Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a férjem lányával?

Mit csináljak a férjem lányával?

Figyelt kérdés
Férjnek egy "futó kapcsolatból" született egy lánya, aki ma már középiskolás. Soha nem éltek együtt, igazából a nevet, és havonta pénzt kap a lány mindenféle bírósági papír nélkül. Férjem évek óta küzd a megromló viszony ellen, és próbálja mindig felvenni a lányával a normális kapcsolatot, aki azonban nem nagyon hajlik erre. Az első szakadék a mi házasságunkkal kezdődött, illetve akkor, mikor komolyra fordult köztünk a dolog, és a lány mellett nem álltam partnerként a pénzszórásban. Kérte többször is, hogy intézzem el, hogy az apja vegyen meg neki ezt, azt, amire nem voltam hajlandó, (50ezerért telefon, stb) ami miatt én lettem a fő gonosz, az apja meg a másik. Most fog megszületni az első közös gyerekünk. Nyilván teljesen más a férjem kapcsolata ezzel a még meg nem született gyerekkel, hiszen ez egy tervezett, várt baba, aki "kapcsoltba" születik. A lánya lassan egy éve nem vette fel neki a telefont, de karácsonykor feljött hozzánk. Főleg kíváncsiságból, megnézni, miket vettünk a kicsinek, milyen a szobája. Nem volt hajlandó egy szót sem szólni, játszotta a sértődöttet, a 10 féle italból, meg sütiből neki semmi nem tetszett, mindenre húzta a száját. Azt hiszem, féltékeny, hogy ez a gyerek esetleg több pénzt kap, mint ő. Baromi kellemetlen volt az a kis idő, míg itt volt, végre találkoztunk, de semmi nem volt jó neki. Látom a férjemen, hogy őt is nagyon bántja, sikerült lelkiismeret-furdalást kelteni benne, ami nagyon nem jó. Olyan boldogan várta a kicsit, és most idegeli magát a lánya miatt. Aki hasonló cipőben járt, vagy van valamiféle tapasztalata, kérlek, ne kíméljetek. Nem azt akarom elérni, hogy puszipajtások legyünk a lánnyal, mert az sosem lesz szerintem, de hogy tudnám elérni, hogy ne csak a pénzt lássa az apjába, hogy az apja ne akarja pénzzel megvenni a lányát, annak szeretetét?
2011. dec. 27. 14:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
18%
Ne haragudj,de jó lenne,ha egy kicsit magadba néznél.Mert te vagy az,aki mindent a pénzen keresztül néz.A lánnyal is az a fő bajod,hogy abból a pénzből juttat neki a párod,ami véleményed szerint a tiétek lehetne.
2011. dec. 27. 14:48
 2/20 anonim válasza:
92%

Kedves előző,te ezt honnan veszed?Én megértem őt valamilyen szinten,mert azt látni hogy a gyerek,aki soha sem élt az apjával,csak azért kell neki hogy drága cucokkat vegyen,nálam is kiverné a biztosítékot.Nem ez a normális,neki is alkalmazkodnia kellene,pláne hogy az apja is folyton nyit felé.De sajnos a mai fiatalok képtelenek alkalmazkodni:(

Nem tudok neked mit mondani,illetve ha gondolod prívátban,nekem is van egy kamasz nevelt lányom.És tudom mennyire nehéz.

2011. dec. 27. 14:56
 3/20 A kérdező kommentje:
Férjnek nem lenne kötelessége, hogy támogassa a lányát, ezért is írtam, hogy semmiféle bírósági végzés nincs, de mégis megteszi, megtesszük. Nem is kevés pénzzel (sokkal több, mint amennyi járna hivatalosan). Csak egyszerűen nem bírom elviselni, ha hülyének néznek. Ha adunk egy csomó pénzt jók vagyunk, ha nem, nem beszél az apjával, és ezzel bünteti. És sokszor pont én adok neki, mert férjnek annyira azért nem jó a fizetése, hogy erején felül is támogassa sokszor. Nem az a bajom, hogy pénzt kap a lány, hanem azt, hogy a pénzzel zsarolja az apját, aki eddig is próbált vele törődni, közös programokra vinni, stb. Mellesleg a ballagása előtt megkérdezte az apját, mennyi pénzt tud neki adni, amire az apja közölte, hogy nem tudja, talán 30 ezer körül. Erre a lánya közölte, hogy akkor nincs meghívva, mert 100ezer alatt nem fogja elviselni, hogy ott van az általános ballagásán. És ebbe a kislány anyja is belement, így férj nem lehetett ott. Szóval nem érzem, hogy én sajnálnám évek óta a pénzt annyira, hiszen akkor az 5 év alatt egyszerűen nem adtam volna neki, vagy férjen keresztűl.
2011. dec. 27. 15:01
 4/20 anonim ***** válasza:
A férjed támogassa amennyivel tudja, vagy amennyit a bíróság is megítélne. Ha nem tetszik a lánynak, akkor majd változtat a viselkedésén.Tudom, hogy fáj a párodnak, de gondolom az se esne jól, ha csak a pénz miatt foglalkozna vele.Ráadásul minél nagyobb lesz, annál nagyobb igényei lesznek, most kéne letörni a kicsi szarvát.
2011. dec. 27. 15:14
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

