Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg hülyeséget csináltam?

Tényleg hülyeséget csináltam?

Figyelt kérdés

A családom,barátaim szerint nem vagyok normális,hogy azt tettem amit tettem.

Nem vagyok már fiatal.Mégis 3 hónappal ezelőtt fogtam magam és külföldre mentem.Minden otthon hagytam.A lakásomat ami most üresen áll.Az állásomat ami nem igazán fizetett jól,de legalább biztos állás volt.A testvéreimet,barátaimat.

Minden nyelvtudás nélkül úgy döntöttem hogy a párom után megyek..1 hónappal ezelőtt a párom segítségével kaptam egy cégnél takarítói állást.Rendesen megfizetnek,és elvagyok vele,mert nincs semmi felelősség,szépen elvégzem a munkámat..

A családom,barátaim szerint nagyon megalázó hogy majdnem 40 évesen elmentem takarítani..De miért??Ez is munka,nem??

Előtte sem volt főnöki beosztásom,akkor mi a különbség??

Szerintük nem takarítanom kéne,hanem hazajönni,és újra úgy élni ahogy eddig..

Hiába mondtam hogy idővel haza akarok menni,a távozásom nem végleges,de pár évig miért ne élhetnék így??De mintha a falhoz beszélnék...

Tényleg ekkora hülyeséget csináltam?

(köszönöm előre is az értelmes válaszokat)

2011. nov. 15. 10:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
76%
itthon az emberek nagy része arról álmodozik, hogy külföldön kapjon munkát és többszörösét megkeresse annak, amiből itthon alighogy megél. persze, ha ez valakinek sikerül, akkor a többiek megpróbálják visszarántani, ez már csak ilyen
2011. nov. 15. 10:18
 2/21 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem nem csináltál hülyeséget. Úgy gondolom, hatalmas bátorság kellett ahhoz, hogy ezt meglépd. :)

A takarítás is egy munka, azt is meg kell csinálnia valakinek. Úgy gondolom, hogy jól döntöttél, pároddal lehetsz, olyan munkát végzel, amit megfizetnek, de nem kell beleszakadnod, és kicsit elszakadsz az "otthoni" légkörtől.

Az, hogy mindezt 40 évesen lépted meg...váltani sosem késő:):)

Kitartás:)

2011. nov. 15. 10:18
 3/21 anonim ***** válasza:
35%
Hát én biztos nem csináltam volna meg, még így 23 évesen sem. Én inkább dolgozok itt egy jó helyen és élek a saját lakásomban, mint külföldön takaírtsak. Nekem megalázó lenne. Ha te nem érzed így, és jól elvagy, akkor ne foglakozz mások véleményével!
2011. nov. 15. 10:19
 4/21 anonim ***** válasza:
92%

Nem gondolom, hogy hülyeséget csináltál. Amúgy jobban fizet az a munka, tudsz mellette félretenni?

Meg hát különben is.. a párod mellett vagy..

Próbáld meg kiadni az itthoni lakásod! :)

2011. nov. 15. 10:19
 5/21 bánomisén ***** válasza:
97%

Jól tetted. Világot látsz, a pároddal vagy, a nyelv is ragad rád meló közben. Hogy csak takarítasz? Kit érdekel? Majd megtanulod a nyelvet és akkor már más lehetőségeid is lesznek.

Addig meg jó takarítást, érezd jól magad és élvezd az életed! :-)

2011. nov. 15. 10:25
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy is csináltál butaságot! Igazán bámulatos, hogy ilyen bátor voltál! Sztem, Te olyan emberke voltál, aki mindig, mindenben igyekezett megfelelni a családjának, barátainak, a munkahelyén. És most az egyszer végre saját magadat helyezted előtérbe, mások helyett! És ezt most nem veszi be a környezeted "gyomra" :) :) A lakásod megmarad, amilyen talpraesett vagy, biztos találsz majd munkát, ha hazajössz, a telefont, internetet lehet használni a családdal, barátokkal való kapcsolattartásban, nem? Akkor, meg mit is vesztettél? Boldog vagy, mert a pároddal lehetsz, megismerhetsz új embereket, környezetet, világot látsz! És ha ezért takarítani kell, hát legyen. Mi, akik itthon tengünk, nincs munkánk, de van gyerekünk, így nem igazán lehet bátorkodni világot látni (bár ez sem lehetetlen) talán nem takarítunk, mosunk, főzünk, mert más dolgunk nincs sajna, és még pénzt sem kapunk érte! Téged meg lehet, hogy jobban megfizetnek, mint itthon az úgyn. normális munkahelyeden, nem? Úgyhogy, hajrá, csak bátran, ügyes voltál, büszke lehetsz magadra!!!
2011. nov. 15. 10:31
 7/21 bánomisén ***** válasza:
100%
Egyébként meg itt, külföldön egy 40 éves férfi nem is számít öregnek, ez csak magyar felfogás. Szóval fiatal is lettél hirtelen :-)
2011. nov. 15. 10:33
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem megalázó. Dehát van akinek derogál a munka.

Amúgy vicces, hogy az itteni szuper fizetés az 140ezer, amiből csak akkor lehet megélni, ha legalább egy minimálbért megkeres valaki a családban.

Tanuld a nyelvet. Ott könnyen fog menni, hiszen minden nap hallod!

A lakásodat meg add ki albérletbe, legaláb lesz egy kis plussz pénzed és a közműveket sem kell lemondanod. Meg a fűtetlen lakás állaga romlik.

2011. nov. 15. 10:40
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem sokan kezdik vezető beosztással. A sógornőm mérlegképes könyvelői végzettséggel hagyta itt az országot, az első munkája újságkihordás volt. Mostanra már Egy hatalmas ügyvédi irodaházban dolgozik Frankfurtban, közben egyetemre jár. Szóval aki vissza akar tartani, az irigy és önző.
2011. nov. 15. 10:43
 10/21 Antimod ***** válasza:
100%

Ha ezt találtál, akkor ezt. Nyilván a párod miatt mentél ki, és ha nem végleges a döntés, ha hazajössz, majd keresel normális munkát.

Nem értem, mit nem lehet ezen belátni. A takarításban magában szerintem semmi megalázó nincs.

2011. nov. 15. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!