Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Novemberben temettetem el a...

Novemberben temettetem el a bátyámat, saját költségemen! Őneki van 3 felnőtt korú gyermeke, akik (örökösök)! Kérhetem e tőlük a temetési költséget?

Figyelt kérdés

2012. jan. 24. 03:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a temetési költségeket az örökösöknek kell állniuk. Jelezd a közjegyző felé és a hagyatéki tárgyaláson figyelembe veszik. Részvétem.
2012. jan. 24. 03:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Először is: Őszinte részvétem!

Bár nem vagyok jogász, de mivel hasonló cipőben járunk (a mi családunkban is haláleset történt, s még tart a hagyatéki eljárás) bátorkodom itt okoskodni.

Az örökösöknek kell fizetniük a temetési költségeket. Tehát a hagyatéki tárgyalásra vidd magaddal a számlát vagy számlákat, s add át azt vagy azokat a közjegyzőnek.

A hagyatéki végzésben a közjegyző nyilván megadja a fizetési határidőt.

2012. jan. 24. 06:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem okoskodni akarok, csak egy praktikus kérdést teszek fel. Az elhunyt testvére honnan fog tudni a hagyatéki tárgyalásról? Mármint ha az örökösök nem akarják megmondani neki, akkor valaki értesíti erről? Mert apám most halt meg és a hagyatéki tárgyalásra csak én és anyukám kaptunk idézést. Apám testvére nem is tudott róla, hogy mikor lesz, mivel ő nem örököl semmit.

Ennek azért szerintem nézz utána, mert lehet, hogy lemaradsz róla.

2012. jan. 24. 13:53
 4/5 anonim ***** válasza:

hagyatéki hitelezőnek hívják, aki az örökös(ök) helyett megelőlegezi pl. a temetési költséget.

Igaza van az utolsónak, legyél résen, Nem árt előre jelezni számlaMÁSOLATOKKAL a közjegyzőnek, hogy kinek a temetését fizetted.

Akkor nem kell póthagyatékit tartani. Az eredeti számlákra meg vigyázz addig, amig kilátásban nincs a pénz.

2012. febr. 7. 17:03
 5/5 anonim ***** válasza:
A hagyatéki tárgyaláson rá kérdeznek a temetés költségeire,és a számlát be kell mutatni.Igen kérheted a költségeidet.
2012. márc. 1. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!