jézusom ez milyen durva!! Általánis iskolás a lány, és már 100 ezer a mérce!! Érettségire mi lesz a beugró egy lakás? egy kocsi? Jöhetsz apa, ha hozod az új verdámat! Azt mindenit milyen lány lett nevelbe ebből az emberből!!

Bár azt hozzáteszem, hogy sajnos anyuka ronthatta el ennyire a lány értékrendjét.

Semmiben nem tartom hibásnak a férjedet, ő próbálkozik, keresi a lányát, de azt nem érdekli csak a pénz.

Hát én ez esetben megvonnám tőle a plusz támogatást. Persze a tartásdíjat azt továbbra is kell fizetni, de minden ezen felüli dolgot megvonnék. Semmit, 1 forinttal sem többet. A kötelezőt fizesse ki a férjed de semmi többet...

szomorúan hangzik,de nem köteles ezen felül segíteni a férjednek. nyilván ha rndben lenne a kapcsolat akkor úgy vettem ki a szavaidból, hogy a férjed igenis hajlandó lenne többet adni...

ne idegeskedj, próbáljatok meg a közös gyerkőcre koncentrálni, majd a másik lány idővel talán belátja, hogy csúnyán viselkedett.

Áhh tuti hogy "kémkedni" ment hozzátok, hogy megnézze hogy éltek! :( Nem lehet hogy az anyuka is úszítja a lányt apuka ellen?

2011. dec. 27. 15:20
 6/20 anonim ***** válasza:
14%
Akkor most ki a kislány apja? Mert ha nem kell utána fizetni, gondolom nem a férjed a vérszerinti apa? Vagy hogy is van ez?
2011. dec. 27. 15:20
 7/20 anonim ***** válasza:
pfff..mi az ,hogy lánya parancsol ,h apja mennyi pénzt adjon..apja,annyit adjon amennyit megenged magának,engem nem érdekel,ha duzzog a kislány,változnia kell a viselkedésén.
2011. dec. 27. 15:23
 8/20 anonim ***** válasza:

6 os válaszoló. szerintem sima ügy. Adva van egy anyuka akinek van egy férje. És ennek a férjnek van előző házasságból ez az elkényeztetett,elvarázsolt lánya. Ennyi. Új feleség írta ki a kérdést az előző házasságból született kislánnyal kapcsolatban.

Vagy nem? :)

2011. dec. 27. 15:27
 9/20 A kérdező kommentje:
Igen, férj előző kapcsolatából lett a lány. Akiről addig nem is tudott férj, míg meg nem született. A kedves anyuka meg akarta fogni a férjemet, így mikor a pár éjszakás románc is véget ért, és kiderült, hogy terhes, lelépett egy másik városba, hogy ne tudjon a terhességről. Aztán megszületett a lány, és közölték, hogy adjon pénzt. Férj meg adott, mindenféle végzés vagy vizsgálat nélkül. Hülyeség volt, de ez van. A havi apanázs nagysága is elég bántó, de mivel nem a lány tehet róla, ám legyen, ez van. Engem a pénzzel megvásárolt szülő ami idegesít. A lány anyja pluszban uszítja ellenünk "Ha ennek a gyereknek meg tudja venni több százezerért a babacuccokat, akkor neked is tud adni pénzt" alapon megy az egész. A kislány sajnos álomvilágban él, legújabb terve egy gazdag pasi kiválasztása, és annak gyerek szülése. Hiába no, ezt látja otthon, nem kell dolgozni, mindenféle segélyért és támogatásért sorba kell állni, és várni a lóvét másoktól.
2011. dec. 27. 15:45
 10/20 anonim ***** válasza:
47%
jézus mária!! :( hát igen ezt látja otthon, erre mondják, hogy megélhetési gyerekszülés :( ez esetben módosítom arra a válaszomat, hogy hagyjátok a fenébe ezt a lányt:( havonta utaljátok el a pénzt, ne is találkozzatok senkivel, utaljátok el a pénzt amit kb. a bíróság is megítélne ha pl. anyuka hivatalossá akarná tenni a tartásdíjat. és kész ennyi. semmi többet. amúgy ne haragudj de biztos, hogy a férjed az apja a lánynak? én már azt is kinézem, hogy nem is ő a vérszerinti apuka :S
2011. dec. 27. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!