Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek barátnőm 16 éves...

Apácska33 kérdése:

Mit kezdjek barátnőm 16 éves kamasz lányával?

Figyelt kérdés

Anya apa elvált.A gyerekek szét választva.A lány januárban úgy döntött be vonul gyerek otthonban,mert itthon nem kap elég figyelmet!Anyának 2-3 munkahelye van a túlélés érdekében!(ismerős?)A gyerek folyamatos tinédzser betegségben szenved!Lázad,szembe megy a társadalmi elvárásokkal,de annak mindenféle előnyét élvezni akarja!Pl.Mondva csinált indokokkal feljelenti anyát a gyámhatóságnál,akik foglalkoznak az üggyel,persze kiderül,hogy alaptalan a vádaskodás!Amikor erre rákérdezünk,hogy miért?Nincs válasz."Nem emlékszem ilyenre!"Még a jegyzőkönyveket sem hajlandó megnézni!Az otthonba azért vonult be mert "ott sokkal jobb lesz!"Persze hamar rájön,hogy ott még rosszabb,de már késő vissza csinálni!2 éve iskoláról iskolára járunk,volt köztük alapítványos is aminek a tandíját most anyán követelik,mert a kislánynak az sem volt jó!Néha eltűnik hónapokra,életjelet sem adva magáról.Majd amikor előkerül önérzetesen mindenre van magyarázat!Természetesen ami hibát elkövetett,talál rá felmentést!A otthonból folyamatosan szökésben van,iskolába továbbra se jár!Az otthonnak nincs kapacitása minden gyerekkel egyénileg foglalkozni!Amikor épp nincs eltűnve a délutánjait nálunk tölti,netezzéssel,cigivel,amit természetesen anya szponzoráljon,miközben állam bácsi szigorúan követeli a gyerek gondozási díját!Amit nem tudom mire fordítanak,mert a gyerek konkrétan átmeneti szállónak nézi az otthont.Ha úgy van indíttatás be megy,ott alszik!Persze miután folyamatos szökésben van zsebpénz nincs tőlük!A változás minimális jelét sem mutatja,pedig csak az elmúlt 1 évben legalább 30 tiszta lapot kapott tőlünk!Arról már nem is beszélek,hogy az anyját minek nézi és nem által ezt megosztani különböző közösségi portálokon!Így jutottunk el ide is.

Röviden ennyi!A többit max. privátban!Ötlet?

2011. dec. 28. 08:46
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
56%
Csak sajnálni tudom szerencsétlen anyját. Ha nekem lenne ilyen lányom, kapna tőlem néhány pofont, vagy a bokájánál lógatnám ki az ablakon.
2011. dec. 28. 08:59
 2/60 anonim ***** válasza:
72%
Ha így folytatja vagy bűnöző lesz belőle vagy hivatásos! Nagyon gyorsan meg kell regulázni! 16 éves, maholnap felnőtt lesz és felelős a tetteiért, bár már most is felelős értük!
2011. dec. 28. 09:10
 3/60 anonim ***** válasza:
67%

Én anya vagyok.A 19 éves fiam messze nem csinált ilyen dolgokat,ezért én a lány viselkedését nem tudom be azzal,hogy tinédzserkori lázadás.Mert ez nem az. A tinikori hisztit,lázadás általában átvészelik a szülők és a tinédzserek is.

Ez a gy érzéketlen,buta ember,aki képtelen lesz valaha is a normális életre.

Ha az én lányom ilyen lenne,nálam már rég elérkezett volna az a pont amikor végleg lemondanék róla.Ha el akarja cseszni az letét(amit már el is cseszett) akkor tegye meg nyugodtan.De ne tegyen tönkre más embereket.

Én nagyon sajnálom az édesanyját..

2011. dec. 28. 09:10
 4/60 anonim ***** válasza:
92%

Emlékszem, 1 hete a lány írt ide kérdést, hogy szenteste nem aludhat otthon, mert a gonosz anyja visszaküldi ezen a napon is aludni az intézetbe, erre mindenki az anyát szidta, mint az őrült, hogy egy utolsó, ........

És akkor írtál közbe. Ez az, amikor az éremnek is 2 oldala van.....

és kicsit off: de most láthatja asok elvakult válaszoló, hogy ha a másik fél is ír, akkor lesz kerek a történet....

És nem egyből szidni...

2011. dec. 28. 09:11
 5/60 anonim ***** válasza:
38%

Mi a kérdés?

Kib*szni otthonról, mint macskát szarni, aztán legyen boldog.

2011. dec. 28. 09:31
 6/60 anonim ***** válasza:
61%

itt a kiscsaj kérdése ha valaki lemaradt volna: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Amúgy vágjátok ki, világos hogy kihasznál benneteket!

2011. dec. 28. 09:35
 7/60 anonim ***** válasza:
61%

Ezt úgy bírom.

Mikor a szülő ír, h mit csináljon az esetleg hisztis mostohagyerekével, akkor a gyerek a fsz, akit ki kell vágni otthonról, meg orvoshoz küldeni, stb. Nem leülni beszélgetni vele, egyből nevtan, pszichológus,...

Mikor a gyerek ír, h mit tegyen az idegbeteg, mindenbe belepofázó mostohájával, akkor mi a válasz? Nem neked kell őt elviselni, és amúgy is, költözz el!

Ezt csak én gondolom gáznak?

Nem konkrétan a kérdésre vonatkozik az enyém, de én azt látom, h mindenhol a gyerek a hibás.

2011. dec. 28. 09:45
 8/60 anonim ***** válasza:
71%
Ja erre emlékszem én ott elmondtam a lánynak pár dolgot de azokat a moderátorok kitörölték aztán engem szidalmazott az összes válaszoló.Sajnos,hogy kitörölték a moderátorok pedig jó volt.S ok idióta lehurrogott és mindenki az anyukát szidta...
2011. dec. 28. 09:49
 9/60 anonim ***** válasza:
74%
Ez mind az anya hibája....
2011. dec. 28. 09:59
 10/60 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem le kellene ülni és beszélgetni egyet vele hogy kinek mi baja a másikkal...

Mielött tényleg elcseszi véglegesen az életét :(

2011. dec. 28. 10:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!