Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi kell egy jó...

Szerintetek mi kell egy jó családhoz?

Figyelt kérdés

Tegnap miközben hazafele utaztam villamossal egy szívmelengető családi képnek voltam szemtanuja.

Egy átlagosnak tűnő család, egy anyuka, egy apuka és két kisfiú szállt fel a villamosra. Annyira aranyosak voltak, az apuka mókázott a gyerekekkel, az anyuka is beszélgetett, miközben egy terheseknek fenntartott helyen ült. Úton volt a harmadik baba is. :) Teljesen átlagos anyagi helyzetű családnak tűntek, nem márkás dolgokban jártak, hanem egyszerű ruhákban, de tisztán. Sok mindenről beszélgettek, hogy másnap valamilyen rokonukot meglátogatják, és az is elhangzott, hogy az apa éjjel is dolgozik. És mégis volt ideje, kedve játszani a gyerekekkel.

Az lenne a kérdésem, hogy mi az oka annak, hogy máshol ez nem történik meg? Miért kell minden a pénzről szóljon, mikor anélkül is lehet szeretni? Milyen egy ilyen hogyismondjam, jó családban élni?

Sajnos én nem ilyen családban élek...

16/L

2011. okt. 1. 21:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
Szerencse, kitartás, tolerancia és szeretet.
2011. okt. 1. 21:12
 2/18 anonim ***** válasza:
20%
Nem irigylem a barátodat, ha már most feléledtek benned az anyai ösztönök:) Az élet ilyen. Valakinek összejön, valakinek nem. 22F
2011. okt. 1. 21:12
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
Ahogy az első írja!
2011. okt. 1. 21:14
 4/18 anonim ***** válasza:
96%
szülők szeressék egymást és normális életfelfogással rendelkezzenek. onnantól a gyereknek is jó
2011. okt. 1. 21:16
 5/18 anonim ***** válasza:
93%

Ahogy az első írja és utolsó.

Annyit hozzátennék, hogy ez az idilli kép bár reméletőlet jellemző rájuk, azért mindenhol előfordul, hogy besokall, elfárad stb. Ki hogyan tud azzal a helyzettel szembeállni, az nagyon fontos.

2011. okt. 1. 21:18
 6/18 anonim ***** válasza:
89%
Én ilyen családban élek, és ilyet is szeretnék, mert már lassan itt lesz az ideje egy saját családnak.
2011. okt. 1. 21:22
 7/18 anonim ***** válasza:
89%

nem olvastam a szöveget csak a kérdést.

összetartó családtagok :)

a többi nem annyira fontos.

2011. okt. 1. 21:23
 8/18 anonim ***** válasza:
82%
Külön szoba mindenkinek, egymás privát szférájának tiszteletben tartása, és biztos megélhetés.
2011. okt. 1. 21:28
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

Mi kell egy jó családhoz?

A legfontosabb hogy családalapítás előtt az ember önmagát tegye rendbe, legyen önbizalma az élet minden területén, szeresse önmagát így nem fogja szükségét érezni annak hogy kudarcba fulladt kapcsolatokban akarjon tengődni csak hogy ne legyen egyedül + hátha kap még egy kis "szeretetet" a másiktól (az ilyen kapcsolatokba, önbizalomhiányos szülőktől született gyerekeknek mindig rossz gyerekkoruk lesz), elérje amit el akart érni mindig de gyerek mellett nem lesz rá lehetősége, lássa be hogy az ő szülei sem istenek, ők is tévedhetnek és ha tévednek vagy az látja hogy akarva-akaratlanul kihasználnák őt akkor nemet tudjon mondani nekik (tehát lelkileg is nőjön fel). Ja és fontos: azzal alapítson családot akit szeret! (mégpedig szerelemmel és nem csak azért mert "olyan jó ember"...).

2011. okt. 1. 21:32
 10/18 anonim ***** válasza:
77%

olvastam egy sztorit RD-ben.még anno. adott volt egy lakokocsis hippi család és egy normálisabb,családiházas család.

a hippik minden nap táncoltak, bolondoztak odakint,a másik családban csak a rend volt a fontos.

a két anya cserélt egymással.

a hippik nem értették miért nem tudnak boldogok lenni,az átlaganya meg nem értette hogy lehet kint játszadozni mikor annyira tennivalo a lakokocsiban.

ja és itt szo se volt beszivásos dolgokrol a hippiknél.

ennyi a lényeg. a mai embereknél csak az számit hogy kupi van, nem segit ez meg az, a másik szemére vetik hogy én többet dolgozom mint te. nincs összhang, megértés, egymás méricskélése van.

ha a házimunkában is összhang lenne föleg ha szeretettel csinálnánk akkor több boldogság lenne. föleg ha a gyerek el van hanyagolva mert el kell mosogatni. mi az hogy kell?? kupi mindig lesz,de a gyerek hamar felnö....én is egy átlagcsaládban nöttem fel...

2011. okt. 1. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!