Mit kezdjek barátnőm 16 éves kamasz lányával?
Anya apa elvált.A gyerekek szét választva.A lány januárban úgy döntött be vonul gyerek otthonban,mert itthon nem kap elég figyelmet!Anyának 2-3 munkahelye van a túlélés érdekében!(ismerős?)A gyerek folyamatos tinédzser betegségben szenved!Lázad,szembe megy a társadalmi elvárásokkal,de annak mindenféle előnyét élvezni akarja!Pl.Mondva csinált indokokkal feljelenti anyát a gyámhatóságnál,akik foglalkoznak az üggyel,persze kiderül,hogy alaptalan a vádaskodás!Amikor erre rákérdezünk,hogy miért?Nincs válasz."Nem emlékszem ilyenre!"Még a jegyzőkönyveket sem hajlandó megnézni!Az otthonba azért vonult be mert "ott sokkal jobb lesz!"Persze hamar rájön,hogy ott még rosszabb,de már késő vissza csinálni!2 éve iskoláról iskolára járunk,volt köztük alapítványos is aminek a tandíját most anyán követelik,mert a kislánynak az sem volt jó!Néha eltűnik hónapokra,életjelet sem adva magáról.Majd amikor előkerül önérzetesen mindenre van magyarázat!Természetesen ami hibát elkövetett,talál rá felmentést!A otthonból folyamatosan szökésben van,iskolába továbbra se jár!Az otthonnak nincs kapacitása minden gyerekkel egyénileg foglalkozni!Amikor épp nincs eltűnve a délutánjait nálunk tölti,netezzéssel,cigivel,amit természetesen anya szponzoráljon,miközben állam bácsi szigorúan követeli a gyerek gondozási díját!Amit nem tudom mire fordítanak,mert a gyerek konkrétan átmeneti szállónak nézi az otthont.Ha úgy van indíttatás be megy,ott alszik!Persze miután folyamatos szökésben van zsebpénz nincs tőlük!A változás minimális jelét sem mutatja,pedig csak az elmúlt 1 évben legalább 30 tiszta lapot kapott tőlünk!Arról már nem is beszélek,hogy az anyját minek nézi és nem által ezt megosztani különböző közösségi portálokon!Így jutottunk el ide is.
Röviden ennyi!A többit max. privátban!Ötlet?
Sziasztok, én vagyok a lány!
Nem olvastam végig a válaszokat, nem is érdekel.
Azért azt elmondanám, hogy kedves édesanyámnak (akit igenis szeretek), néhány évvel ezelőtt komoly hátszele volt. Apámmal 15 évig voltak házasok, a nagyszüleim (apám szülei) imádták, öcsém is odáig volt érte (ő volt a bezzeg-gyerek).
Mostanra apám utálja, nagymamámék már a gondolataikat sem pazarolják rá, öcsém pedig 4 éve szóba sem áll vele. A saját vére, aki pedig mindig halálra volt kényeztetve... Igazából még a saját rokonai is értetlenkedve nézik a kapcsolatunkat, és nem feltétlenül csak engem okolva, az más kérdés, hogy senki nem mondja, mert "minek". Ez senkinek nem gyanús?
Én most itt vagyok nagymamáméknál, akik hihetetlen jó emberek és imádom őket (ők is engem), és egy hangos szó nem hangzik el... Pedig itt nincs korlátlan internet, kávé, meg cigi... :) Nem is értem, miért lehet ez így. Elvégre egy undorító haszonember vagyok. :D
Az iskolába-járás probléma az önbizalomhiányomból ered, ami az évek alatt elég komoly szociális fóbiává alakult (aki ezen átment, tudja, hogy ebből nem olyan egyszerű kijönni, pláne 16 évesen).
Mindkét fél álláspontja? Emberek, halihó! Itt ti nem MIND A KÉT FÉL álláspontját olvassátok, hanem az enyémet, mint érintett, meg Apácskáét, mint vadidegenét, aki anyám álláspontját szajkózza, lévén halvány lila segédfogalma sem lehet róla, hogy mik történtek a mi családunkban (a családot úgy értem, mint anya, apa, én és öcsém).
