Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem merek szülni, mert félek...

Nem merek szülni, mert félek kiszolgáltatottá válni (gyed/s miatt). Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

félek, hogy kiesik a keresetem, mert hiába keres félmilliókat a párom, semmiben nem segít.

próbáltam ezt megbeszélni vele, ő azt mondja, a te pénzed az én pénzem; viszont amikor bármit meg akarok venni magamnak (a saját pénzemből) azt is vagy előre megtiltja (ne szórjam a pénzt alapon) vagy rámfogja, hogy szórom a pénzt.

viszont 33 évesen csak jönnie kellene már az elsőnek!

2011. jún. 26. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:

:S Nézd, azt mondod, hogy más probléma nincs köztetek, csak a pénz. Viszont a pénz, és az, hogy a férjed így viselkedik, egy idő után tökéletesen megrontja a kapcsolatotokat.

Az előttem írónak tökéletesen igaza van! Viszont, ha neked ez így tényleg megfelel, akkor maradj vele!

Ötleteket úgysem tudunk adni, hogy hogyan keresd meg a pénzt magadnak a gyes idejére... Ugyanis, ilyenkor az lenne a normális, hogy a férj 100%ig támogatja anyagilag a feleségét (ez pedig nem csak a gyes idejére vonatkozik). Az én férjem is 35 éves, és mikor megismerkedtünk (4-5 éve) akkor kezdtem az egyetemet. 3 év múlva összeházasodtunk, de mikor még csak jegyesek voltunk, s én a suli miatt nem találtam normális munkát, Ő maga jelentette ki, hogy ne aggódjak, és hogy szeretné, ha biztonságban érezném magam anyagilag, s mindent meg akar nekem megadni.

Nem bírná nézni, hogy hétköznap suliba megyek, hétvégén pedig reggeltől estig (diák)munka, filléres fizetésért... (Egy darabig dolgoztam így) S miért csinálnám ezt, ha úgyis megengedhetjük anyagilag, hogy ne dolgozzak(a suli alatt) Érted? Pedig nem voltunk házasok.

Hamarosan kisbabánk lesz, és cseppet sem izgulok azon, sőt, meg sem fordul a fejemben, hogy "függeni fogok a férjemtől anyagilag"...pedig így lesz, akárhogy szépítjük a dolgot, mégis valahogy mindkettőnknek ez tök természetes dolog. Tudom, hogy mindent meg fogok kapni, amire szükségem van, és hogy soha de soha nem dörgölné utána az orrom alá...

Szerintem ez alapja egy jó házasságnak!! Hozzátartozik a bizalomhoz.

Jól gondold meg, hogy tényleg úgy akarsz e élni, amit a férjed kínál neked, vagy esetleg jobb lenne, egy olyan férfi mellett, akivel minden téren biztonságban érzed magad, s mellette nagyon nagyon szereted!

Természetesen, majd én is szeretnék dolgozni, ha lejár a gyes, mert van egy munkám, amit nagyon szeretek, és ahova várnak vissza pár év múlva.

23/L

2011. júl. 2. 15:52
 72/82 A kérdező kommentje:

"Az én férjem is 35 éves, és mikor megismerkedtünk (4-5 éve) akkor kezdtem az egyetemet. 3 év múlva összeházasodtunk, de mikor még csak jegyesek voltunk, s én a suli miatt nem találtam normális munkát, Ő maga jelentette ki, hogy ne aggódjak, és hogy szeretné, ha biztonságban érezném magam anyagilag,.."

nos erre mondja a párom, hogy nála teljesen más az átmeneti állapot, azt természetesnek tartaná, hogy segít, de nálam már évek óta ez van, hogy keveset keresek, évek óta nem találok jobb melot, és komolyan ő jobban kijön a sodrából, mint én a saját helyzetem miatt.

tehát lehet mégiscsak én vagyok a gáz...

2011. júl. 3. 14:02
 73/82 anonim ***** válasza:

De, ez nem csak átmeneti állapotként kéne, hogy normális legyen a férjed számára!!! Az egész házasság alatt így kéne, hogy legyen...

Nem veled van a gond!! Viszont, úgy látszik, hogy Ő csak emlegeti ezt az átmeneti állapotot, az eszébe sem jut, hogy esetleg "jobb körülményeket teremthetne" neked, hisz neki van miből, a Te fizetésed viszont nem túl jó.

Ha már most nem észleli, hogy mit kéne ilyen esetben tennie, gondolod, hogy másként fog viszonyulni a dolgokhoz, mikor gyesen leszel? Jaaa, hogy az a 7 ezer ft/hó neki a segítség az "átmeneti állapotra"??? Hát én nagyon elbizonytalanodnék a kapcsolatunkban, ha a férjem így megszabná nekem, hogy "ennyit kapszt, ezt oszd be",(mintha egy szülő adná a gyerekének a zsebpénzt = alá és fölérendeltsz személyek) pedig mindketten tudjuk, hogy van pénzünk, nem is kevés.

