Ha vendég érkezik a családhoz, mennyire várjátok el, hogy segítsen nektek a házi munkában?
Pl. megteríteni, elmosogatni stb.
Nem csak távolabbi vendégekre gondolok, lehetnek akár rokonok, közeli ismerősök is.
Meg nem feltétlen pár órát töltenek nálatok, hanem mondjuk egy teljes hetet. Olyankor mit vártok el?
Lehet, hogy rendetlen vagyok, de rigolyás is.
Nem szólok, ha felajánlja, hogy elmosogat, hát csinálja, de nem várom el. Sőt néha kifejezetten idegesít, mikor valaki sertepertél a konyhámban, nem úgy mosogat, ahogy szoktam, máshová rakja az edényeket, stb.
A jó vendég jön, jól érzi magát, max. segít összeszedni az edényeket, beleteszi a mosogatóba, egyébként INKÁBB NE NYÚLJON SEMMIHEZ.
Semmit, vagyis ha el is várom akkor sem fogok szólni neki,hogy na segítsél...
Bár nekem vannak rokonaim akik fáradságra hivatkozva velem akarják elvégeztetni a házimunkát pl. a mosogatást, de őket kerülöm, így nem szokott ilyen lenni.
én is inkább ugrálok körülötte, a szájába adom a falatot is, csak sehol ne kotorásszon, ne nyitogassa a hűtőt.
nagyon háklis vagyok az ilyenre.
én mindent megcsinálok, neki csak annyi a dolga, h közben szórakoztasson. (pl. mosogatás közben beszélgessünk.)
ha több időt tölt, akkor annyi az elvárásom, h vigyázzon a rendre, tisztaságra, és inkább kérdezzen meg engem, mielőtt legyalázza a lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!