig a gyerekért. Nem jó példa, és a szülő nem azért van hogy a gyereknek mindent megadjon anyagilag. A szülő is ember és jó esetben van magán élete, vannak saját vágyai, és szabadideje saját magára, a házastársára, a gyerekeire. Szóval nem tudom hogy most büszkélkedsz e vagy panaszkodsz, de mindenesetre ferde egy értékrendet kaptál a szüleidtől az biztos. Sajnállak. 38/nő
2012. febr. 16. 18:08
 67/68 anonim ***** válasza:

"milyen lenne ha a szüleik agy gyermekkori szükségleteiken felül ingatlannal is megajándékoznáék. "

a kérdező kérdésében pont arról van szó, hogy nem kapta meg a gyerekkori szükségleteit. Se idő se pénzt nem szántak rá akkor.

2012. febr. 16. 21:20
 68/68 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Igaz, én megküzdök egy saját lakásért, viszont nekem volt gyerekkorom. Velem játszottak eleget a szüleim, foglalkoztak velem, és igaz nem kaptam meg mindent, de felnőttként már tudom, hogy felesleges is lett volna. Szerintem én jobban jártam :)

2012. febr. 16. 21:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!