Milyen okai lehetnek annak, ha egy szegénységben élő családhoz családsegítő, gyermekjólétis jár (nem tudom pontosan minek nevezik azt az illetőt, akit kirendelnek hozzájuk)?
mindketönek szokták nevezni. a mi családunkhoz is járnak ki néha. az okai olyanok lehetnek h megnézék h hogy él a család, esetleg van e valami amiben segiteni kell nekik. mijen körülmények közöt élnek. és ha tudnak valamiben akkor segitenek. meg megnézik h ha vannak gyerekek rendszeresen járnak e iskolába, ha van valami támogatás akkor segitenek hozájutni meg ilyenek. remélem segitetem valamenyit amit tudtam rola most leirtam. aztán lehet más tud majd még neked valamit hozá irni mert lehetséges h van amit nem irtam le neked:)
(egy 17éves lány)
Több oka is lehet.
Ellenőrzik,hogy a gyerekek ellátása,gondozása megfelelő-e? Higiénia,fűtés stb.
De van olyan szolgáltatásuk,amelyik segít a pénz jó beosztásában.
Higiénia - penész a falakon, vizes falak a gyerekek ágya mellett.
Megfelelő gondozás - egyedülálló anya és pasija úgy beszélnek a gyerekekkel, mintha valami utolsó szär, szemét emberek lennének, persze csak ha az anya ideges, trágár szavakat használ, néha fel is pofozza a gyerekeket piti dolgok miatt (szóval nem bántalmazza).
Rendszeres italozás - de nem alkoholizmus; minden napi a sör vagy bor, alkalmi a tömény szesz.
Nincs minden nap főtt étel az asztalon, és a hűtő is sokszor üres.
Ez az adott szituáció, és rendszeresen látogatja a családot a családsegítős. Több, mint fél éve ismerem a családot, azóta nem látok változást: alkohol mindig van, cigaretta mindig van - de meleg étel nem mindig, a rosszul záródó ablakok 3 év után, idén lettek megcsináltatva, a falakhoz ha hozzáérek, csorog róla a víz, a penész pedig undorító. Ezek a dolgok elhanyagolhatók ezek szerint a családvédelmis szemében?
Az a baj, hogy mikor náluk jár a családvédelmis, minden a legnagyobb rendben, akkor ki van takarítva, akkor van főzve, akkor dugig van a hűtő, akkor anyuka is moderálja magát, nem beszél csúnyán, a piás üvegek el vannak dugva, vagy addigra kidobálják őket. A falat gondolom nem tapogatja meg az illetékes, pedig akkor látná, hogy csorog róla a víz, és egész falhossznyi penész áll a falon, az ágyak mögött.
Én viszont egy ismerős vagyok, miattam nem raknak rendet, miattam nem kell kidobálni az üvegeket, stb, előttem nem viselkednek normálisan, hanem úgy, ahogy szoktak: pl. az anya a szemem láttára pofozta fel valamelyik nap a kisebb fiát, a nagyobbat pedig majdnem leszúrta valami vasdarabbal, mikor valamiért összevesztek.
Nagyon zavar engem ez a helyzet, mert imádom mindegyik gyereket, és szeretnék nekik segíteni. A szép beszéd nem segített, a veszekedés sem, még jogi lépésekhez is mernék folyamodni, csak hogy a gyerekek jobb sorsra jussanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!