Ti hogyan osztjátok meg a párotokkal a közös életetek költségeit és írtatok házi rendet?
ez így nem igazságos...
nálunk úgy áll a helyzet, hogy enyém a lakás, a vele járó költségeket én fizetem (rezsi, felújítások, új bútor, ha kell, stb) a kaját teljes mértékben ő állja (bevásárlás, néha étterem ilyesmi).
ha ruha, cipő, más saját cucc kell, akkor a saját pénzünkből vesszük.
nagyjából egálban vagyunk, nem szoktunk összekapni a pénz miatt. szerencsére van miből félretenni, és intelligensen, nagyvonalúan állunk a dolgokhoz.
Az én lakásomban élünk, a lakást érintő költségeket technikailag én fizetem, de ha épp nincs a számlámon, akkor gond nélkül utal át annyit, amennyi hiányzik.
Az egyéb vásárlásokat többnyire ő fizeti, de ez sincs kicentizve, ha épp nála nincs elég pénz, akkor meg én.
Soha nem számolgattuk ki, hogy éppen ki mennyit ad, de szerintem nagyjából egálban vagyunk. Igaz, hogy már a férjem, de a kapcsolat elején is így működött.
Hiába friss a kapcsolatotok, ez ad egy megszokást, amitől hótziher, hogy nem fogtok eltérni még három gyerek után sem, mert a párod egyszerűen ilyen típus és nála ez így működik. Ha valakiben már felmerül, hogy ennyire kiszámolgassa a költségeket, az később se fog lemondani erről. Ez egy attitűd, ami nem fog egy csapásra megváltozni a lánykéréssel, esküvővel, vagy gyerekszületéssel.
Ez a filléres kiszámolgatás, területkijelölgetés még abból a korszakomból rémlik, amikor egyetemistaként egy idegen lánnyal laktunk együtt albérletben lakótársként és egyezkedtünk a számlákon, bevásárláson, territóriumon, berendezési tárgyak használatán. Neki még azt is kifizettem, ha elutaztam pár napra és addig ellátta a kutyámat (etetés, séta, labdázás, fülvakargatás), DE azért, mert a lakótársam volt, így üzleti társulásnak tekintettem az együttélésünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!