Szóval iszonyatosan tudnám értékelni, ha befejeznétek. Undorítónak találtam azt is, mikor anyámat szidtátok esztelenül, és ezt is undorítónak tartom. EGYIKNEK SINCS ALAPJA!
A kép akkor lenne teljes, ha most még megjelenne apám is, meg a nagyszüleim (akik életem első 11 évemben a szomszédunkban laktak, tehát igen nagy belelátásuk van a dolgokba). Ennek így semmi értelme, mindenki esztelenül szidja a másikat. Esetleg jegyzőkönyveket nem néznétek meg?!! Na ne szórakozzunk már.
Szerencsére nekem van annyi támaszom, hogy tudjam, nem kell kellemetlenül éreznem magam, mert nem vagyok olyan jellemtelen féreg, ahogy előadnak. Milyen érdekes, hogy jönnek a virtuális barátságaimmal. Azok a virtuális barátságaim mind több, mint ötéves személyes barátságok... Baromi profi szociopata lehetek, ha ennyi embert, ennyi éven át át tudok verni. Mindjárt vállon is veregetem magam! :)
És innentől fogva a nem pazarlok több energiát rátok. Puszika!
Figyu leányzó. Az a nagy helyzet, hogy abban igazad van, nem ismerjük mindkét fél véleményét, avagy álláspontját, így nem is lehetünk elfogulatlanok. Minket undorítózol le? EZT AZ EGÉSZET TE VAGY AZ, AKI ELINDÍTOTTA!!! CSAK AZT TUDJUK, AMIT TI IDE LEÍRTATOK. SEMMI MÁST! Csak félinfókra támaszkodhatunk, és MINDENKI csak ez alapján írhatja le, amit gondol. Ez vagy fedi a valóságot, vagy nem. Te lefestettél egy képet, Apácska egy másikat. És még ez sem a teljes kép, hiszen az mindig árnyaltabb. A teljes képhez, ahogy irtad te is, mindenkit meg kellene hallgatni a környezetedben. De ez nem a feladatunk. Nem is nagyon érdekel senkit sem, és ez az oldal nem is azért jött létre.
Mindenesetre még mindig azt mondom, hogy én személy szerint örülök annak, hogy Te is írtál ide, és Apácska is írt a Te kérdésedhez.Így többet tudunk, nem csak Téded, vagy csak Őt olvastuk.
Én csak azt nem értem,hogy ide több oldalas szövegeket írtok,de akkor miért nem vagytok képesek egy szobában összeülni,és egy kávé (cigi) mellett hármasban beszélgetni??
Olyan nehéz ez?? Mert végül is itt is beszélgettek,csak éppen nem néztek egymás szemébe.
Jó reggelt!
Hűha!Szépen fel pörögtek az események!Megpróbálom összefoglaltan lereagálni a kommenteket!
Először is valóban köszönöm azt,hogy ilyen sok ember hangot ad a véleményének!Nyilván nem várta az ember(Kérdező) hogy mindenki az ő pártjára álljon!Nem is ez a cél!Hangsúlyoznám hogy ez nem egy HÁBORÚ!Van egy probléma,egy helyzet ami egyik félnek sem kényelmes!Megoldásra vár!Nem nektek kell megoldani!Nektek annyi a dolgotok hogy megvilágítsátok ezt a dolgot kívülálló szempontjából is!Nem ismerhettek minden apró részletet!De szerintem ahhoz hogy az embernek legyen egy véleménye nem is kell minden egyes apró pici dolgot tudnia!Mi lehet a probléma?És hogyan találjuk meg közösen a megoldást?Nagyon sok hsz. jött!Voltak bántóak,sértőek,"megalázóak"!Könyörgöm!!!23.-án amikor bele kiabáltunk a nagy világba hogy "ANYÁM NEM ENGEDI HOGY ITTHON ALUDJAK" ezzel ezt vállaltuk!Vagy akkor konkrétan mi volt a cél?Tiszta Mónika show ahogy az egyik hozzászóló megfogalmazta!Valóban!Tökéletes a meglátás!Csak itt nem fizetnek érte!Valódi emberek,valódi probléma!Valódi megoldásra vár!
