Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem merek szülni, mert félek...

Nem merek szülni, mert félek kiszolgáltatottá válni (gyed/s miatt). Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

félek, hogy kiesik a keresetem, mert hiába keres félmilliókat a párom, semmiben nem segít.

próbáltam ezt megbeszélni vele, ő azt mondja, a te pénzed az én pénzem; viszont amikor bármit meg akarok venni magamnak (a saját pénzemből) azt is vagy előre megtiltja (ne szórjam a pénzt alapon) vagy rámfogja, hogy szórom a pénzt.

viszont 33 évesen csak jönnie kellene már az elsőnek!

2011. jún. 26. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 A kérdező kommentje:

200 ezer fűtésre

ez tényleg szép volt tőle

nekem egyszer 160 ezer lett a tartozásom, minden hónapban csak az ezen felüli kamatokat tudtam törleszteni, soha nem tudtam kikeveredni, hát nekem a szüleim segítettek.

szóval valahol csak gentlemanek a párod :)

2011. jún. 27. 22:38
 42/82 anonim ***** válasza:

Nem a számlát fizette helyettem, hanem vett nekem egy automata kazánt. Jó, az is benne volt, hogy nem volt kedve a vegyestüzelésűvel vacakolni (favágás, füstmérgezés, stb...), én meg közöltem vele, hogy nem veszem meg, mert az utolsó tartalékomat nem költöm erre.

De akkor is szép volt tőle, főleg hogy az én házamba került bele, és semmi sem garantálta neki, hogy ezt én valaha is vissza tudom neki adni.

Szóval nagyon szeretem őt, és biztos a te párodnak is rengeteg jó tulajdonsága van emellett. Szerintem mindenképp találjatok ki valami kompromisszumot. A zsebpénz jó ötlet, ha belemegy, onnan kezdve nem fog elszámoltatni, hiszen eleve abban állapodtok meg, hogy azzal azt csinálsz amit akarsz. Vagy ne álmodozzak?:)))

2011. jún. 27. 22:53
 43/82 A kérdező kommentje:

lehet hogy ez tényleg megoldás, csak arra sincs garancia, hogy: esetleg ezt a jövőben nem hántorgatja fel

aok helyen hallani ilyesmiket: "ez az ÉN házam, ha én nem lettem volna, nem dolgoztam volna annyit, most nem lenne hol laknotok"

meg ilyeneket hallok, ahogy a férfiak öregen/idősen osztják az asszonyt

ezt a példát meséltem is a páromnak, és mi a reakció???

"dehát, ha igaza van...."

szóval szerinte jogos.

nem is érti, hogy nem egy nő a családba fekteti minden pénzét, aminek persze látszata nem akkora, mint egy házé....

2011. jún. 27. 23:07
 44/82 A kérdező kommentje:
*sok helyen
2011. jún. 27. 23:08
 45/82 A kérdező kommentje:

SOS!

annyit beszéltünk, hogy kapnék tőle havi 7000 ft-ot (mert kiszámolta, hogy ő ennél nem költ többet magára....ami nagy kamu) de ez is csak addig lesz, amíg van maszek melója.

ehhez mit szólsz??

2011. jún. 28. 12:15
 46/82 anonim ***** válasza:
48%
hagyd már ott azt a pasast!
2011. jún. 28. 12:52
 47/82 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam ilyet írni, és a végletekig kiállok másokért, főleg hogy nem is ismerem őket, de ez a 7 ezer ez már nekem is sok. Röhejes. Hagyd ott!
2011. jún. 28. 13:00
 48/82 anonim ***** válasza:

Jézusom!!! :((( Ez nagyon durva! Én soha nem tudnék egy ilyen férfival együtt lenni.

Én elhiszem, hogy szeret téged, és nem azért nem költene rád, mert nem szeret. Minden nővel ezt csinálná, akivel együtt van, szóval nem a személyeddel, vagy az érzéseivel van baj.

A természete ilyen, s ez soha nem fog megváltozni!

