Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha anyámék Csernobi...

Mit tegyek ha anyámék Csernobilba akarnak menni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy apám meg anyám kitalálta hogy nézzük meg Csernobilt.Én irtózom ettől a kirándulástól.Semmi kedvem oda menni ahol több száz ember meghalt,ráadásul kiránduló zónává is tették.(Jobb fogalmazás nemjutott eszembe).Mert ma sajnos már pár ember halálából is pénzt húznak.Én már százszor megmondtam hogy nem megyek,de azért is jöjjek mert nem hagynak itthon,és a barátnőmhöz se mehetnék át addig azt mondták.De nem akarok oda menni.Nagyon érzékeny vagyok az ilyenekre de nem értik meg.Azt mondják nagyon érdekes lesz,de akkor sem szeretnék oda menni.Nem tudom mit tegyek.

17L

2011. jún. 6. 08:05
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim válasza:
Én voltam. Három napot töltöttem a Zónában. Eszméletlen jó, egyszer sem bántam meg, hogy elmentem! Nem kell félned semmitől sem, hidd el nekem!
2011. nov. 7. 19:36
 52/60 anonim válasza:
89%

Csak azért írok még egyszer, mert végigolvastam a kommenteket. Kezdjük az elején:

"sugárfertőzés" NINCS! Fertőzni, vagyis gazdatestben elszaporodni élő organizmus tud, gomba, vírus, baktérium stb. Radioaktív részecskék NEM szaporodnak, így nem fertőznek. Ha élő szervezetben tesz kárt sugárzás, akkor sugárterhelésről (súlyosabb esetben sugárbetegségről), ha élettelen anyagra rakódik le radioaktív por, akkor sugárszennyezésről beszélünk!

Kettő: Mind Csernobil, mind Pripjaty, mind az erőmű LÁTOGATHATÓ!

Igen, látogatható! Aki azt mondja, hogy Csernobil veszélyesebb, mint Pripjaty, az nem ért a témához, mondhatni: hülye. Csernobil az erőműtől 20 km-re van, míg Propjaty alig 5. Mégis mindkettőbe be lehet menni, persze engedéllyel.

Csernobilban ma is laknak emberek! Nekünk például ott volt a szállásunk, két éjszakát töltöttünk el Csernobil városában. Gyönyörű hely, akárki akármit mond. És saját méréseimmel tudom igazolni, hogy budapest egyes részein nagyobb sugárTERHELÉSnek van kitéve a szervezet, mint ott.

Tessék, itt egy kép: [link]

Ez én vagyok. Az erőmű előtt, alig 200 méterrel. Kutya bajom. Aki meg ért egy kicsit a géphez, visszakeresheti fészbukon az adatlapom, és megnézheti a többi ott készült képemet is.

2011. nov. 7. 19:49
 53/60 anonim ***** válasza:
29%

nem tudom, kedves előző, nyugodt szívvel ajánlható egy fiatal lánynak, aki közeljövőben valószínűleg egészségs gyermekeket akar? most túl azon, a lelki terroron, hogy annyira nem akar menni, nem akarja látni, semmi biztosíték nincs, hogy nem árt.. minek kockáztatni??

ez a film, akkor nem igaz?

http://www.youtube.com/watch?v=jLWjcAupKdk

2011. nov. 7. 20:27
 54/60 anonim válasza:

Ez a film tartalmazza az egyik legtöbb hülyeséget a témában. Akit valóban érdekel, az pl. dr Aszódi Attila könyvét olvassa el, esetleg Piers Paul Read könyvét, ne pedig netes videókat, amit suhancok, és nem hozzáértők tettek össze.

Látogatható, a jövőre nézve nem rejt magában veszélyt. Nyugodtan elhiheted, értek hozzá ;).

[link]

Ha a kérdező azért nem akar menni, mert nem érdekli őt, akkor ne menjen. De ha csak azért, mert fél a sugárzástól, akkor kijelenthetem: nincs mitől félnie!

A netes csernobilos filmeket, a torzszülött gyermekekről készült képeket / videókat meg fenntartásokkal kell kezelni: könnyű mindent a csernobili katasztrófa rovására felírni, de cseppet sem biztos, hogy mindenről az tehet ;)

2011. nov. 8. 10:59
 55/60 anonim válasza:

Látom, megint sok önjelölt hozzáértő, a parasztvakító és háziasszonyríkató média csecsén csüngő fotelszakértő és sötétzöld próbálja osztani az észt, holott nincs is nekik miből.

Én két alkalommal jártam a Zónában három-három napot, bejártam keresztbe-kasul, olyan helyekre is sikerült eljutnom, ahova még azoknak a 90%-a sem, akik szintén bejutottak. Senkinek semmi félnivalója attól, hogy sugárterhelést kap (NEM "sugárfertőzést", mert olyan nem létezik). Újfent kijelentem: SEMMI OKA. Eleve csak az erőműben lehet pár hely, ahol dózist lehet kapni, vagy a Zónában a vörös erdő egy pár négyzetkilométeres részén, de oda úgysem engednek be senkit. Nagyon vigyáznak a látogatókra, ugyanis a zónafelügyeletnek egy kicsit sem érdeke, hogy bármelyik látogatónak akár csak a haja szála is meggörbüljön. Nem szaporítom a szót, az első látogatásunkról az egyik útitársam egy remek cikket is megjelentetett, ami itt olvasható: [link]

A végére egy adat: 2007 tavaszán háromféle dozimétert is vittünk magunkkal a nyakunkba akasztva, majd itthon kiértékeltettük a KFKI-ban. Az eredmény az volt, hogy a három nap Zónabeli tartózkodás alatt akkora dózist kaptunk be, mintha hat napig ácsorogtunk volna Budapesten, a Blaha Lujza téren. Ennyit a sugárzásról.

2011. nov. 8. 11:30
 56/60 anonim ***** válasza:

Látom, megint sok önjelölt hozzáértő, a parasztvakító és háziasszonyríkató média csecsén csüngő fotelszakértő és sötétzöld próbálja osztani az észt, holott nincs is nekik miből.

Respect,Csernobil nem fertőz úgy mint a média.

2011. nov. 10. 20:44
 57/60 anonim válasza:
7%

be se engednének :D

le van zárva a sugárzás miatt

2013. aug. 17. 08:34
 58/60 anonim válasza:

De, beengednek. A megfelelő engedélyek beszerzése után simán bejárható.

Nem kéne hülyeséget írogatni, ha nem értesz hozzá.

2013. aug. 18. 14:18
 59/60 anonim ***** válasza:
0%
nem tudom, mi ez a rohadt bunkóság, hogy kíváncsiságból kockáztatni kellene egy 17 éves lány jövendőbeli gyermekének egészségét? Kockáztatni egy katasztrófa turista "élményért". Annyi szép hely van a világon, tenger, hegyek-völgyek, falvak, városok- miért kell ott bámészkodni, ahol tragédia történt?
2013. aug. 18. 23:26
 60/60 anonim válasza:
89%
Hát a kilógó derék sokkal veszélyesebb a leendő gyerek számára, mint egy csernobili túra.
2013. aug. 21. 00:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!