Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem merek szülni, mert félek...

Nem merek szülni, mert félek kiszolgáltatottá válni (gyed/s miatt). Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

félek, hogy kiesik a keresetem, mert hiába keres félmilliókat a párom, semmiben nem segít.

próbáltam ezt megbeszélni vele, ő azt mondja, a te pénzed az én pénzem; viszont amikor bármit meg akarok venni magamnak (a saját pénzemből) azt is vagy előre megtiltja (ne szórjam a pénzt alapon) vagy rámfogja, hogy szórom a pénzt.

viszont 33 évesen csak jönnie kellene már az elsőnek!

2011. jún. 26. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 A kérdező kommentje:

borzalmas, amit 13:33-as írt

VALÓBAN neki ilyen a jelleme, és minden nővel ezt csinálná aki mellette van.

hát lehet válást hamarabb fogok bevállalni, mint egy szülést.

nem tudom.

2011. jún. 28. 15:32
 52/82 A kérdező kommentje:

most reagált, hogy én félreismertem őt és ha gyerek lesz más lesz.

visszaírtam, hogy nem ismertem félre, ahogy most magának hamarabb vesz laptopot, minthogy nekem segítsen, ez később sem lesz másképp. és tudom neki a pénz dolog az ilyen nehézkes, (kényelmetlenül érzi magát, ha adnia kell - amit azzal magyarázott, olyan ez, képzeljem el, mintha nekem anyát kellene segítenem és nekem rossz, hogy anya így áll)szóval írtam neki, hogy az ő személyisége ilyen, ezért nem hibáztatom. és pont.

2011. jún. 28. 15:42
 53/82 anonim ***** válasza:

Megmutathatod neki ezt az oldalt, hátha ért belőle valamit. Ebből a kérdésből és a nők válaszaiból azért sokat tanulhatna, ha akarna. Nem irigyellek, nekem ez a meccs még hátra van, ráadásul a mi esetünkben hivatkozhat arra, hogy az eladott ingatlanrészem miatt mindennek tudom állni a felét gyed alatt is. Már hallom előre:(

De én nem akarom felélni azt a pénzt, mert nőként a büdös életben nem fogok úgy keresni, ahogy ő, és ha szétmegyünk 5-10 év múlva és miatta feléltem mindent, mit csinálok?

Az a probléma, hogy szerintem a férfiak 90%-ával ugyanez lenne. Nem is annyira emberfüggő ez, hanem helyzetfüggő. Én legalábbis azt látom, hogy ahol ketten hozták össze a közös otthont és nem az egyikük kész otthonába költöztek be, ott nem is volt kérdés hogy minden közös, a pénz is. De mit tegyen az, akinek van egy saját otthona, és hozzá költözik a partner, hogy álljon rá arra az agyuk, hogy minden közös? Nálunk pl. enyém a ház, övé a sokszorosan jobb fizetés. Én se mondom azt, figyu az én házam a tiéd is. Persze, amíg itt lakik, meg amit hozzáépít, de egészében nem, mert tényleg nem. Akkor hogy várom el, hogy ő meg azt mondja: tied a fizetésem:(

Én nem látok megoldást.

2011. jún. 28. 17:17
 54/82 anonim ***** válasza:
0%
Ha lenne pénzed te is magadnak vennél leptopot nem a pasidra költenél mert elvárja.
2011. jún. 28. 20:07
 55/82 A kérdező kommentje:

elmondtam neki, lerövidítve mindent, hogy gyes/d mellett kb 30-40 ezerből kellene élnem.

jön azzal, hogy egy kasszán leszünk.

amit a kérdésemben fent leírtam, hogy mindenemmel ő rendelkezik, ez neki az egy kassza fogalma

azon gondolkodom, kimegyek külföldre, ha meg marad mellettem, megmarad, ha nem, meg nem.

elegem van.

2011. jún. 29. 09:49
 56/82 A kérdező kommentje:

17:17

nem mutathatom meg neki ezt az oldalt, mert nekem tiltja, hogy nehogy "telebeszéljék a fejem"

a ti esetekben szerintem minden megbeszélés kérdése, egy papíron felvázolni pontokba, hogy mi az adott, neki, neked milye van, mik a problémák, és mi lenne a megoldás, közös pontot találni, ahol egyenlőség alakulhat ki kettőtök között.

nálunk megbeszélni semmit nem lehet, mert mindenből veszekedés van, és kérdezte: a "pénzén kívül" hogy tudna segíteni, hogy meglegyen a biztonságérzetem, hogy szüljek

2011. jún. 29. 09:55
 57/82 anonim ***** válasza:

13:33 vagyok.

Persze, majd ha gyerek lesz megváltozik... :) Nevetséges... Vásárol magának egy új személyiséget??? Ugyan már. Nem tudom, hogy ezzel csak téged akar becsapni, vagy saját magát is.

