Mit kaptál a szüleidhez a felnőtt létbe induláshoz?
Figyelt kérdés
Hallottam olyat, akinek a szülei semmit nem raknak félre és semmit nem tudnak adni a gyereküknek, amikor kirepülne. Számomra ez nagyon hihetetlen, mert a szüleim születésem óta spórolnak, hogy nekem legyen egy házam és egy autóm. Bár sokszor nehezebben éltük a spórolás miatt és nem kaptam meg mindent, amire gyerekként vágytam, de most nem a semmiből indulok. Van olyan, aki tényleg nem kap semmit? Ti mennyit kaptatok?
Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy kezdj szépen spórolni, hogy majd a gyerekednek meg tudd venni a lakást és a kocsit. Ne menj moziba, színházba, kávéházba, vállalj hétvégi munkákat és tedd szépen félre a pénzt a gyerekedre.
2012. febr. 16. 09:38
32/68 anonim válasza:
Embert neveltek belőlem. Betegen születtem de meggyógyitattak erejükön felül. Sokra mennék egy saját lakással, ha nem tudnék lábra állni!
2012. febr. 16. 09:39
33/68 anonim válasza:
Én sem kaptam semmit.Sőt!16 éves korom óta egyedülálló vagyok.Saját életem van saját magamat láttam el.Iskola,munka....Most 26 éves vagyok.Van egy nagyszerű párom van 2 gyönyörű gyermekem.Mi 4 en vagyunk testvérek.
Amim van saját magamnak köszönhetem és a páromnak.
Igaz én teszek félre kicsit a gyerekeimnek annyit amennyit bírunk.De úgy vagyok vele jobban értékeli azt amit saját maga teremt elő majd.....
2012. febr. 16. 09:40
34/68 anonim válasza:
Ha anyagiakat nem is tulzasba, de azt mondhatom, hogy a szuleimtol nagyon sokat kaptam, amiert egesz eletemben halas leszek nekik.
2012. febr. 16. 09:42
35/68 anonim válasza:
Mi szülők vagyunk a hülyék! Mi nem kaptunk a szülőktől, most önzetlenül harácsolunk, gyüjtögetünk gyerekinknek nekik jobb legyen. A végén meg lehet, hogy az otthonba kötünk ki. Tisztelet a kivétel.
2012. febr. 16. 09:43
36/68 anonim válasza:
Nagyon szeretem a szüleimet és ők is engemet.Miután leérettségiztem beköltözhettem a pesti lakásunkba addig amíg egyetemre járok , emellett miután megcsináltam a jogosítványomat kaptam egy autót is.Emellett fizették minden kiadásomat , egyetemista éveim alatt nem kellett dolgoznom.Ők nem is engedtek volna dolgozni mivel az a tanulás rovására ment volna.
Rengeteg tanáccsal láttak el és segítettek ugyanis vállalkozók.Mindig is terveztem hogy én is létrehozok egy vállalkozást és segítettek benne rengeteget.
Ők is megkapták ugyanazt a szüleiktől amit én tőlük.És én is megfogom adni a gyerekeimnek ezt.
2012. febr. 16. 09:51
37/68 anonim válasza:
Nekem végig finanszírozták a középiskolai és főiskolai tanulmányaimat is. Mivel mindketten közalkalmazottak nem túl sokat fizető munkakörben (szülesznő & kollégiumi karbantartó), ezért nyugodtan elmondhatom, hogy maximálisan mindent megtettek, ami az anyagi lehetőségeikből kitelt. Én viszonzásképp próbáltam a főiskolán jól tanulni, ami sikerült is, az ösztöndíjból tudtam félretenni és különböző dolgokat megvenni magamnak.
2012. febr. 16. 09:53
38/68 anonim válasza:
Sziasztok!
Kérdező!
Én szlovákiába születtem, 17évesen fejeztem be a sulit, és találtam itt munkahelyet! Anyumék semmibe nem tudtak segíteni, csak annyiba h a vonatjegyet kifizeték amikor jöttem! Utána a saját lábamra álltam, és amikor haza megyek vagy a szüleim jönnek hozzám, midig hoznak húsokat, zöldségeket, és ez a legnagyobb segítség! Én nagyon büszke vagyok a szüleimre hogy a semmiből felneveltek, és arra neveltek hogy a pénzé igen is keményen megkel dolgozni!
Mai napig nincs fére téve nekem se pénz pedig 5éve itt lakom! És örülök hogy nem tudtak a se@em alá rakni mindent, így megtanultam hogy a törődés jóval nagyobb kincs mind a pénz!
2012. febr. 16. 09:53
39/68 Bartichello válasza:
Sziasztok, de jó kis téma. Én 33 éves Férfi vagyok. Kérdezőnek válaszolva, anno mikor gyerek voltam így visszagondolva jól éltünk mert Apum kamionozott. Kevesebbet találkoztunk igaz,de még is sok időt töltöttünk együtt. Nem tudom hogy csinálta de ilyen emlékeim vannak és nagyon jó a kapcsolat. Én sem kaptam lakást de sokat segítettek, tanulásban, életben, na meg felneveltek egy normális értékrenddel. Nekem is van egy testvérem, Ő már kicsit kevesebbet kapott mint én, de nem direkt, csak akkor rogyott meg a család egy kicsit és nem úgy mentek a dolgok. Ő nem neheztelt ezért sosem, megértette a helyzetet. Az én véleményem az hogy annak is lehet reális értékrendje aki megkapja a lakást + kocsit. Persze a szülőknek mind ezt okosan kell tálalni, valamihez minden kép kötni kell. Gondolok itt a diplomára, nyelvekre. Talán így a gyerek is úgy érzi hogy a könnyed helyzete ellenére megdolgozott érte, de közben meg csak saját magért dolgozott. Ez egy érdekes kérdés és mindig lesznek irigyei azoknak az embereknek akiknek minden úgy mond az ölükbe hullott. De fordítsuk meg a helyzetet. Nekem is van egy 3 éves kislányom. Nekem is már olyan gondolataim vannak hogy a lakás kérdést meg kell oldanom neki, mert tudom hogy nekünk milyen körülményes volt
2012. febr. 16. 10:00
40/68 anonim válasza:
Kapni valamit? Segítettek elköltözni :D hogy ne kelljen cipekednem, akkor már évek óta suli mellett dolgoztam, nem kellett semmi plusz. Kaptunk tőlük egy szárítót ajándékba, ennyi :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!