Ti hogyan osztjátok meg a párotokkal a közös életetek költségeit és írtatok házi rendet?
08:17
Te akkora ökör vagy, más a házasság, család, és megint más egy párkapcsolat, ami épphogy elkezdődött.
nálunk a párom(férfi) fizeti a számlákat én álom a kaját, havi egyszer kétszer megyünk nagy bevásárlásra azt én fizetem, persze abba nem csak a kaja van, hanem ruha mindig valami tárgy, valami a motorhoz valami az autóhoz.
Ha kimondottan ruházatot megyünk vásárolni általában azt is én fizetem.
Viszont a számlák mellett ő gondoskodik a téli tüzelőről és tankolást ő fizeti.
Ha ez ennyire sérti az egóját, hogy be kell tartania a szabályokat, akkor tedd ki a szűrét.
Ha nem képes alkalmazkodni ilyen apróságban, mégis hogy gondolja a kapcsolatot?
Mi nem régóta (fél éve)élünk együtt, apukámé és anyukámé a lakás (elváltak) és apum nevére jönnek a számlák, amiket ő csoportos befizetéssel fizet, tehát az Ő számlájáról vonják, ezért mi minden hónap elején kifizetjük neki az összeget (én lakbérnek hívom, de igazából nem ez a jó szó).
Nálunk a Párommal minden pénz közös. Tehát van amikor ezt Ő fizeti, van amikor én. Általában Ő szokta és én meg a bevásárolásokat. Ha pl. kell nekem egy csizma vagy neki egy farmer, azt mindenki a saját bevételéből oldja meg. De, ha neki sürgősen kéne valami és nekem lenne több a fizumból akkor éppen akkor megvenném és az én következő ilyen jellegű dolgomat meg Ő.
Tehát mi abszolút kijövünk ebből a szempontból, úgy érzem egálban vagyunk és írásba sem kellett adni, hogy ki mit rendez, egyszerűen csináljuk.
Házi rendet nem írtunk (most látom a kérdésben ezt). Mivel az "én lakásom" és Ő költözött ide Ő próbál alkalmazkodni, hiszen itt már van egy megszokott rend, nem úgy, mintha egy pár üres lakásba költözne. Vannak amiket Ő és vannak amiket közösen alakítottunk ki, ezek a mi saját újításaink.
Talán idővel belejöttök, de a leírásodból úgy tűnik, hogy a fickó nem nagyon akar alkalmazkodni...remélem rendeződnek a viszonyok!
Üdv, 23N (a párom 30F)
Hát igen...
Szerintem is jobban bele kellene szállnia a számlákba,hiszen neki van munkája.A legjobb ha tényleg mindent felesben fizettek.Gondolom neked a szüleid vették a lakást,vagy örökölted,a te tulajdonod és jogod van ahhoz,hogy elvárd más ne amortizálja le se a bútort,se egyebet.Kérd meg,hogy vigyázzon a cuccaidra,mert nem jó ha csak gyűlik a por stb.
Én is rájöttem,hogy rossz nőként,hogy van már lakásom :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!