Én azt mondom, hogy menekülj, amíg van hozzá lelki erőd, s amíg nincs közös gyereketek!! Egy ilyen férfi mellett sosem lehetsz boldog, mert mindig meg kell majd alázkodnod előtte, ha pénzre lenne szükséged.

Mi lesz, ha mondjuk elveszted a munkahelyed? Bele se merek gondolni..!!!

Az én anyukám pont ebben a helyzetben van, mint te... Vagyis, Abban a helyzetben, amiben te leszel 20 év múlva, ha együtt maradsz a pároddal...

Idővel ez csak rosszabb lesz... Egyrészt, mert a szerelem elmúlik, másrészt, minél idősebb lesz, annál fukarabb.

Anyukámnak jelen pillanatban olyan munkahelye van, ahol nagyon keveset keres. Apu ezzel ellentétben igen jól.

Régebben közösen vettek nekünk szinte mindent, de egy idő után apu önkényesen úgy döntött, hogy vegye meg nekünk(nekem és a testvéreimnek) anyu egyedül, amire szükségünk van. Persze, néha néha apu is vett valamit (egy cipő, egy nadrág...) de anyu vette otthonra az ételt, ő fizette a beiskolázást, mindent.

Most ott tartunk, hogy én már a férjemmel élek, de 2 éve még otthon is voltam héba-hóba. Anyu minden nap sírt, mert a fizetése teljes egészében elment az ételekre, a ruházkodásra, s ha aputól kért pénzt, akkor apu csak torka szakadtából ordított anyuval, hogy nincs pénze (ennek ellenére magának mindent megvesz, sokszor titokban, hogy ne tudjunk róla)... Anyu teljes mértékben lelki beteg, apu tönkretette. Anyu folyton megalázkodott apu előtt, mikor pénzt kért, de apu szinte soha nem adott, ha mégis, akkor nagyon keveset. Annyit mondott anyunak, hogy : "Old meg magad! Te is kereső ember vagy!"

Volt olyan is, én is és a testvéreim is betegek lettünk, de anyuci is elkapta, s már nem volt pénz az ő gyógyszerére, mert anyu megvette a miénket. Szerinted apu adott neki pénzt rá?? Nagymamámék adtak kölcsön...

Anyu minden nap elmondja, hogy bárcsak anno ne aput választotta volna... De ma már nem tud elválni, mert függnek aputól anyagilag. Anyu nem tudná eltartani egyedül a két iskolás testvéremet. Így minden nap megalázkodik apu előtt.

23/N

2011. jún. 28. 13:33
 49/82 anonim ***** válasza:

Egyébként, az én férjem mindig azt mondja, hogy Őt az tenné a legeslegboldogabbá, ha teljes anyagi biztonságot tudna biztosítani nekem és majd a gyerekeinknek...

Most dolgozok, de annyira jól esik az, hogy tudom, ha pl elmennék szülni, soha nem sajnálná tőlem a pénzt... Sőt, most sem sajnálja, bármit megvesz, amit tudja, hogy szeretek/szeretnék...

Én nem mernék úgy szülni, hogy nem érzem magam biztonságban anyagilag a férjem mellett! Ami még inkább elbizonytalanító körülmény az az, hogy nem azért nem ad pénzt, mert nincs neki, hanem azért mert önző!

(előző voltam)

2011. jún. 28. 13:41
 50/82 A kérdező kommentje:

most kérdőre vont, hogy hogy lehet az, hogy ő akar gyereket férfi létére és én nem, nő létemre.

megírtam neki, hogy egy nőnek nagyon fontos a biztonságérzet a párja mellett, mind lelkileg, mind anyagilag és melyik nő az, aki bevállalná, hogy 30 ezerből él, és szívességnek kellene vennie hogy ehet otthon egyáltalán (mert ugye a pasi veszi így a kaját)és mindez mellett még regulázzák is, hogy mire költhet, mire nem, és hibáztatva is van, hogy ez az ő hibája, ő nem keresett jobban.

erre még nem reagált.

2011. jún. 28. 15:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!