Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kaptál a szüleidhez a...

Mit kaptál a szüleidhez a felnőtt létbe induláshoz?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, akinek a szülei semmit nem raknak félre és semmit nem tudnak adni a gyereküknek, amikor kirepülne. Számomra ez nagyon hihetetlen, mert a szüleim születésem óta spórolnak, hogy nekem legyen egy házam és egy autóm. Bár sokszor nehezebben éltük a spórolás miatt és nem kaptam meg mindent, amire gyerekként vágytam, de most nem a semmiből indulok. Van olyan, aki tényleg nem kap semmit? Ti mennyit kaptatok?
2012. febr. 16. 07:49
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
100%
Én konkrétan semmit nem kapok, és nem is fogok, a szüleim megmondták a szemembe. Sajnos nagyon megromlott a kapcsolatunk. Iszonyú szigorúan akartak nevelni, 20 évesen nem engedtek bulizni, nem engedtek el a barátomhoz több napra, mindenben korlátozni akartak, én meg persze harcoltam a szabadságomért, ami egy nagykorúnak igazán járna. Rengeteget veszekedtünk, apám, anyám kiabált velem, hogy miért megyek el otthonról hetente kétszer. Én meg közöltem hogy nem fogok egész hétvégén egyedül otthon ülni, miért baj, ha átmegyek a barátomhoz vagy braátnőimhez???? 10 éve terrorizálnak lelkileg, most 26 vagyok, de még mindig előre be kell jelenteni, hogy hova kivel, meddig, de ha 20 percet kések, ordítanak. Emiatt próbáltam többször "menekülni" itthonról, és ezt ők is tudják. Erre fel közölték, hogy "Ha ilyen felnőtt vagy kislány, intézz magadnak lakást, mi nem tudunk segíteni, csak magadra számíthatsz". Amúgy pedig apám nyugdíjas, le van robbanva egészségileg, anyám szintén nyugdíjas. 25 nm-es(!!!) lakásban szorongunk hárman, de ha akarnának se tudnának segíteni anyagilag. Sajnos nekik egy egész életen át elég volt 25 négyzetméter, nem hogy még nekem segítsenek. Dolgozom nettó 80.000-ért, de semmi reményem segítség nélkül..... Semmi kilátás..... :(
2012. febr. 16. 10:08
 42/68 anonim ***** válasza:
100%
10:08-as vagyok. Még annyit a "regényemhez", hogy nekem mindent a fejemhez vágnak, amit eddig vettek. Pár éve hallgatom tőlük, hogy anno középiskolába számítógépet vettek nekem. Csak kérdezem, egy 17 éves gimisnek honnan lenne pénze gépre? Vagy milyen dolog az, hogy kapsz valamit, de utána évekig hallgathatod, hogy mi mennyibe került.... Inkább ne kaptam volna semmit.... Megcsináltam a jogsit 2008-ban. Anyám azóta emlegeti, hogy milyen sokba került. Első fizumból visszaadtam neki a kölcsönadott pénzeket, nehogy életem végéig hallgassam, hogy ő mennyivel járult hozzá. Otthon lakom, ezért a 80.000 fizumból adok nekik 5000 Ft-ot internetre, másik 10.000-et villanyszámlára, egyebekre. Ezen kívül mindent magamnak veszek meg, a munkahelyemen a kaját, a bérletemet, a ruháimat, a telefonfeltöltést, és még sorolhatnám. Hó végén örülök ha marad 10.000 Ft-om. Szerintetek milyen kilátásaim, terveim lehetnének az élettel???? :(
2012. febr. 16. 10:14
 43/68 anonim ***** válasza:
100%
Élményeket, és tudást kaptam.
2012. febr. 16. 10:16
 44/68 anonim ***** válasza:
100%
Én nem irigylem a kérdezőt. Annyi szeretetet kaptam amit csak lehetett, de se autót se házat. Mégis itt vagyok 22 évesen jól fizető állással, autóval, lassan házzal. és mindent magamtól értem el. Semmivel sem érzem kevesebbnek magam azért mert az életemet én építettem fel és nem a szüleim. Tőlük a mai napig minden támogatást, segítséget(nem pénzbeli) és szeretetet megkapok.
2012. febr. 16. 10:22
 45/68 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit kaptam, hogy fizetős fősulira jártam, és mellette természetesen eltartottak. Épp elég ez is, ez megalapozta a jövőmet, de nagyon szeretnék valami saját otthont, mert elegem van ebből az albérletből albérletbe költözést.
2012. febr. 16. 10:25
 46/68 anonim ***** válasza:
57%
Jogos a kérdés, a most kisgyerekeknek felnőtt korukban sokkal kevesebb esélye lesz gyűjteni, lakást venni, ha mi nem segítjük őket! Nem lesz mit megbecsüljön, mert nem is lesz semmilye, albérletben tengeti majd az életét. Én úgy gondolom, min. 3 -4 M forintot illik összegyűjetni egy gyereknek, hogy legalább hitelt kaphasson majd lakásra. Hiába ma a tanulás, a diploma, főleg lányoknál, kap 80eft-ot, mihez kezd vele? Miből lesz valaha is valamilye?! Én 6M-t kapta, és a testvéreim is. A környezetemben mindenki kapottlegalább 4-5 M-t, pedig senki nem származik gazdag családból. Aki nem , az el is kényszerült külföldre, a szülők gyakorlatilag elvesztették őt is, az unokákat is.
2012. febr. 16. 10:41
 47/68 anonim ***** válasza:
100%
semmije, mielőtt megszólná vki :)
2012. febr. 16. 10:42
 48/68 anonim ***** válasza:
100%

Az édesanyám meghalt 6 éves koromban..apám egy állat!!

Amit kaptam tőle:

-lelkisebeket egy életre

-megtanultam,h magamon kívül senkire ne számitsak

-hogy én ilyen szülő soha ne legyek

-mai napig (40éves vagyok)gyomorgörcsöt ha meghallom a hangját

-én hálás lettem volna,ha kedves hozzánk és nem cselédként kezel minket 3-an vagyunk tesók én a legidősebb.

-azt megtanultam,hogy éljek meg a segítsége nélkül!

köszi Apu!!!

2012. febr. 16. 10:46
 49/68 anonim ***** válasza:
100%
Szüleimtől semmit, nagyszüleimtől egy lakást örököltem 42 évesen.
2012. febr. 16. 10:47
 50/68 anonim ***** válasza:
97%
Számomra az a hihetetlen, hogy valakinek a segge alá rakják a lakás, kocsit. Engem mindig arra tanítottak, hogy mindenért meg kell küzdeni, semmi sincs csak úgy. Lehet, hogy csak 10 év múlva lesz saját házunk, de azért mi küzdöttünk meg.
2012. febr. 16. 10:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!