Valóban én sem ismerhetek minden apró részletet!Lévén hogy az anyát 2 éve ismerem!Ez alatt sokat hallottam a kislányról az előző életről az anya szemszögéből!Egy éve hogy szerves része vagyok az anya életének,amihez sokszor a kislány is hozzá tartozik!A feljelentésen kívül semmi olyat nem írtam "szajkóztam" amit magam nem tapasztaltam volna meg!És ha vesszük a fáradtságot,vissza olvassuk a kislány kommentjét,nem cáfol!Nem mondja hogy valótlant állítok!És sajnos abban is engem igazol,hogy a saját hibái,felelőssége alól mindig talál kibúvót,felmentést!De most komolyan!Mindent az anya számlájára kell írni mert rossz nevelés volt?Én voltam itt amikor a kislány azt a sok dolgot megcsinálta(szándékosan nem példálózok,összességében mindegy mik azok,a fontos az hogy miket vált ki az emberből!)!Én láttam hogy az anyát ez mennyire viseli meg,hogy mit érez a megaláztatások,lejáratások alkalmával!
És most neked kicsi lány!
Tedd a szívedre a kezed!Hányszor kértelek,hogy mesélj a saját problémáidról,sérelmeidről?Hány alkalommal ültem le veled a konyhában anyádat elküldve,mert a te álláspontod is érdekelt?Nyáron hányszor hívtunk el sétálni a Duna partra,vagy csak fagyizni?Augusztusban amikor apuék elköltöztetek úgy hogy még csak nem is szóltak neked és vissza jöttél anyához,miket beszélgettünk,milyen megállapodásokat kötöttünk,és ki rúgta fel azokat?Ha kérdeztem valamit tőled a múltadból mi volt a válaszod?Ha anya annyira szar,szemét,miért ragaszkodsz ennyire hozzá(ha valóban hozzá ragaszkodsz),hogy a délutánjaidat állandóan itt töltöd?Ha beszélsz anyával vagy velem ezek a beszélgetések mire korlátozódnak le?Vagy csak egyszerűen,mennyi tiszteletet,megbecsülést adsz anyádnak?Hogy és milyen stílusban beszélsz vele?Nem pattansz azonnal támadást vélve egy-egy problémád rávilágításakor?
Kövezzetek meg,de én úgy érzem mi mindent megtettünk,hogy ez a helyzet változzon!Csak hogy a változáshoz kell mindkét fél!Mi megtettük az első lépéseket,most rajta a sor!Ha valóban ez a cél!Az ajtó mindig nyitva áll,de eleget asszisztáltunk a kislány lázadásaihoz!Most már valóban le kell tenni valamit az asztalra!Konkrétumot,nem csak soha be nem váltott ígéreteket,fogadalmakat!A tökéletes emberek akiknél most is vagy(mamáék)!Hogyan nyilatkoztál róluk amikor vissza jöttél augusztusban?
Mint említettem minden tettünknek következménye van!A milyenknek is!Mi felvállaljuk és igyekszünk azt javítani!
Többet nem kívánok ehhez hozzá fűzni!
Lehet hogy a megoldás egy újabb "gyakori kérdés"?Ne tudom!Majd meglátjuk!
Mindentől függetlenül mindenkinek kívánok nagyon boldog új esztendőt és rengeteg törődést mind kifele,mind vissza fele!Még neked is kislány!
Nem értem, miért kéne cáfolgatnom bármit is. Ahhoz meg, hogy mi volt velünk 14 éven át, már ne is haragudj, de mi a fene közöd van? Ha annyira érdekel, kérdezd meg apámat, vagy öcsémet. Én nem fogom a saját sebeimet kapargatni és jóddal locsolni csak azért, hogy Te baromi fontosnak érezhesd magad.
