A férjem nem akarja, hogy az egyik barátom legyen a babánk keresztapja, mit tegyek?
Van egy nagyon jó fiúbarátom, nem is volt kérdéses, hogy ki lesz a gyerek egyik keresztapja, de a férjem hisztizik, hogy ez a fiú még fiatal ehhez (annyi, mint én, 25), meg hogy felelősségteljesebb keresztszülőt kéne választanunk, ő nem alkalmas erre. A barátom elvállalná, nagyon boldog lenne és én is azt szeretném, ha ő lenne a gyermekem keresztapja, mert gyerekkori barátok vagyunk, sokat jelent nekem.
Miért ilyen a férjem? Kifogásokat talál, hallani sem akar erről, viszont én ebből nem szeretnék engedni, az ő részéről már kiválasztotta az öccsét az egyik keresztapának. Igazságtalannak érzem, pedig tudja, hogy nekem ez mennyire fontos.
Nem rokon, de gyerekkori barátom, 12 éve ismerem őt és a családom is családtagként kezeli.
Egyébként a gyereknek 3 keresztszülője lenne, a keresztanya pedig a férjem húga. Mivel én egyke vagyok, az én családomból senki nem tudná ezt elvállalni, így marad a barát, aki szerintem méltó keresztapja lehetne. Rosszul esik, hogy meg akar fosztani ettől a döntéstől is.
"öccse mégis csak rokon, míg a barátod csak egy "idegen"
Épp ezért kéne a barátot választani. Az öccs akkor is a nagybácsi marad, ha soha többé nem találkoznak. Így a barát is kötődik a gyerekhez.
Én teljesen megértelek, kérdező. Tudom, hogy nagy divat a tesót felkérni, és én a tesómat szeretem a legjobban a világon, de akkor sem ő lesz a keresztszülő, hanem olyan barátom, aki szeretném, hogy a családhoz tartozzon.
Van még egy másik legjobb barátom, ő lány, viszont külföldre költözött tavaly, tanul, dolgozik, vele ezt már az elején megbeszéltük, hogy imádni fogja a gyereket, mellette áll majd, de nem tudja garantálni, hogy haza tud jönni az ünnepekkor és teljesen végig tudja kísérni a kicsi életét, és hogy szerinte jobb döntés lenne a fiúbarát.
Igazából az esik rosszul, hogy nem lehet a férjemmel megbeszélni semmit, meg se hallgatja az okokat, hogy miért szeretném, kijelentette, hogy nem és kész, ideges fejet vágott és lezárta a vitát. Olyan, mintha az én szeretteimet ki akarná rekeszteni a gyerek életéből, pedig nálam a barátok töltenek be olyan szerepet, mintha testvéreim lennének.
Jól gondold meg,hogy a barátodat választod-e.
Nálunk is így volt, Apa híresen jó barátja és a felesége lettek a keresztszüleim.Nővéremnek Anyukám Bátyja és a felesége. 4-5 éves korom óta nem láttam a keresztszüleimet mert összevesztek,így én is hanyagolva lettem. Én meg irigykedek nővéremre, mert ott is volt vita,még is csak testvérek. Nővérem mindig is több ajándékot kapott tőlük,mert ők a keresztszülők.Én névnapomra/szülinapomra csak akkor kaptam ha ebédet rendeztünk.Nővéremet ilyenkor kőkeményen tömik pénzzel.
Ráadásul a férjed féltékeny a barátodra,ezért nem szeretné. Én elgondolkodnék rajta a helyedben! :)
Boldog Karácsonyt Neked/Nektek!
15L
FErjed siman feltekeny.
Aban is van valami nemi igaza, hogy csaladbol kellene valasztani. 3 keresztapa(?) vagy osszesen 3 keresztszulo, tenyleg minek. Viszont, igy talan valahol a barat is beleferne, de mint latom, ferjed feltekeny a baratodra. Csak ennyi a kifogasa, amit nem mond ki.
Régen a keresztszülők komolyan vették az ebből fakadó kötelezettségeiket. Odafigyeltek,hogy vallásosan nevelődjön a gyerek. Ha kellett,akkor anyagilag is segítették. Ha a szülőket érte valami,akkor felnevelték a gyereket.
Ma már csak annyit tesznek a keresztszülők,hogy vesznek a gyereknek ajándékot.
A barátod is csak ilyen keresztszülő lenne. Sőt,ha majd megnősül,akkor lehet,hogy még ajándékot sem fog neki venni.
Megéri neked,hogy emiatt a házasságod válságba kerüljön?
szerencsére mi egyetértünk abban, hogy barát legyen. Több olyan barátunk is van akiket szeretnénk ha később a családhoz tartozna.
A testvéreinknek megvan a "funkciójuk", nagynénik, nagybácsik lesznek.
Van egy nagyon kedves pár akiket mindketten szeretünk, tuti, hogy a keresztszülők ők lesznek, akkor is ha valaki fejre áll.
Próbáld meggyőzni a férjedet. Kedves 14-L, amiért anyukádék összevesztek nem biztos, itt is így lesz. Az én keresztszüleim anyukám barátai, a tesómé anyu unokatestvére, évek óta nem találkoztak.
21-L
21-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!