Milyen lelki világa van ennek az embernek? Hogy bírja elviselni a szíve és a lelke, hogy tudja, Ő dőzsöl, Te, aki a szerelme, az élete párja, leendő gyermekei édesanyja, aki a legfontosabb neki a világon, meg össze vissza számolgat, meg kölcségvet, hogy mennyit kéne dolgoznia (külföldön!!) és spórolnia, hogy el tudja magát tartani 4 évig...???!!!? Hogy bírja nyugodt szívvvel végignézni, hogy rettegsz a kiszolgáltatottságtól, attól, hogy függni fogsz TŐLE, mikor a közös gyermekeiteket neveled???!!!

Mit gondolsz, mi a jó megoldás? Mert elhagyni tuti nem fogod, hisz reménykedsz, hogy megváltozik, és mikor gyereket szülsz neki, akkor tényleg másként fog viszonyulni hozzád így pénzügyileg. Pedig tudod nagyon jól, valahol a szíved legmélyén, hogy ez a változás soha nem fog megtörténni...

2011. júl. 3. 14:49
 74/82 A kérdező kommentje:

"Hogy bírja elviselni a szíve és a lelke, hogy tudja, Ő dőzsöl, Te, ...aki a legfontosabb neki a világon, meg össze vissza számolgat, meg kölcségvet, hogy mennyit kéne dolgoznia (külföldön!!) és spórolnia, hogy el tudja magát tartani 4 évig...???!!!?"

amúgy ő úgy tudja elviselni, hogy nekem nem segít, hogy bemagyarázza magának, hogy ő saját magára sem költ. (ja, nem, csak pár 100 mínusz mindig befigyel valahogy...)

amúgy neki abszolut jelleme, hogy bármi szankciót bevezet, szabályosan megmagyarázza, hogy szerinte miért jogos, kitalál egy látószöget, amihez foggal-körömmel ragaszkodik, megingathatatlanul. már próbáltam nem egyszer belátásra bírni, hogy ha helyesek lennének az eszméi, nem gondolja hogy a másiknak boldognak kellene akkor lennie és full harmónia?

hogy nem látja, hogy valami nem stimmel, hiszen én meg tele vagyok félelemmel, aggodalommal?

nahát erre mint aki meg sem hallja, a saját elveit fújja tovább.

ez a tipikus másban a szálkát, magáéban a gerendát sem - esete

lehet nem is a pénznél kezdődik a probléma....

2011. júl. 5. 17:12
 75/82 anonim ***** válasza:
És mit fogsz tenni? Kimész külföldre dolgozni? Esetleg belemész a havi 7 ezres "zsebpénzbe", vagy mégsem fogsz szülni? De most komolyan, mire jutottál?
2011. júl. 6. 20:50
 76/82 anonim ***** válasza:
A párod nem alkalmas a család alapitásra mért vagy még mindig vele, csodára vársz?
2011. júl. 6. 21:20
 77/82 A kérdező kommentje:

most megbeszéltük, hogy hétvégén megbeszélünk mindent.

az a baj, hogy hiába beszélünk.

tekintve, hogy nemrég a fejemhez vágta a nagy kérdést: "akkor éreznéd magad biztonságban, ha tömnélek pénzzel?!"

ezt felháborodva, ordítva.

tehát innenstől kezdve, nem tudom miről fogunk hétvégén beszélni...

abszolut nem ért engem.

és tudja, hogy fenn áll a lehetősége a szakításnak is, már előre mondogatja, hogy gyomoridege van, meg hasonlók és tart a hétvégétől.

én meg itt vagyok most jelenleg ragaszkodom az álmomhoz, hiszen ő a nagy ő, vele akartam anno családot és életet és ezt most adjam fel? a pénz miatt?????mert nekem nincs, ill. nem lesz sok? csak azért mert a másik elvárja, hogy önálló legyek? ne függő?

2011. júl. 7. 12:15
 78/82 anonim ***** válasza:
Mért sírsz egy ilyen pali után a közös jövöhöz kell az hogy a párod lelkileg, testileg, anyagilag is melléd álljon.
2011. júl. 7. 20:24
 79/82 anonim ***** válasza:

nos erre mondja a párom, hogy nála teljesen más az átmeneti állapot, azt természetesnek tartaná, hogy segít, de nálam már évek óta ez van, hogy keveset keresek, évek óta nem találok jobb melot, és komolyan ő jobban kijön a sodrából, mint én a saját helyzetem miatt.

tehát lehet mégiscsak én vagyok a gáz...

mondd meg a férjednek, hogy gondoskodjon róla, hogy a nők egyenjogúak legyenek Magyarországon és akkor te is annyit fogsz keresni, amennyit egy pasi

2011. júl. 7. 22:41
 80/82 anonim ***** válasza:
Én olyan nyugat-europai orszàgban élek, ahol sem gyes, sem gyed nincsen. Csalàdi potlék van, nem sok, a férjem fizetésével együtt utaljàk a közös szàmlànkra. 3 fiunk van. A harmadik még kisbaba. Én mindig is megbiztam a férjemben - amiota férjhez mentem hozzà. Nekem minden honapban sajàt zsebpénzem van, ami böven fedi a személyes kiadàsaimat (kozmetikai cikkek, könyv, egyéb). Sporolni is tudok belöle.
2013. febr. 23. 20:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!