Egyébként tökéletesen megértelek!! Egy cseppet sem kell magyarázkodnod a helyzetedről, hisz nap mint nap szembesültem vele, szegény anyukám és az a faragatlan apám miatt.

Hiába mondogatja, hogy közös kassza, ha úgy érzi, hogy nem is közös, hanem az övé, csak "megengedi" hogy néha te is kapj belőle egy kicsit... Különben is, én már azon kiakadtam, mikor lehoztátok a ZSEBPÉNZT!!! Mi az, hogy zsebpénz??? Nem egy taknyos kölyök vagy, akinek zsebpénz jár... Az élete párja (elvileg), a leendő gyermekei anyja. Áááá döbbenet!! Úgy beszél a pénzről, amit neked szán, mint valami alamizsna... Emiatt Te is annak fogod érezni, és ez borzasztó megalázó. Úgy kéne nap mint nap a férjed által adott pénzhez nyúlnod, h ne legyen benned az ég világos semmilyen rossz érzés, hogy "ez a pénz nem az enyém.. A párom pedig nem szívesen adja, sajnálja tőlem...TŐLEM, aki elvileg a társa..." Ezt a megaláztatást szerintem senki sem bírja hosszútávon.

Elmeséltem a férjemnek, hogy van ez a kérdésed gyk-n... Meg, h a párod azt mondta, h 7 ezret adna neked havonta, ha elmennél gyesre.. Mondanom sem kell, hogy mi volt a férjem reakciója...: "Ez normális???"

2011. jún. 29. 10:28
 58/82 anonim ***** válasza:
Egyébként, házasok vagytok?
2011. jún. 29. 10:29
 59/82 anonim ***** válasza:

Azt még elfelejtettem leírni, hogy apu anno azért döntött úgy, hogy anyu vegyen nekem és a testvéreimnek (szinte) mindent, mert mikor már nagyobbak lettünk, elkezdtük aput lenézni a viselkedése miatt. Amiatt, hogy anyuval ennyire szűkmarkú, és hogy nap mint nap szembesültünk azzal, hogy anyu mennyire boldogtalan apu mellett, hogy mennyit sír. Ezt borzasztó volt látni, s ugyebár aput hibáztattuk. Pedig anyu soha nem hordta le aput előttünk..Nekünk sosem szidta! Egyszerűen csak mi is felnőttünk, és felnyílt a szemünk. Mikor az öcsém egyszer kérdőre vonta aput, hogy miért nem szereti anyut, akkor apu tökre kiakadt, és csak azt kérdezgette, az öcsémtől, hogy "miből gondolod, hogy nem szeretem az anyádat?"... Erre az öcsém csak annyit mondott, hogy "soha nem kedveskedsz neki semmivel... sokszor még a gyógyszerére sem adod oda a pénzt" ... Így indult el a lavina.

Apunak nem tetszett, hogy anyu mellett állunk ki, és nem azt tartjuk helyesnek, hogy anyunak könyörögnie kell 500 Ft-ért.

Így apu benyögte, hogy "akkor tartson el benneteket anyátok"...

Azóta is elég rossz apuval a kapcsolatunk...

Szóval, a Ti gyerekeitek is idővel észrevennék az apjuk hiányosságait, és megvetnék érte!! Ezt garantálom. Főleg, ha a gyerekeid majd látják rajtad, hogy mennyire boldogtalan vagy és feszült a pénz miatt.

Egy gyereknek sem jó látni ám, hogy az anyukája hogyan készül ki idegileg... Gondolj erre is!!!!

2011. jún. 29. 10:39
 60/82 anonim ***** válasza:

Mi az hogy tiltja neked ezt az oldalt??? Óvodás vagy vagy mi?

És erről hallottál már?:

[link]

A háztartási munkának kőkemény pénzértéke van ám még az APEH szemében is. Persze ez inkább arra vonatkozik, ha vki bejárónőt alkalmaz, stb...

De ha egy férfi azt vágja a nő fejéhez, hogy nem keres semmit, nincs joga a közös pénzükhöz, jó tudni, hogy máshol ezért fizetnének is a nőnek.

Persze ha odáig kéne eljutni, hogy szerződjetek, már rég késő...

Kérdezd meg tőle, mégis hogyan képzeli a gyakorlatban a közös kasszát? Ugyanúgy hozzáférsz majd a bankszámlájához, mint ő? Vagy megengedi, hogy könyörögj neki minden fillérért és gyűjtögetheted a blokkokat igazolásképp mire költötted? (Amúgy poén, mert mi is blokkozunk, ez még az átmeneti időszak, de hosszútávon nem működhet pont azért, mert ha nem dolgozok, nem lesz fizetésem.)

Még az állat is gondoskodik a párjáról, ha kicsinyei vannak, már bocsánat...

2011. jún. 29. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!