Mit kezdjek barátnőm 16 éves kamasz lányával?
Anya apa elvált.A gyerekek szét választva.A lány januárban úgy döntött be vonul gyerek otthonban,mert itthon nem kap elég figyelmet!Anyának 2-3 munkahelye van a túlélés érdekében!(ismerős?)A gyerek folyamatos tinédzser betegségben szenved!Lázad,szembe megy a társadalmi elvárásokkal,de annak mindenféle előnyét élvezni akarja!Pl.Mondva csinált indokokkal feljelenti anyát a gyámhatóságnál,akik foglalkoznak az üggyel,persze kiderül,hogy alaptalan a vádaskodás!Amikor erre rákérdezünk,hogy miért?Nincs válasz."Nem emlékszem ilyenre!"Még a jegyzőkönyveket sem hajlandó megnézni!Az otthonba azért vonult be mert "ott sokkal jobb lesz!"Persze hamar rájön,hogy ott még rosszabb,de már késő vissza csinálni!2 éve iskoláról iskolára járunk,volt köztük alapítványos is aminek a tandíját most anyán követelik,mert a kislánynak az sem volt jó!Néha eltűnik hónapokra,életjelet sem adva magáról.Majd amikor előkerül önérzetesen mindenre van magyarázat!Természetesen ami hibát elkövetett,talál rá felmentést!A otthonból folyamatosan szökésben van,iskolába továbbra se jár!Az otthonnak nincs kapacitása minden gyerekkel egyénileg foglalkozni!Amikor épp nincs eltűnve a délutánjait nálunk tölti,netezzéssel,cigivel,amit természetesen anya szponzoráljon,miközben állam bácsi szigorúan követeli a gyerek gondozási díját!Amit nem tudom mire fordítanak,mert a gyerek konkrétan átmeneti szállónak nézi az otthont.Ha úgy van indíttatás be megy,ott alszik!Persze miután folyamatos szökésben van zsebpénz nincs tőlük!A változás minimális jelét sem mutatja,pedig csak az elmúlt 1 évben legalább 30 tiszta lapot kapott tőlünk!Arról már nem is beszélek,hogy az anyját minek nézi és nem által ezt megosztani különböző közösségi portálokon!Így jutottunk el ide is.
Röviden ennyi!A többit max. privátban!Ötlet?
Hát én beleolvasgattam a lány írásába. Az fix, hogy az anya a hibás! Csakis egy borzalmas gyerekkor tehet ilyenné egy gyereket, ami az "anya" érdeme.
Többször utal rá a lány, hogy az anyja pasija nem tudhatja, mi volt korábban. Hát igen, ezt volna jó tudni! Elhiszem, hogy hajmeresztő dolgai vannak, de a legnagyobb szörnyetegeket is szörnyek szülik!
Szerintem is vannak eleve született "rossz" gyerekek.Akinek több gyereke van láthatja milyen más személyiségek lehetnek kiskoruktól kezdve ,hiába a teljesen ugyanolyan bánásmód és egyazon szülő.
Az ilyen extrémebb esetekben sajnos sem szeretet sem ostor meg nem neveli őket,majd az élet lerendezi a dolgot előbb vagy utóbb.
ma 10:42
ritkán olvasok ekkora sületlenséget..
Érdemes neked egy kicsit olvasgatni,olyan emberekről akik például gyilkosok,hogy milyen családi körülmények éltek..Elhiszem,hogy vannak ahol tényleg a szülő hibája,de olyat kijelenteni,hogy a szörnyeket is szörnyek szülik??(ha csak nem alien vagy predator sz illető)
10:37
Igen, akikről te írsz, azok a kivételesen erős lelkű emberek! Tudom, mert én is viszonylag az vagyok. Nekem is el kellett viselnem a családomban sok mindent, mégis élek, felnőtt vagyok és mentálisan ép.
Csakhogy nem mindenki ilyen könnyű eset. Sokat ismerek, hogy nem tanul a szülei hibájából, ugyanazokba esik. Van egy srác, kiskorában kék-zölden jött iskolában, volt vagy 7 éves... A tanárok úgy tettek, mintha nem látnák... Volt, hogy az apja kizárta a házból, szintén ilyen kicsi korában. Mert ivott és verte az egész családot. A srácból nem lett rendes ember, ivászat, drogok, verekedések, letartóztatás..
És ez egy példa. Nagyon sok olyan elcseszett életről tudok, ahol a táptalaj egy borzalmas gyerekkor volt. Aki pedig gyenge, az felőrlődik és nem talál helyes útra. És nem olyan egyedi ez! Sok olyan leányzó, fiú van, aki éli vidám Nike cipős és Iphone-os életét, apuka anyuka együtt, minden boldogság, de az első nagy megpróbáltatás után zuhanna a mélybe, mert olyan jellem.
"ritkán olvasok ekkora sületlenséget..
Érdemes neked egy kicsit olvasgatni,olyan emberekről akik például gyilkosok,hogy milyen családi körülmények éltek..Elhiszem,hogy vannak ahol tényleg a szülő hibája,de olyat kijelenteni,hogy a szörnyeket is szörnyek szülik??(ha csak nem alien vagy predator sz illető)"
Igen, ezt ki merem jelenteni! Érdekes, rohadt sok gyilkos és őrült életrajzát olvastam, mindenhol fellelhető közös vonás volt, hogy az anyjával való kapcsolata beteges volt valamilyen szempontból. Elég csak közelebbi őrülteket venni alapul: az osztrák emberkék, akik lányokat zártak be. A Josef Frizl meg a Wolfgang Prikopil. Mindkettőnél megvolt a táptalaj, ami az őrültek megszületéséhez kell...
csupán figyelmet akar egy jó anya-lánya kapcsolatot, az anyuka valahol a múltban ezt elronthatta...
irok egy példát: egy nő vallomása szociális problémákkal küzdő gyermekéről .. rajta vezettem le a férjemmel való rossz házasságomat, ha összevesztem a férjemmel a gyerek itta meg a levét, a születése is váratlan volt a férjem nem akarta, pup volt a hátán ...azóta a gyereke a keresztje 20 éves munkahelyen sorba kirugják nem tud beilleszkedni sehová, a nagymama vigyáz rá mint egy óvodásra a férjétől elvált egyedül él rossz anyagi körülmények között...
amilyen a fa olyan az alma mondják...
Olvasom a lány kommentjeit a másik kérdésnél. Kisül belőle, hogy ő nem az az eredendő rossz gyerek, mint amivel itt példálóztok. Egy fiatal lány írta neki, ha kívánhatna, neki kívánna szép karácsonyt, ő meg azt írta, van annak jobb helye is. A többi reakciójából is ki lehet olvasni, hogy ez egy normális lány, csak sok a megoldatlan lelki gondja. És akármit is hadovál az anyja meg annak a pasija, nem próbáltak meg mindent őszintén.
Lehet jönni szakemberekkel, az sem nyújt segítséget, ha a felek igazán nem akarják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!