Gyermekes nők szerintetek hülyeséget töröm a fejem?
Rég óta együtt élek a párommal, van is közös gyerekünk az esküvő még nem igazán került szóba, igaz eddig nem is érdekelt a dolog.
De ahogy a gyerek megszületett és ezer meg ezer nyomtatványt kell kitöltenem mindenfelé ahol persze első kérdések között szerepel az, hogy házas-e, így elkezdet zavarni, hogy miért nem házasodunk össze.
Arra gondoltam, mivel annyira jól nem állunk anyagilag, hogy szép nagy lagzit csináljunk és nem is akarom páromat ezzel is terhelni. Így nagyon gáz lenne ha én minden hónapban vásárolnék valamit ami kelleni fog majd és mikor minden készen áll akkor elmondanám neki, hogy én ezeket a dolgokat miért is vettem. Neki csak annyi lenne a dolga, hogy eljön velem aláírni?! Ezek összegyűjtésére max két évre gondoltam, amíg itthon leszek a babával.
na jó igazatok van akkor csak félre rakom a pénzt inkább
de ha két vagy max 3 éven belül nem kér meg akkor csak megkérdezem tőle és ha nem tetszik neki akkor mehet amerre lát, mert ha ő valóban annyira szeret akkor vállalja fel és vegyen feleségül
"ezer meg ezer nyomtatványt kell kitöltenem mindenfelé ahol persze első kérdések között szerepel az, hogy házas-e, így elkezdet zavarni, hogy miért nem házasodunk össze."
Eddig teljesen jól megvoltál házasság nélkül is, most hirtelen meg akarod ezt lépni, holott gondolom kettőtök közt szóba sem került. Ha ő tiltakozik, már küldöd is el. Nem véletlen mondja mindenki azt, hogy két ember felelős döntése kell, hogy legyen. Te most nagy hirtelen kitaláltál valamit, aztán fejedbe veszed, hogy enélkül már nem is működőképes a dolog, és ezért elhagynád a gyereked apját. Problémát képzelsz oda, ahol nincs is, ahelyett, hogy a pároddal beszélnél. Tipikus női logika.
Nem gondolod, hogy ilyen alapokra lehet, hogy nem kellett volna babát vállalni?
19L
Téged eddig saját bevallásod szerint nem érdekelt a házasság. Nyilván őt sem. Gyereket is vállaltatok.
Mégis honnan kéne neki leszűrnie, hogy te mégis házasodni akarsz? Hisz eddig minden rendben volt.
Tudod, néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Ne célozgass, ne várd el, hogy majd ő olvas a gondolataidban, hanem ülj le vele, és mondd el az érzéseidet. A gyereked apjáról van szó, csak meg tudsz tán beszélni vele ennyit. Elég nagy hisztérika lehetsz, ha egyből a szakítás merül fel benned, csak mert a párod nem találja ki minden óhajodat.
Én pont így jártam mint te. Megszületett a gyerek és baromira zavart akkor életemben elsőnek, hogy nem vagyunk házasok. Igaz ő előtte mindig el akart venni én meg házat akartam.
Amikor rámjött ez a zavaró érzés és kerek perec megmondtam, hogy mi helyzet. Annyi volt rá a válasz, hogy akkor kérjek időpontot, hogy be tudjunk jelentkezni. Elsőnek úgy volt, hogy csak 2 tanús majd meggyőztem, hogy legyen azért néhány közeli rokon, barát (anyu apu semmi extra).
Azóta is emlegeti milyen jó buli volt és örül neki, hogy házasok vagyunk.
Ha már régen együtt éltek és van közös gyerek nem az a legtisztább, hogy kiöntöd neki a szíved?! Persze ne támadd le és azért a megfelelő időpontot is találd meg, ne akkor mikor épp melóból hazaérve tök ideges valami miatt. Érted ugye?!
A 8. is én voltam, csak aztán megláttam, mit írtál...
19L
Mi a 2 tanús megoldást választottuk, a döntésünkben az anyagiak is szerepet játszottak. Igaz, engem előtte fél évet fűzött a párom, neki fontos volt, hogy felvegyem a nevét, hogy papíron is hozzá tartozzak.
Beszéljétek meg, egyébként a boldogságotok nem egy papíron múlik! Sokan kérdezik, milyen a házas élet - ugyan olyan, mint a ceremónia előtt.
Beszéljetek róla!
ketten még erről nem beszéltünk, de többet kérdezték tőle, hogy nem akarna elvenni, de a választ mindig kikerülte
ő már volt házas ami még jobban zavar,mert így azt érzem, hogy az a valaki többet jelentett neki
tudom, hogy nem ezen kéne hogy múljon a kapcsolatunk, de engem ez teljesen felemészt
oké a gyerek az ő nevét viseli de miért nem jut eszébe, hogy talán én is vágyom arra a bizonyos né-ra
1. ha elváltak, és most veled van, akkor mi a fenéért érzed, hogy a másik nő többet jelentett neki?
2. valószínűleg, mivel volt már egy befuccsolt házassága, nem hisz már a házasság intézményében.
Megszületett a válasz, miért nem akar elvenni. Azért, amit a 2. pontban írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!