Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekes nők szerintetek...

Gyermekes nők szerintetek hülyeséget töröm a fejem?

Figyelt kérdés

Rég óta együtt élek a párommal, van is közös gyerekünk az esküvő még nem igazán került szóba, igaz eddig nem is érdekelt a dolog.

De ahogy a gyerek megszületett és ezer meg ezer nyomtatványt kell kitöltenem mindenfelé ahol persze első kérdések között szerepel az, hogy házas-e, így elkezdet zavarni, hogy miért nem házasodunk össze.

Arra gondoltam, mivel annyira jól nem állunk anyagilag, hogy szép nagy lagzit csináljunk és nem is akarom páromat ezzel is terhelni. Így nagyon gáz lenne ha én minden hónapban vásárolnék valamit ami kelleni fog majd és mikor minden készen áll akkor elmondanám neki, hogy én ezeket a dolgokat miért is vettem. Neki csak annyi lenne a dolga, hogy eljön velem aláírni?! Ezek összegyűjtésére max két évre gondoltam, amíg itthon leszek a babával.

2012. jan. 27. 14:51
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
75%

Esetleg tanult abból, hogy tőle elvált? Neeem, az kizárt, biztos őt szerette, engem meg nem, ki is vágom a hisztit rögtön.

Gondolkodj el azokon, amiket írtál.

2012. jan. 27. 15:54
 22/51 A kérdező kommentje:

és ha valaki már elvált akkor az nem is akar házasodni, mert biztos az is tönkre megy

ez hülyeség aki mély érzéseket táplál a másik iránt az újra házasodik

elég sok olyan nő és férfi van akik elváltak de újra házasodtak azért mert szeretik egymást

2012. jan. 27. 16:05
 23/51 anonim ***** válasza:

De ha a Te párod NEM akar, mert ő nem így gondolja, akkor hiába agyalsz azon, hogy sok ember meg igen............

Beszéld meg vele, kérdezz rá, és akkor megtudod. Nem egyformák az emberek, tehát azért mert sokan újraházasodnak, tudod, sokan meg nem. Mi honnan tudjuk, melyikbe tartozik a párod?

Másik: kérdezd meg valóban őt magát, hogy el akar-e venni valaha. Ha már eddig nem tetted meg. Mert itt mi bármit is írunk, semmit sem ér, mert nem mi vagyunk a párod, nem mi döntünk, hanem ő.

2012. jan. 27. 16:07
 24/51 anonim ***** válasza:
Ugyan már ne várj 3 évet.....Szereted a párod, ő is szeret téged, szeretitek a közös gyermeket is. Együttéltek,ismeritek egymást.Ő a társad mindenben.Mond el neki nyugodtan, hogy szeretnéd, ha házasok lennétek....Figyelj néma gyereknek anyja se érti a szavát.Miért ne mondhatnád el a társadnak, hogy mire vágysz?!Ne félj megkérdezni a véleményét!
2012. jan. 27. 16:09
 25/51 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne húzd fel magad, de:

-elvárod, hogy a párod kitalálja, te mit akarsz.

-ha nem találja ki, szemét.

-ha 3 év után se vesz el, biztos nem vállalja a felelősséget, az exét többre tartotta, blabla...

Te magad sem figyelsz a párodra, nem vele beszélsz erről, hanem idegenekkel, pedig a jó kapcsolat alapja a kommunikáció. Nem a papír, nem az, hogy kitalálja a gondolataidat. Te kitalálod a gondolatait? Neki a válás egy rossz élmény, ami házassággal kezdődött. Most megpróbálja papír, gyűrű nélkül, mert nem akarja, hogy tönkremenjen a kapcsolatotok - azaz szeret. Együtt éltek, gyereketek lett, szerinted ez nem elég elköteleződés melletted? Mégis miért akarsz még ennél többet is megkapni tőle? Mert mást már feleségül vett? Mert jól hangzik a '-né'? Mert mindenki házas körülötted? Ez mind külsőség.

Persze semmivel sincs több logika abban, hogy fél a házasságtól, mint abban, hogy te mindezért kiadnád az útját. De még egyszer mondom: beszélj vele, fogadjátok el egymást. Engedj neki, ne hisztizz vele, mert így előbb-utóbb ha lesz papír, ha nem, tönkrementek.

2012. jan. 27. 16:20
 26/51 anonim ***** válasza:
81%
És mi lenne, ha te hoznád szóba a házasságot... hogy te vágysz rá. Az egyenesebb lenne szerintem! Próbáltad már?
2012. jan. 27. 16:59
 27/51 A kérdező kommentje:

tegyük fel mondom neki, hogy mi a bajom és ha ő erre azt mondja, hogy nem akar házasodni akkor mégis mit csináljak?4

Miért kéne nekem beletörődnöm abba, hogy ő azért nem akar házasodni, mert rossz tapasztalata van ezzel kapcsolatba?!

Vegyen erőt magán és tegye magát túl a régi kapcsolatán és kezdjen velem el egy új egy másféle házaséletet, nem fogok több tíz évig élettársi kapcsolatban élni

Eddig amúgy is én alkalmazkodtam hozzá

2012. jan. 27. 17:06
 28/51 anonim ***** válasza:

Hogyhogy mit csinálj? EZt idegen nők mondják meg, amikor együtt vagytok évek óta és gyereketek is van?

Kicsit mintha rossz napod lenne, vagy nem tudom.....

Eddig is tudtad, hogy nem akar elvenni, akkor nem értem ezt a kirohanást, és ő sem fogja.

2012. jan. 27. 17:07
 29/51 A kérdező kommentje:
egy szóval sem mondta, hogy nem akar elvenni de azt sem hogy igen
2012. jan. 27. 17:14
 30/51 anonim ***** válasza:
74%
De ezt akkor is VELE kell megbeszélned.....itt mi nem tudunk ehhez hozzátenni az égvilágon semmit.
2012. jan. 27. 17:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!