Ha most elmesélnék mindent, akkor is ugyanezeket mondanád... Szereted anyámat, ha azt mondanám, hogy tíz embert megölt (nem ölt meg tíz embert), akkor is csak az lenne a reakciód, hogy biztosan önvédelem volt! Nekem nem kell igazat mondani, de legalább magadnak ne hazudd, hogy nem így lenne...
2 év alatt nem ismersz meg senkit, azért ezt tudd. Se engem, se anyámat. Egyikőnk sem az, amit te gondolsz.
Én még csak-csak be tudom bizonyítani, hogy nem vagyok rossz, de anyámnál legutóbb is 10 év kellett, hogy kiboruljon a bili. És igen, tényleg ragaszkodom hozzá... Fogalmam sincs, miért. Persze ezek után nyilván ő már nem fog annyira ragaszkodni hozzám, de tudod mit, nem is érdekel...
"Vagy csak egyszerűen,mennyi tiszteletet,megbecsülést adsz anyádnak?" Pontosan annyit, amennyit kaptam. Igazából még többet.
"Nem pattansz azonnal támadást vélve egy-egy problémád rávilágításakor? " Vajon miért vélek támadást? Pavlovi reflex...
"Kövezzetek meg,de én úgy érzem mi mindent megtettünk,hogy ez a helyzet változzon!" ELHISZEM, hogy mindent megtettetek, de talán kicsit későn jutott eszetekbe.
"Mint említettem minden tettünknek következménye van!A milyenknek is!Mi felvállaljuk és igyekszünk azt javítani!" Ez így tényleg szépen hangzik, de én meg majd akkor leszek hajlandó ezzel együttműködni, és a Ti asztalotokra is letenni valamit, ha anya VALÓBAN képes lesz felvállalni a cselekedeteit. Az a baj, hogy ez soha a büdös életben nem fog megtörténni. Én nem tudom, hogy tényleg nem emlékszik, vagy csak baromi jól eljátssza, de hogy valami nem kerek benne, az biztos...
És nem fogom bizonygatni az igazamat, éppen elég az, hogy látom, hogy ki ad nekem igazat. Lehet, hogy veletek egyetért 100 bűnös, de velem 10 bíró... ;)
És még valami fontos! Apácska! Én NEM téged hibáztatlak, mert ennek az egésznek az ég világon semmi, de semmi köze hozzád, azon kívül, hogy egyedül te próbálod megoldani. De nem tudod! Soha, senki nem fogja tudni megváltoztatni azokat a dolgokat, amik ezt okozták! Még te sem, sajnálom...
Komolyan.Kezdtek fárasztóak lenni..Miért nem beszélgettek SZEMÉLYESEN,EGYMÁS SZEMÉBE NÉZVE???
Tényleg ennyire netfüggőek vagytok,hogy a személyes kommunikáció már szóba sem jöhet???
Miért nem szemtől-szembe mondjátok el amit ide leírtatok????
Az meg, hogy én egy született rossz ember vagyok, egyszerűen nevetséges. Pedig baromira szeretnék néha érzelem nélküli fatuskó lenni. :D Sokkal egyszerűbb lenne, és a beilleszkedéssel se lenne gond, mert ahelyett, hogy szoronganék, eltaposnék mindenkit magam körül... Én inkább azt tartom rossz embernek, ha képes a gyerekét "bokájánál fogva kilógatni az ablakon", "vérszívó vámpírként tekinteni rá", meg gyakorlatilag legyilkosozni, úristen... Minden gyerek okkal lesz olyan, amilyen. Szerintem.
Hányszor volt belőle balhé, ha mindenféle magányos/sérült állatokat hazavittem, színtiszta gonoszságból... (Ellenben anyám volt, aki a macskát erőből falhoz vágta, mikor RÁM volt dühös!!!) Nem tudnék embert ölni, és nem is akarok. Azért ezt tisztázzuk. Még verekedni is utálok, életemben eddig egyszer tettem, akkor is önvédelemből, a másik lány ütött elsőnek.
De végülis lehet, hogy tényleg őrült pszichopata vagyok, csak még nem tudok róla. Úristen. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!