Szülők! Mit csinálnátok a 13 éves lányotokkal, ha egy ici-picit nagy összegű telefonszámlát kapnátok miatta?
Az összeg 170 ezren felül van...
Anya fizeti a telefonszámlámat mindig,eddig 40 fölé sosem ment.Csak hát augusztusban többször is mentem külföldre(másik kontinensre és azt mondják,hogy emiatt lett sok) és hát egy ici-picit sokat telefonáltam meg ahol nem volt WiFi,ott felmentem a 3G-re :$
(Tegyük fel, hogy ez a kérdés igaz...)
HA az ÉN gyerekem lennél, alapból nem kényeztettelek volna el ennyire és tudnád, mit jelent a pénz, a munka.
Egyébként azonnal lecserélném a telefonod kártyásra, ami ritkán lenne feltöltve, hogy maximum nekem tudj telefonálni, ha van valami bajod. Az új ruhákat/cipőket/kiegészítőket stb. stb. elfelejthetnéd jó darabig, nem kapnál semmit, még véletlenül sem.
Aztán egy kiadós fejmosás, ha neked áll feljebb, egy atyai pofon (egyébként nem vagyok az erőszak híve).
Hab a tortán, hogy eszméletlenül kétségbe esnék, honnan szüljek 170 ezret a telefonszámlára.
Egyébként nem vagyok szigorú típus, de ez több a soknál.
Ha elfogadsz egy tanácsot, lépj ki a rózsaszín beképzeltség ködéből és térj magadhoz!!!
Ühhü, amennyiben több kötlség keletkezika számlán, mint az adig megszkott, ha nincs befizetve egy adott összes, előre, ami lehet több is 170 nél, akkor kikapcsolja kimenőt telenor. Erre 1-2 nap van megtenni amúgy is.
Nekunk már akkor is ez volt mikor 5-10 helyett 15 lett....Ergo ha augusztusban voltál többször kint, már rég kikapcsolták volna :))))
Hát havi több külföldi ut, negyvenezres számlákat fizetnek alapbol, akkor nem fogja a szüleidet érdekelni.
De tényleg nagyon elkényeztetett vagy. :S
Mi is jol állunk anyagilag, évente többször megyünk külföldre, de egy ilyen számláért, tuti hogy kemény büntetést kapnék. (minden "luxus" terméknek annyi. Pl. tv, zsebpénz, uj ruhák stb)
Engem fater régebben elküldött segédmunkásnak nyáron egy honapra ismeröseihez. Pl. beton keverés, futo szalag melleti munka, és hasonlo kemény munkák.
Azota másképp gondolok a pénzre.
20/f
Az, hogy nem tudod mennyi a percdíj külföldön, nem mentesít semmi alól. Ha nagyon érdekelt volna, hogy anyudéknak mennyit kell kifizetniük, akkor előtte tájékozódsz a percdíjak után. nyilván többszöröse a hazainak. Hogy az internetről ne is beszéljünk, hiszen tudod nagyon jól, hogy a wifi ingyenes, a 3G meg nagyon nem. Én a helyedben odaállnék a szüleim elé már egy haditervvel, hogy hogyan fogod ezt valahogyan visszaadni nekik: először is visszaadnám az előfizetésemet, vagy megkérném a szüleimet, hogy tiltassák le a kimenő hívásokat, ha 3000 fölé megy, mert képtelen vagy erre odafigyelni; aztán te csinálod a házimunkát, a nem használt cuccaidat eladod a vaterán, vagy bárhol máshol. Egy időre lemondasz olyan dolgokról, hogy ruha, mozi, meki akármi, és ahogy eléred a 16 éves kort keresel diákmunkát és soha többet nem hagyod, hogy a szüleid fizessék a számládat.
Tény azonban, hogy a szülőknél is baj lehet, ha nem tanították meg arra, hogy a telefon nem ingyen van.
23L
Nyilvánvalóan a 3G miatt lett ekkora az összeg. Nézd, úgy sejtem, hogy megdicsérni nem fognak, de biztos nem olyan az anyagi helyzetetek, hogy ez akkora tragédiának számítson, mint egy átlagcsaládban. A bajt már megcsináltad, most már csak annyit tudsz tenni, hogy gyorsan elmondod anyudnak és bocsánatot kérsz. Sován vígasz lehet neki, hogy az én férjem harmincévesen megcsinálta ugyanezt a mutatványt, bekapcsolva hagyta a mobilnetet külföldön, csak 200ezer felett tiltotta őt le a szolgáltató... te még gyerek vagy, hibáztál, de ezt majd anyukáddal megbeszélitek.
S senkinek nincs joga ahhoz, hogy azért legyen rád dühös, mert ő és családja szegény, te pedig nem, ezt a "kisribancozóknak" is mondom, nincs jogotok szidni ezt a kislányt, akihez semmi közötök.
nekem 20 ezer alatt van mindig, de csak azért ilyen sok, mert ausztriába járok suliba, meg mindig mindenkit én hívok, mert másnak sosincs pénz a telefonján, és 15 vagyok.
már ez is soknak számít, ha azt vesszük, hogy más havonta kap 5000res feltöltés, ha jófejek a szülei o.O
gondolom telik rá. deha ekkora számlát csinálnék, az a minimum, hogy házimunkával vagy valamivel megpróbálnám téríteni, vagy valami.
meg jó mondjuk az őseid 40000ret kifizetnek. de a te anyád is tiszta ideg lesz, ha megkapja a 170 ezres számládat!
meg nincs wifi, jaj! akkor nem netezel cs*zd meg!főleg nem külföldről!
mobilról én így is csak ingyenes facebookra megyek fel,ha nagyon unatkozok. gondolkozz már! valakinek ennyi a havi fizetése! te meg 13 éves kis h*lye p*csaként ekkora telefonszámlát csinálsz! a pénz nem fán terem! őseid keményen megdolgoznak érte! és gondolom szívesebbn költötték volna ezt a pénzt másra, nem pedig az elkényesztetett, felelőtlen kislányuk telefonszámlájára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!