Mit csináljak a férjem lányával?
Bocsánat, a férjed egy nagyszívű hülye.
Bár az én apám lett volna tized ilyen, mint ő.
Semmit nem adnék többet, egy vasat se.
13 vagyok. ez esetben azonnal zárjátok el a pénzcsapot. kész azt a 35-40et utaljátok el. Bár hozzáteszem ha bíróságra vinnétek a dolgot, akkor ugye a 100 ezernek a 20 %a lenne 20 ezer ft. Fele annyit kapna az anyuka. én a ti helyetekben megtenném. De mondom minden mást szüntessetek be. És akkor mi van ha sír? ahhoz már nagynak érzi magát a kiasasszony hogy már most azon jár az agya hogy hogyan kéne pénzes pasival felcsináltatnia magát, de mközben még egy kicsike sírós lány? zgyanmár? ilyenkor is lgyen nagy lány, és ne sírjon a feltöltőkártyáért!!! Most felhúztam magam !! :)
hidd el az igazi érvágás az lenne mind anyukának mind a lányának hogy megvonjátok ezeket a plusz juttatásokat. majd a kislány mehet sírni az anyukának feltöltő kártyáért. én biztos hogy megtenném ha más nem csak azért hogy lássam a reakciókat.
nem vagyok kárörvendő és bosszúálló isten ments. távol áll ez tőlem de vannak helyzetek amikor hatásos a drasztikus fellépés. és ez szerintem most egy ilyen helyzet. kész. próbáltátok szép szóval, nem ment. akkor jön a másik eszköz. pénzcsap elzár, aztán várni hogy hogyan reagálnak rá.
Ebben az egészben valóban az lenne a poén, ha nem is a férjed a "futó kapcsolatból született" 15 éves lány apja. DNS-teszt?
A férjed a nevére vette, tehát elismerte az apaságot.
A Te gyerekednek majd osztozkodnia kell vele, ugye tudod?
Eszembe nem jutna ezeket forszírozni, ha a lány képes lenne normális viszonyt tartani az apjával és ha a lány anyja nem arra tanítaná a lányát, hogy egy gazdag pasit húzzon csőbe úgy, hogy szüljön neki gyereket.
Az alma nem esik messze a fájától.
Rajtad látszik, hogy próbálnál alkalmazkodni és próbálnál segíteni a férjednek, de szerintem már ne nagyon erőlködjetek. Ha már meg lesz a baba, Vele kell, hogy törődjetek és Neki is szüksége lesz rátok. A nagylány meg ne a pénzéért szeresse a férfit, aki talán nem is az apja!
"A férjed a nevére vette, tehát elismerte az apaságot"
igen ez így helyes, de ha esetleg az apa kérne egy visgálatot is kiderülne hogy nem ő az apa, akkor nehogy már ne módosíthassa a 15 évvel ezelőtti "elismerését"
ugyanmár. ez nem jelent semmit. ha bebizonyosodna, hogy mégsem ő a vérszerinti apa, akkor onnantól kezdve semmi követelés nem lehet már az apuka felé...
ennek az elismerésnek inkább akkor van jelentősége ha pl. anyuka már külön él a férjétől de még nem mondták ki a válást, viszont születik új baba, akkor a vérszerinti tesz egy elismerő nyilatkozatot, végtére is ne hogy már annak a vezetéknevét kapja aki valóban nem is a vérszerinti.
a kérdező esetében ha bebizonyosodik hogy nem is ő a vérszerinti apuka akkor szépen lemond róla, és elzárja még ezt a minimális pénzcsapot is.
Igen, ha elzárnátok a pénzcsapot, kíváncsi lennék, hogy a nő (aki sosem volt a férjed párja sem) vajon elmenne-e a bíróságra pereskedni, hogy igenis fizessen a férjed gyerektartást? Lehet, hogy meg sem próbálná, mert félne tőle, hogy kiderülne, hogy nem is a férjed a gyerek apja!
Ha már a férjed ilyen nemtörődöm volt 15 évvel ezelőtt, hogy nem bizonyosodott meg dolgokról, akkor legalább Te állj a sarkadra és nem foszd meg a saját gyerekedet a törvényes lehetőségeitől.
Viszont ha a lány valóban vér szerinti gyereke, akkor ameddig tanul, a bíróság által meghatározott összeget kellene fizetni és egy fillérrel sem többet!
Feneketlen tóba minek vizet hordani????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!