Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekes nők szerintetek...

Gyermekes nők szerintetek hülyeséget töröm a fejem?

Figyelt kérdés

Rég óta együtt élek a párommal, van is közös gyerekünk az esküvő még nem igazán került szóba, igaz eddig nem is érdekelt a dolog.

De ahogy a gyerek megszületett és ezer meg ezer nyomtatványt kell kitöltenem mindenfelé ahol persze első kérdések között szerepel az, hogy házas-e, így elkezdet zavarni, hogy miért nem házasodunk össze.

Arra gondoltam, mivel annyira jól nem állunk anyagilag, hogy szép nagy lagzit csináljunk és nem is akarom páromat ezzel is terhelni. Így nagyon gáz lenne ha én minden hónapban vásárolnék valamit ami kelleni fog majd és mikor minden készen áll akkor elmondanám neki, hogy én ezeket a dolgokat miért is vettem. Neki csak annyi lenne a dolga, hogy eljön velem aláírni?! Ezek összegyűjtésére max két évre gondoltam, amíg itthon leszek a babával.

2012. jan. 27. 14:51
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
93%
Mit akarsz vásárolni?
2012. jan. 27. 14:56
 2/51 anonim ***** válasza:
92%

Oka van, hogy a párod eddig nem kérte meg a kezed, és ezzel kvázi rákényszerítenéd, hiszen gyakorlatilag te már eldöntötted helyette és neki csak az aláírás kötelezettségét hagyod.

Szerintem hülyeség. Megértem, ha hiányzik a házasság, de nem ez a módja annak, hogy tudtára add, hanem a beszélgetés.

2012. jan. 27. 14:58
 3/51 A kérdező kommentje:
ugyan mit lehet vásárolni ilyenkor, hát a dekorációhoz mindet, és nem olcsó lufit
2012. jan. 27. 15:00
 4/51 anonim ***** válasza:
97%
Egy házasság két ember döntése kell, hogy legyen. Ha te már előre bevásárolsz, azzal konkrétan azt fejezed ki: ez a te döntésed, ő meg írja alá a papírt, mert alá KELL írni.
2012. jan. 27. 15:03
 5/51 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem ez szörnyű ötlet. A házasság kettőtökről szól, nem csak rólad! Várd ki még megkéri a kezed! Vagy ha nagyon nem bírod ki, beszélj vele erről, de az, hogy önkényesen vásárolgatsz, majd közlöd vele, hogy házasodunk tök mind1 te mit akarsz csak az aláírásod kell, nagyon prosztó ötlet, már ne haragudj...:/
2012. jan. 27. 15:03
 6/51 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nem tanácsos utólag szembesíteni a párodat, hogy mi is a szitu akkor.

Mi pont az esküvő szervezés kellős közepén tartunk, párom mondta, hogy nyugodtan vegyem meg azt amit akarok, DE én inkább kíváncsi vagyok az ő véleményére, hogy neki például melyik szín összeállítás tetszik stb...mint, hogy utólag ő érezze magát kellemetlenül a színek miatt.

Ja és a másik dolog, mi lesz ha elkezdesz vásárolgatni és mikor elmondod neki, hogy azok a dolgok mire kellenek majd, azt fogja mondani, hogy bocs, de én nem akarok esküvőt? És az így kidobott pénzt fordíthattad volna a gyerekedre!

De ez csak az én meglátásom, cselekedj úgy, hogy a végén ne sülj be!

2012. jan. 27. 15:05
 7/51 anonim ***** válasza:
92%

Igen.

A házasság két ember közös döntése, közös szervezés, tervezés, ki mit hogyan akar, stb. Érdekes szitu lenne, ha két év múlva mondjuk a párod megkéri a kezed (mert addigra rá tudtad hangolni), erre te kivágod, hogy ja jó, mert te már mindent megvettél, meg megrendeltél.

Tehát amíg Te otthon vagy, egyes-egyedül megszervezek egy esküvőt magatoknak, a másik tudta nélkül, aztán odalököd, hogy ja hát neki csak aláírnia kell......ne haragudj, de én nem sok ilyen furcsa gondolkodást hallottam még esküvő témában.....pedig gyakran látogatom az oldalt, és azért vannak meredek gondolkozású nők.

Nekem is van gyermekem, én is itthon vagyok vele, tehát nem kamasz vagyok, de már kamaszként is tisztában voltam azzal, hogy az esküvő két ember napja. EGyütt kell tervezni, szervezni, stb. EL sem tudom képzelni, hogy te gyűjtögetsz egy spájzba (vagy bárhova) díszítést, meg meghívót, meg ruhát, stb., aztán amikor a párod esetleg rááll, hogy elvegyen, kinyitod az ajtót, hogy tááádáám: jövő héten lagzizunk, de nyugi drága, neked csak szignóznod kell :)

8/51 anonim ***** válasza:
95%

Rosszul fog esni, ha a párod nem fog örülni neki. Ez tényleg kényszer lenne számára.

Nekem kicsit arra hasonlít, mikor a baba szóba sem került a két fél közt, a hölgyike teherbeesik, titokban megveszi a járókát, pelenkát, ruhákat, és mikor már nem lehet mit tenni, anyuka megmutatja apukának a kész babaszobát. Aztán ki tudja, hogy a férfi hogy fogadja a hírt.

Aranyos elgondolás, de csúnya pofáraesés lehet belőle, ha a párod ezt nem akarja. Beszéld meg vele.

N

9/51 anonim ***** válasza:
96%
Úgy tudtam a házasság két ember döntése....Szóval igen, hülyeségen töröd a fejed.
2012. jan. 27. 15:06
 10/51 anonim ***** válasza:
94%
Ugyan már, ha két ember össze akar házasodni, az nem az olcsó lufin vagy drága székszoknyán múlik. Ha el akar venni, akkor megkéri a kezed, vesztek egy pár gyűrűt (tízezer körül már kapni szépet), bejelentkeztek az önkormányzathoz és odamentek két tanúval házasságot kötni. Vesztek egy üveg pezsgőt vagy bort, aztán férj-feleség vagytok.
2012. jan. 27. 15:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!