Mit kezdjek barátnőm 16 éves kamasz lányával?
Anya apa elvált.A gyerekek szét választva.A lány januárban úgy döntött be vonul gyerek otthonban,mert itthon nem kap elég figyelmet!Anyának 2-3 munkahelye van a túlélés érdekében!(ismerős?)A gyerek folyamatos tinédzser betegségben szenved!Lázad,szembe megy a társadalmi elvárásokkal,de annak mindenféle előnyét élvezni akarja!Pl.Mondva csinált indokokkal feljelenti anyát a gyámhatóságnál,akik foglalkoznak az üggyel,persze kiderül,hogy alaptalan a vádaskodás!Amikor erre rákérdezünk,hogy miért?Nincs válasz."Nem emlékszem ilyenre!"Még a jegyzőkönyveket sem hajlandó megnézni!Az otthonba azért vonult be mert "ott sokkal jobb lesz!"Persze hamar rájön,hogy ott még rosszabb,de már késő vissza csinálni!2 éve iskoláról iskolára járunk,volt köztük alapítványos is aminek a tandíját most anyán követelik,mert a kislánynak az sem volt jó!Néha eltűnik hónapokra,életjelet sem adva magáról.Majd amikor előkerül önérzetesen mindenre van magyarázat!Természetesen ami hibát elkövetett,talál rá felmentést!A otthonból folyamatosan szökésben van,iskolába továbbra se jár!Az otthonnak nincs kapacitása minden gyerekkel egyénileg foglalkozni!Amikor épp nincs eltűnve a délutánjait nálunk tölti,netezzéssel,cigivel,amit természetesen anya szponzoráljon,miközben állam bácsi szigorúan követeli a gyerek gondozási díját!Amit nem tudom mire fordítanak,mert a gyerek konkrétan átmeneti szállónak nézi az otthont.Ha úgy van indíttatás be megy,ott alszik!Persze miután folyamatos szökésben van zsebpénz nincs tőlük!A változás minimális jelét sem mutatja,pedig csak az elmúlt 1 évben legalább 30 tiszta lapot kapott tőlünk!Arról már nem is beszélek,hogy az anyját minek nézi és nem által ezt megosztani különböző közösségi portálokon!Így jutottunk el ide is.
Röviden ennyi!A többit max. privátban!Ötlet?
A nevelés. Mert az ember az emberré levést az embertől tanulja. A lány extrém antiszociális lett - valahol az első 7 évben dőlt ez így el. Ez nem írható a válásra, ami nagy teher a gyereknek, de azért nem ennyire feldologzhatatlan..És ez nem "kamaszkori lázadás"- hanem egy rosszul szocializálódott személy gátlástlan visszaélése mindennel, amivel csak lehet.
Az a baj, hogy ilyenkor már késő nevelni.
Nem tudom, mi a megoldás. Talán nincs is..
Ilyen emberből már nem lesz semmi,ne hagyjátok tönkretenni magatokat általa.Meg kell szakítani vele minden kapcsolatot,menthetelen mivel ilyen a természete.Az ilyenre nem gyerekként kell tekinteni hanem egy vérszívó vámpírként.
A ház közelébe nem engedném.Menjen a haverjaihoz lakni és qrválkodásból majd megél.
én is anyuka vagyok, a legnagyobbik gyerekem 14 éves
szerintem ennek a lánynak súlyos szeretethiánya van, és ezt semmilyen pénzzel, akár több munkahelyről, nem lehet pótolni
alapvető hiba volt testvéreket szétválasztani (egyébként kíváncsi lennék, hogy a másik szülőnél nevelt testvérrel mi a helyzet???)
és alapvető hiba éreztetni egy gyerekkel, hogy teher - mert nyilvánvalóan ez a lehetetlen viselkedés egy válasz
Én sem értek azzal egyet hogy a lány azért ilyen mert rosszul nevelték vagy szeretethiányban szenvedne.Vannak emberek akiket a Teréz anya sem tudott volna megváltoztatni annyira "rosszindulatú" a lelkük.nekik a világ legcsodálatosabb szülei is lehetnének ő akkor is ilyen maradna..
Ez nem nevelés kérdése.Ismerek olyan tinédzser lányt akit a saját édesapja erőszakolt meg úgy hogy az anyja fogta le a lábát.Mégis mára egy normális felnőtt ember lett aki az évekig tartó kezelések,és egy szerető férj oldalán tud újra boldog lenni,és csodás anyuka ő is.
Vagy itt vagyok én.Az én anyám alkoholista volt,abból is a legagresszívabb fajta.Engem anyám úgy megvert hogy mindkét fülemre hallássérült lettem.Mégsem voltam ilyen,mint a kérdező által írt 16 éves lány.
Vagy ismerek olyan lányt akinek csodás szülei vannak.(mindig kívántam,hogy bárcsak ők lennének a szüleim) rengeteg szeretet adtak,és nagyon jó embereke.Mégsem volt elég a lányuknak,mégis teljesen kihasználta őket.Ma börtönben ül,lopás,betörés miatt..
Sajnos vannak olyan emberek akiknek a világ összes szeretete,a világ legjobb szülője vagy több hónapokon át tartó beszélgetések sem segítenek..Nem mindig a szülő hibája,ha egy gyerek nem képes normális életet élni..
Bizony ítélkezés helyet, meg hogy "nevelés kérdése" "szeretethiány" válaszok helyet inkább meg kéne személyesen is ismerni ezeket az embereket,hogy tudjuk mi is az igaz valóság..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!