Ti hogyan osztjátok meg a párotokkal a közös életetek költségeit és írtatok házi rendet?
Ez azt jelenti, hogy a lakás rezsijét is te fizeted?
Mert akkor szerintem nagyon kihasznál téged. Amit leírtál elég megalázó jelenség. Főleg, hogy ő van megsértődve azon ha rászólsz, hogy vigyázzon a bútoraidra meg a tisztaságra. Képzeld el magad előtt; Ha most ez van, mi lenne később?
Egy párkapcsolatban nem csak a költség a közös,hanem a jövedelem is.
A barátod adja a teljes keresetét a háztartásba,te a tiedet,és abból vegyetek meg mindent, a rezsit is beleértve.
Az pedig alap,hogy vigyázunk a bútorokra. A szobában nem eszünk,arra ott a konyha.
Ha erre nem képes,akkor nem sok értelme van együtt maradnotok. Ez csak rosszabb lesz.
Nekem két lehetöség jöhet szóba.
1. Minden jövedelem közösbe megy és ebböl az összes költég, azaz vagyonközösség.
2. Külön kassza: mindenki a jövedelme egy részét (fele-kétharmada) beadja a közösbe, ebböl mennek a közös költségek (lakás, rezsi, nagyobb beszerzések, napi kaja), a maradékból meg mindenki fedezi a privát dolgait (csipsz, extra ital, esetleg cgi, haverokkal elmenés, stb.)
De ebböl a hozzáállásból, amit irsz a barátodról nem sok jövöt jósolok nektek
Mi nagyjából felezünk mindent.
Vannak tételek, amiket csak az ő kedvéért veszünk meg, és vannak olyanok amiket csak az enyémért. Ezeket általában önmagunknak rendezzük. A közös dolgokat nagyjából felesben. A lakás kérdést pedig úgy, hogy ő fizeti az autójával kapcsolatos költségeket én pedig a rezsit. Nagyjából ez is kijön egálra. Persze filléreskedni nem filléreskedünk. Ez a nagyon leegyszerűsített változat.
Ami engem is nagyon zavar, hogy úgy érzem én extra módon vigyázok az ő dolgaira, míg ő az enyémeimre cseppet sem. Ebből elég sok vitánk van. Nekem valamiért nagyon fáj ez a dolog.
A szeretkezésért mennyit kérsz, vagy ha mindketten elélveeztek, akkor ingyenes, met egálban vagytok?
Stopperral méritek pl. a tusolás idejét is?
Majd bevezetem én is itthon ezt a rendszert: mindent felezünk a feleségemmel (házat, gyereket), a fiamnak csak én veszem a cuccokat, a lánynak meg ő!
Kíváncsi leszek, hogyan fogja bírni a GYES-ből...
:(
A költség része egyszerű, a rezsi fele-fele, az élelmiszerből viszont csak az, amiből mindketten fogyasztotok, tehát ha nem eszel csipszet, akkor az csak az övé. És még így is ő jár jobban, mert egy férfi azért általában többet eszik, mint egy nő. De szerintem csak akkor érdemes így osztozkodni egy csipsz árán, ha az már valóban tétel, tehát ha havonta elkölt 500 ft-ot rá, akkor legyél nagyvonalú, és ő is veled, azonban ha már ilyen ezerötöt rákölt, fizesse magának.
Csak ha már ott tartotok, hogy egy életre elkötelezitek magatokat egymás mellett, megvolt az eljegyzés, akkor legyen teljesen közös kassza.
De ennyire különböző mentalitással kétséges van-e jövője a kapcsolatnak.
Amúgy megértelek, számomra is dühítő lenne, ha valaki ilyeneket csinál, és nem vigyáz a bútorokra.
Az ottlakásért én nem kérnék pénzt, csak ha valamit tönkretesz.
Persze azért ha egy férfi lakik ott egy nőnél, illene gavallérnak lennie, és a költségekből nagyobb részt vállalni. Tehát ha elmentek moziba, kajálni, akkor ott neki lenne illendő fizetni ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!