Mit kezdjek barátnőm 16 éves kamasz lányával?
Anya apa elvált.A gyerekek szét választva.A lány januárban úgy döntött be vonul gyerek otthonban,mert itthon nem kap elég figyelmet!Anyának 2-3 munkahelye van a túlélés érdekében!(ismerős?)A gyerek folyamatos tinédzser betegségben szenved!Lázad,szembe megy a társadalmi elvárásokkal,de annak mindenféle előnyét élvezni akarja!Pl.Mondva csinált indokokkal feljelenti anyát a gyámhatóságnál,akik foglalkoznak az üggyel,persze kiderül,hogy alaptalan a vádaskodás!Amikor erre rákérdezünk,hogy miért?Nincs válasz."Nem emlékszem ilyenre!"Még a jegyzőkönyveket sem hajlandó megnézni!Az otthonba azért vonult be mert "ott sokkal jobb lesz!"Persze hamar rájön,hogy ott még rosszabb,de már késő vissza csinálni!2 éve iskoláról iskolára járunk,volt köztük alapítványos is aminek a tandíját most anyán követelik,mert a kislánynak az sem volt jó!Néha eltűnik hónapokra,életjelet sem adva magáról.Majd amikor előkerül önérzetesen mindenre van magyarázat!Természetesen ami hibát elkövetett,talál rá felmentést!A otthonból folyamatosan szökésben van,iskolába továbbra se jár!Az otthonnak nincs kapacitása minden gyerekkel egyénileg foglalkozni!Amikor épp nincs eltűnve a délutánjait nálunk tölti,netezzéssel,cigivel,amit természetesen anya szponzoráljon,miközben állam bácsi szigorúan követeli a gyerek gondozási díját!Amit nem tudom mire fordítanak,mert a gyerek konkrétan átmeneti szállónak nézi az otthont.Ha úgy van indíttatás be megy,ott alszik!Persze miután folyamatos szökésben van zsebpénz nincs tőlük!A változás minimális jelét sem mutatja,pedig csak az elmúlt 1 évben legalább 30 tiszta lapot kapott tőlünk!Arról már nem is beszélek,hogy az anyját minek nézi és nem által ezt megosztani különböző közösségi portálokon!Így jutottunk el ide is.
Röviden ennyi!A többit max. privátban!Ötlet?
Vádaskodás vádaskodás hátán.
Kedves hsz.!
Mint említettem fent én próbáltam beszélgetni személyesen is!De vagy ez sült ki belőle,vagy még ennyi se!
Továbbiakban nem kívánok ezzel foglalkozni!Nyilván való akkora törés van a gyerek életében amiken egyszerűen képtelen átlépni!Ha valóban igaz hogy anya ennyire kiismerhetetlen és gonosz,akkor én vállalom a felelősséget és eltávolítom ezt a két embert egymástól mert csak keserűséget okoznak egymásnak!Az anyát Nem hallottátok válaszolni,de ehhez nincs is igazán mit hozzá fűznie!Én próbáltam normális keretek között össze hozni ezt a csonka családot,de úgy látom meddő!
Sajnálom,de vannak dolgok amik rajtam is túl nőnek!
üdv:Apácska
Már ne haragudjatok,de valami elkerülte a figyelmeteket.TI KOMMUNIKÁLTOK EGYMÁSSAL! csak éppen nem személyesen hanem neten keresztül..
Nem ide kéne leírni ezeket,hanem szóban elmondani..Olyanok vagytok mint a két kecske a hídon.Egyik sem akarja a másikat engedni..Talán kezdésnek apácska hallgassa végig a lányt,ne szóljon,ne reagáljon csak hallgassa végig.Majd fordítva.Hallgasd végig te is leányzó a másik felet,úgy hogy nem hisztizel,nem húzod a szádat,nem "támadsz"..és lám már egy lépéssel előrébb haladtatok..
Én szánalmasnak tartom amikor két ember ennyi hajtja az igazát,és képtelen a másikat végig hallgatni,csendben..
Komolyan! Ti nem látjátok a fától az erdőt!
itt nem veled van a probléma kedves kérdező, a lányzónak az anyjával kell rendbehoznia, de mivel még a lány sem érett a dolgok megoldásához, majd mikor már megfelelő rálátása lesz a dolgokra 10-20 év múlva tán max..talán másképp tudja értékelni a dolgokat, most még túl korai a sebeket begyógyitani, tinilány, semmit sem lát úgy ahogyen a te korosztályod... hogy az anyja mit miért tett a múltban vele, hogyan érthetné meg, ha nem ismeri az anyja tettének miértjét...
sajnos, ezek a minták rányomják a felnőttéletére a bélyeget, mivel a párkapcsolata sem lesz majd felhőtlen, problémás lesz sajnos, mivel nincs előtte pozitiv szülői harmónikus párkapcsolati minta...
Anyám tettjeinek nincs miértje, ő ilyen. Ezt már elfogadtam, csak ne engem kínozzon!
A párkapcsolataim meg köszönöm szépen, rendben vannak, hálistennek voltak előttem pozitív minták is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!