A barátom, a tesojáék kislányának lesz a keresztapja. Így én is a keresztanyja leszek?
Keresztszülő az aki a templomban a keresztvíz alá tartja a
gyereket.Az már más dolog hogy pl.nálunk a sógorom felesége
is olyan mint ha a keresztanyja lenne a fiamnak,úgy tekintünk rá és Ő is úgy viselkedik,pedig a keresztelőkor még tervben se volt.
Nem szokás kérdése, mert csak az keresztszülő, aki hivatalosan is be van jegyezve, név szerint felvezetik a keresztlevélbe, szerintem te is nézd át a tiedet, hogy biztosan be vannak-e jegyezve 4-en. Nekem pl. 1 keresztanyám és 1 keresztapám van (anyu húga és öccse), de öcsémnek pl. 2 keresztanyja és 1 keresztapja van (anyu húga, anyu öccse, és anyu öccsének a felesége, akivel nem sokkal előtte házasodott, mikor én születtem, még nem ismerték egymást, nem is hívom keresztanyámnak, mert nem az). De ismerek olyanokat is, akiknek a saját szüleik a keresztszüleik is egyben, ez is lehetséges, és akkor őket írták be a keresztlevélbe.
Ha téged felkérnek és hivatalosan név szerint bejegyzik a nevedet a keresztlevélbe, akkor keresztanya leszel, de ha nem, akkor nem leszel az, akkor se, ha a férjed keresztapa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!