Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kaptál a szüleidhez a...

Mit kaptál a szüleidhez a felnőtt létbe induláshoz?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, akinek a szülei semmit nem raknak félre és semmit nem tudnak adni a gyereküknek, amikor kirepülne. Számomra ez nagyon hihetetlen, mert a szüleim születésem óta spórolnak, hogy nekem legyen egy házam és egy autóm. Bár sokszor nehezebben éltük a spórolás miatt és nem kaptam meg mindent, amire gyerekként vágytam, de most nem a semmiből indulok. Van olyan, aki tényleg nem kap semmit? Ti mennyit kaptatok?
2012. febr. 16. 07:49
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
87%

nem olvastam a többi valaszt

Ez mind szep es jo,de ha te felnött leszel es dolgozol,te is megszerezheted a lakast esetleg autot.Amit soha nem fogsz megszerezni,te sem a szüleid sem,az a sok idö,amit eggyütt tölthettetek volna,mint csalad,mert ertekesebb volt a penz utani hajsza,reggeltöl estig dolgozas ami kicsit sok.Sok ember amikor a halalan van,azt banjak meg a legjobban hogy nem töltöttek elegendö idöt szeretteikkel.Sajnalom azokat akik egyedül nevelik gyerekeiket,es maskepp nem birjak.

2012. febr. 16. 08:42
 22/68 anonim ***** válasza:
84%
Semmit!!! az én szüleim és a férjem szülei sem raktak félre 1 forintot sem. kocsit sem vettek, lakáshoz sem segítettek, semmi! nincs is se kocsink...se lakásunk......
2012. febr. 16. 08:46
 23/68 anonim ***** válasza:
88%
Én sem kaptam semmit, de nem is vethetem a szemükre mert csodálatos gyerekkorom volt, amilyet minden gyereknek kívánok. A szüleim rengeteget foglalkoztak velünk, mindent megkaptunk. Ez a mai napig így van. Nem sajnálom hogy nem tudtak házat és autót adni, mert azokat nekem kellett elérnem. 22 évesen úgy tekintek ezekre mint a saját erőmből elért nagy dolgokra. Szerintem ezerszer többet értek a közös nyaralások, az esti családi társasjátékok stb annál hogy pénzt adnak. Mert a sok sok szeretetnek köszönhetem hogy ilyen ember lettem és én is így akarom felnevelni a saját gyerkőceimet majd.
2012. febr. 16. 08:47
 24/68 anonim ***** válasza:
96%

Házat a saját önerőből összegyűjtött pénzből vettük.

A felújításkor adtak nekünk 500 ezer forintot, ami nagy segítség volt. Egyrészt így hitel mentesek vagyunk.

22/N

2012. febr. 16. 08:53
 25/68 anonim ***** válasza:
96%

21: Igen, nagyon egyetértek veled!

Van is egy olyan mondás, hogy még soha senki nem mondta azt a halálos ágyán, hogy bárcsak több időt töltött volna a munkahelyén.

2012. febr. 16. 08:55
 26/68 anonim ***** válasza:
81%

Én kaptam egy lakást a szüleimtől, amikor az egyetemet kezdtem, és azóta is nagyon sokat segítettek, de most már nem akarok semmit elfogadni, most már magam építem tovább az életemet, ők meg élvezzék az életet, ne rám költsenek.

Apropó, te miért pihensz sokat, miért nem gürizel te is ezerrel, hogy a majdani gyerekednek mindezt meg tudd te is adni?

2012. febr. 16. 08:58
 27/68 anonim ***** válasza:
98%
Nem kell hogy más vegye meg a házamat majd én megdolgozok érte.
2012. febr. 16. 09:03
 28/68 anonim ***** válasza:
90%

Milyen igaza van a 26-osnak!!

Természetesnek veszed, hogy a segged alá toltak egy házat és autót, de te meg lesz*rod a te leendő gyerekeid és csak a lábad lógatod?

Íme, ez az eredménye az elhanyagoló szülői magatartásnak.

2012. febr. 16. 09:16
 29/68 anonim ***** válasza:
31%

Most nem azért, de képzeljétek el, hogy nektek bejön az élet, tegyük fel, hogy jól álltok anyagilag és "szeretetileg". Nem vagytok milliárdosok, de elég jól éltek, és minőségi időt töltötök együtt a családdal. A gyerekeiteknek is tudtok segíteni az élet elkezdéséhez.

Mit szólnátok, ha valami keserű ember a ti egész életetek kemény munkáját úgy összegezné a gyereketeknek, hogy "anyádék a $egged alá toltak" mindent?

2012. febr. 16. 09:18
 30/68 anonim ***** válasza:
95%
Én Kárpátalján élek, a szüleim gyüjtöttek nekem, viszon a SZU. felbomlása után odalettek a félretettt rúbeljeink és ma már egy doboz gyufát sem lehet érte venni.
2012. febr. 16. 09:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!