Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha vendég érkezik a családhoz,...

Ha vendég érkezik a családhoz, mennyire várjátok el, hogy segítsen nektek a házi munkában?

Figyelt kérdés

Pl. megteríteni, elmosogatni stb.

Nem csak távolabbi vendégekre gondolok, lehetnek akár rokonok, közeli ismerősök is.

Meg nem feltétlen pár órát töltenek nálatok, hanem mondjuk egy teljes hetet. Olyankor mit vártok el?

2011. aug. 14. 14:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én semmit. Bár általában értelmes emberek, és segítenek, de ha nem, az sem baj. A saját konyhámban úgyis én tudom jobban, hogy mit hogyan kell, a mosogatóba bepakolni pedig nem olyan nagy dolog.
2011. aug. 14. 15:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy rendetlen vagyok, de rigolyás is.

Nem szólok, ha felajánlja, hogy elmosogat, hát csinálja, de nem várom el. Sőt néha kifejezetten idegesít, mikor valaki sertepertél a konyhámban, nem úgy mosogat, ahogy szoktam, máshová rakja az edényeket, stb.

A jó vendég jön, jól érzi magát, max. segít összeszedni az edényeket, beleteszi a mosogatóba, egyébként INKÁBB NE NYÚLJON SEMMIHEZ.

2011. aug. 14. 15:01
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Semmit, vagyis ha el is várom akkor sem fogok szólni neki,hogy na segítsél...

Bár nekem vannak rokonaim akik fáradságra hivatkozva velem akarják elvégeztetni a házimunkát pl. a mosogatást, de őket kerülöm, így nem szokott ilyen lenni.

2011. aug. 14. 15:02
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is a "ne nyúljon semmihez" pártot erősíten...
2011. aug. 14. 15:02
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem várom el, ő vendég, amúgy is idegesítene.
2011. aug. 14. 15:06
 6/14 anonim ***** válasza:
82%
Hacsak eljönnek egy-egy napra a legközelebbi barátaim, akkor nem várok el semmit... Viszont, ha valaki egy hétig nálam lakik, főzök rá, fizetem a kajáját, akkor szeretem,ha segít mosogatni, vagy megterít, stb...
2011. aug. 14. 15:23
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy ki jön. Alapból nem várok el semmit, de ha öcsém jön hozzánk, akkor ő simán belenyúl a hűtőbe, és szed magának valamit, ha van főtt étel. (nagyon izlik neki a főztöm, szóval, ha tudom, hogy jön, márpedig mindig megkérdezi, hogy otthon leszünk-e, akkor úgy főzök eleve) Szóval megszoktam, hogy anyukám, öcsém, és húgom kiszolgálják magukat, nem kell őket körülugrálni. Ez amúgy kölcsönös, én is kiszolgálom magam náluk. De ha más ismerős jön, akkor ne csináljon semmit, hiszen azért vendég. Férjemnek sajnos már nem élnek a szülei, és egyke volt, igy testvére sincs.
2011. aug. 14. 15:23
 8/14 napietus ***** válasza:
100%
semmit nem várok el, sőt nem is szeretem, ha "segít" valaki, megvan a magam ritmusa, munkamenete. a keresztlányomnak szoktam szólni ha itt van, hogy terítsen meg, de csak azért, hogy gyakorolja a terítést.
2011. aug. 14. 15:41
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
egyáltalán semmit nem "várok" el tőle... ő vendég...ne kelljen már ilyenkor is mosogatnia, meg hasonlók...
2011. aug. 14. 17:59
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

én is inkább ugrálok körülötte, a szájába adom a falatot is, csak sehol ne kotorásszon, ne nyitogassa a hűtőt.

nagyon háklis vagyok az ilyenre.

én mindent megcsinálok, neki csak annyi a dolga, h közben szórakoztasson. (pl. mosogatás közben beszélgessünk.)

ha több időt tölt, akkor annyi az elvárásom, h vigyázzon a rendre, tisztaságra, és inkább kérdezzen meg engem, mielőtt legyalázza a lakást.

2011. aug. 14. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!