Ti hogyan osztjátok meg a párotokkal a közös életetek költségeit és írtatok házi rendet?
ugyan már ne vicceljetek már, 1 éve már együtt voltak mikor összeköltöztek
Mi az, hogy 1 év kevés idő.
itt nem azzal van a baj, hogy gyorsan jött az összeköltözés, hanem a csávó a nyomorult
ha 5 év elteltével költöznek össze, ez a pasas akkor is így viselkedne
Az elején megbeszéltük, hogy mindketten havi x összeget rakunk a közösbe, amiből kifizetem a számlákat és megveszem a kaját. Aztán persze nem ment így. :) Tulajdonképpen én (nő) vagyok a kasszás. Persze nem követelem a fizetését (szép is lenne), ő adja ide a felét. A másik feléből meg elvisszük a kutyáinkat állatorvoshoz, vagy ruhát, cipőt veszünk. Éppen mire van szükség. Az én pénzem meg egy az egyben megy is a közösbe. Az alap kaja dolgokon kívül is majdnem mindent én veszek meg, mivel a párom sokáig dolgozik, így mire végez alig van nyitva bolt. Szóval a cigitől a sörig, ha chipset akar enni, vagy bármit, felhív napközben, hogy ha megyek boltba vegyek ezt vagy azt. Szóval elméletileg van mindenkinek külön pénze, de gyakorlatilag ha nekem kell valami és neki van pénze nem fogja azt mondani, hogy "az ÉN pénzemből megveszem NEKED" és fordítva sem. A lakás amúgy az enyém ahol lakunk, ha valamit meg kell csinálni, vagy venni bele azt is az fizeti, akinek van éppen rá pénze. Mindketten itt élünk, nem csak nekem vagy neki számít, hogy hogy néz ki, vagy milyen állapotú az otthonunk. Bár én felajánlottam, hogy minden költséget amit ő állt a lakáson írjunk fel, szóval írjunk valami elismervény félét, hogy ha ne adj isten arra kerül a sor, nehogy az legyen, hogy x évig arra költött, hogy az én nevemen lévő ingatlant gyarapítsa. Végül nem írtunk ilyesmiket. :)
Nekünk így a logikus.
Amit a te párod csinál az viszont lecsapná nálam a biztosítékot....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!