Nem merek szülni, mert félek kiszolgáltatottá válni (gyed/s miatt). Hogy oldjam meg?
félek, hogy kiesik a keresetem, mert hiába keres félmilliókat a párom, semmiben nem segít.
próbáltam ezt megbeszélni vele, ő azt mondja, a te pénzed az én pénzem; viszont amikor bármit meg akarok venni magamnak (a saját pénzemből) azt is vagy előre megtiltja (ne szórjam a pénzt alapon) vagy rámfogja, hogy szórom a pénzt.
viszont 33 évesen csak jönnie kellene már az elsőnek!
"Úgy beszél a pénzről, amit neked szán, mint valami alamizsna... Emiatt Te is annak fogod érezni, és ez borzasztó megalázó."
ez nagyon igaz!mindemellett beszél a párom a közös kasszáról!tehát nálunk a közös kassza, halálpontosan ilyen, ahogy fentebb írták!amúgy házasok vagyunk.
ajánlom figyelmébe a tegnapelőtt 20:07-nek a
06.27. 22:35-ös kommentem első 3 sorát
a háztartási munkáról: igen én is egyetértek, amikor egy nő az idejét és energiáját adja bele a házimunkába, ugyanazt hivatalos munkába is bele adhatná, amiért fizetnek is konkrétan
és ezt a munkát veszi semmibe általában a férj, és jön azzal, hogy ez az én házam, ha én nem lennék, ti sehol nem lennétek....
holott ha ő nem lenne, a nőnek lehet arany élete lenne...
az ilyeneket nagyon nem szép dolog egy házasságban (vagyoni közösségben) fitogtatni, sőt fel sem szabadna merülnie egyáltalán.
mindent összevetve, egy szüléssel szerintem én szabályosan feláldozom magam, az anyagi függetlenségem, az egész életem, amire majd a párom azt mondja, hogy mindenünkért ő dolgozik, én meg nem teszek semmit.
Minket is megpróbált megvenni apu anno. Akkor még lehetett, mert kis gyerekek voltunk. Azért szerettük őt, mert kaptunk új babát, plüssöket, meg mindent amit csak kívántunk... Mégis felnyílt a szemünk és rájöttünk, hogy apu milyen is valójában.
Mióta vagytok együtt?
Egyébként Ő hány éves?
Minden elismerésem a tiéd!! Én nem tudnék együtt élni egy ilyen smucig férfival.
4 éve vagyunk együtt - 2 éve házasság
ő 35 éves
azért vagyok vele, mert csak a pénz a gond köztünk, jelenleg.
most kiszámoltam 1,5 milliót ha félre tennék, az elég lenne a gyes/d mellé, havi 30 ezer 4 évig (ha két gyereket szülök egymás után)
amit kint takarítással kb 8 hónap alatt félre tudnék tenni - csak ugye, nem enged a párom külföldre.
más ötletem most nincs.
na erre most meg felhozta, hogy gyes után is elvárja, hogy jól keressek.
ha valaki olvassa egyáltalán
"amit kint takarítással kb 8 hónap alatt félre tudnék tenni - csak ugye, nem enged a párom külföldre. " felnőtt ember vagy, nem kell az engedélye
"na erre most meg felhozta, hogy gyes után is elvárja, hogy jól keressek. "
te meg mondd meg neki, hogy elvárod, hogy mindketten beleadjátok a maximumot ebbe a házasságba
amúgy meg ha így áll hozzá, akkor kérj fizetést a házimunkáért ;)
ő elvárja a házimunkát, szerinte ez teljesen természetes
soha nem értené meg, ha pénzt kérnék tőle
de még azt sem, hogy ezzel nekem csak mínuszom van
annyira szűklátókörű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!