Szerintetek mi kell egy jó családhoz?
Tegnap miközben hazafele utaztam villamossal egy szívmelengető családi képnek voltam szemtanuja.
Egy átlagosnak tűnő család, egy anyuka, egy apuka és két kisfiú szállt fel a villamosra. Annyira aranyosak voltak, az apuka mókázott a gyerekekkel, az anyuka is beszélgetett, miközben egy terheseknek fenntartott helyen ült. Úton volt a harmadik baba is. :) Teljesen átlagos anyagi helyzetű családnak tűntek, nem márkás dolgokban jártak, hanem egyszerű ruhákban, de tisztán. Sok mindenről beszélgettek, hogy másnap valamilyen rokonukot meglátogatják, és az is elhangzott, hogy az apa éjjel is dolgozik. És mégis volt ideje, kedve játszani a gyerekekkel.
Az lenne a kérdésem, hogy mi az oka annak, hogy máshol ez nem történik meg? Miért kell minden a pénzről szóljon, mikor anélkül is lehet szeretni? Milyen egy ilyen hogyismondjam, jó családban élni?
Sajnos én nem ilyen családban élek...
16/L
Szerintem a legfontosabb az őszinte szeretet, tisztelet, megértés, elfogadás. Komolyan kell venni azt hogy jóban-rosszban, mert sajnos sokszor azt látom hogy jóban kitartanak, de amikor egy rosszabb időszak következik a család életében, akkor a párok egymást támadják, hibáztatják, ahelyett hogy támogatnák egymást, és együtt próbálnának kimászni a gödörből.
Nem értek egyet azzal a válaszolóval aki a külön szobát és biztos megélhetést írta. Sajnos ennek semmi köze egy jó családhoz, bár ilyen egyszerű lenne. Nekünk anno jó körülményeink voltak, volt mindenkinek külön szobája, így el is távolodtunk egymástól. Volt hogy napokig nem találkoztam a szüleimmel, mert mindenki elvolt a saját kis birodalmában, csak onnan tudtam hogy nem vagyok egyedül, hogy zenget az egész ház a veszekedéstől, ha a szüleim összetalálkoztak valahol. :S
Másodiknak: Ha nekem írtad(gondolom), nincs most barátom. :) De remélem majd szerencsésnek mondhatom magam, amikor oda kerül a sor. Az anyai ösztönökről annyit, hogy inkább vagyok ilyen, mint elzülött tinédzserek a környezetemből. De azért velem is lehet szórakozni! :D
Azzal, aki azt írta, hogy a külön szoba és a biztos megélhetés az alap, nem értek egyet. Mi hárman vagyunk(anya, apa, én) és mindenki külön szobában. A biztos megélhetés is ki van pipálva. Mégsem vagyunk boldogak.
Sokszor mondtam, hogy inkább élnék szegényesebben, de boldogságban. Sajnos ma már szinte minden a pénzről szól.
Továbbra is várom a véleményeket. :)
ma 22:24!
Persze, hogy neked írtam:) Ki másnak?:D Semmi bántó nem volt részemről benne:) És igazad van, inkább legyél ilyen:))) 22F
nekem nagyon korán elváltak a szüleim, mégis szeretetben, összetartó családban nőttem fel. a nagyszüleimnek én voltam az egyetlen unokája, mindent megtettek értem, nagyon hálás vagyok nekik ezért, és persze édesanyámnak is, hogy egyedül felnevelt, taníttatott, sokat beszélgetett, foglalkozott velem.
a jó megélhetés szerintem nagyon fontos, hiszen ha a szülők folyton a pénz miatt balhéznak, akkor ott nem nyugodt a légkör. a másik kulcs az egymásra figyelés. ebben minden benne van. ha azt nézed, hogy a másiknak hogyan szerezhetnél örömet, mivel könnyítheted meg a mindennapjait, és ez oda-vissza működik, akkor nincsen elégedetlenkedés, szemrehányások.
Jaj de jó volt ezt elolvasni :) Imádok ilyeneket látni.Szerintem a fő a szeretet,szerelem,odaadóság,őszinteség.Remélem nekem is ilyen családom lesz:)Ez minden álmom.
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!