Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha anyámék Csernobi...

Mit tegyek ha anyámék Csernobilba akarnak menni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy apám meg anyám kitalálta hogy nézzük meg Csernobilt.Én irtózom ettől a kirándulástól.Semmi kedvem oda menni ahol több száz ember meghalt,ráadásul kiránduló zónává is tették.(Jobb fogalmazás nemjutott eszembe).Mert ma sajnos már pár ember halálából is pénzt húznak.Én már százszor megmondtam hogy nem megyek,de azért is jöjjek mert nem hagynak itthon,és a barátnőmhöz se mehetnék át addig azt mondták.De nem akarok oda menni.Nagyon érzékeny vagyok az ilyenekre de nem értik meg.Azt mondják nagyon érdekes lesz,de akkor sem szeretnék oda menni.Nem tudom mit tegyek.

17L

2011. jún. 6. 08:05
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:
Tisztába vagyok vele hogy mindenhol van egy pici de akkor sem akarok odamenni ahol ez a baleset történt
2011. jún. 6. 09:16
 22/60 anonim ***** válasza:
18%
NE MENJ!! miért kell elkeserítő, depresszionáló, veszélylehetőséget hordozó helyre menni egy 17évesnek??? NE MENJ!
2011. jún. 6. 09:20
 23/60 anonim ***** válasza:
22%
Annyi szép hely van miért pont oda kell menni?
2011. jún. 6. 09:24
 24/60 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nem kell őket lebeszélni róla, mindenki menjen oda, ahova szeretne. Viszont próbáld meg velük megértetni, hogy te nem akarsz menni. Legyél kitartó és ne engedj a nyomásnak. Esetleg ne egy barátnődnél legyél addig, hanem valamilyen rokonodnál, aki szívesen lát - mondjuk egy unokatestvéredéknél, ha lehetséges. Akkor talán itthon maradhatnál, ha egy rokonnál lehetnél.
2011. jún. 6. 09:38
 25/60 anonim ***** válasza:
58%

Azért az nem mindegy hogy hova mész: Chernobilba, az erőműt megnézni vagy Pripjátyba, a mellette lévő kiürített városba.

Mert jelenleg csak pripjatyba lehet menni, az erőműhöz nem.

Nagy különbség!

2011. jún. 6. 10:00
 26/60 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem akarsz, ne menj!

A sugárzástól ugyan semmi bajod nem lenne, egy forgalmasabb város közepén leélni az életedet sokkal(!) veszélyesebb rák szempontjából, (de még egy röntgen vizsgálat vagy egy hosszabb repülőút is), de ha utána éveken keresztül azon stresszelsz, hogy sugárfertőzést kaptál, az egészségügyi szempontból ezerszer veszélyesebb mint a sugárzás aminek valóban kiteszed magad.

Ha mindenképp el akarnak vinni, akkor meg olvass utána, vagy nézd meg a videót amit linkeltek, mert ha megérted kicsit az egész lényegét, akkor már nem a "misztikus halált okozó valami" lesz, amitől ennyire stresszelsz.

Ha meg a hely hangulata a baj... elhiszem, hogy pocsék,és nem értem miért kell ráderöltetni... de ettől még 17 évesen lassan meg kell tanulnod, hogy - akár akarod, akár nem - nem lehet(!) homokba dugni a fejedet.

Ha mindenki ilyen lenne, mint te, ki beszélne ezekről a dolgokról következő generációnak? Mert tudod "Aki nem ismeri a történelmett, arra ítéltetik, hogy újra átélje"

2011. jún. 6. 10:12
 27/60 anonim ***** válasza:
79%
Tipikus világpolgári viselkedés amit ez a 17 éves lány folytat. Teljesen megvan a strucc effektus. Ha azt mondom Rió De Janeiró és Favellák? A sok buta turista, ott császkál a városban, de az nem veszek észre hogy 13 éves gyerekek drogot árulnak, a police meg nejlonszatyrokkal vallatja az embereket... De szép hely. De sorolhatnám, Görögország, Egyiptom, Bulgária... Csernobil egy olyan hely, ahol baleset történ, méghozzá emberi mulasztás. És nagy szó hogy a maga nemében Oroszország felvállalta ezt az egészet. A sugárzási érték bőven alul marad káros mértéknek, mivel a szétszóródott cézium, már a föld alatt van, másrészt a reaktorba nem kell bemászni. A vörös erdő amiben anno fél óra tartózkodás már halálos volt, ma farkasok, medvék és mindenféle állat élőhelye. A természet lassan visszahódítja ami az övé. El lehet gondolkozni, ott felrobbant egy reaktor, 25 éve történt, a természet meg burjánzik.. Most akkor mivan? Elmondom: az emberi hülyeség határtalan. Nem mondom egészséges ott élni, de nem is halálos. A mai világban mindenki a természeti katasztrófáról csacsog, ott pedig aztán volt eltelt 25 év és lám? Ergo maga az ember a nagy fekélye ennek a világnak, nem Csernobil, és nem a sugárzás. Igen haltak meg ott emberek, az elején többen nem gondolták mi folyik, az ő számuk 1-2 ezerre tehető. De a kárelhárításban résztvevők: pilóták, katonák, bányászok mérnökök, mind tudták mi folyik. De kötelesség az kötelesség, ők megtették és nem lett nagyobb baj. Nem szörnyülködni kell, hanem tisztelettel emlékezni rájuk. Őszintén az ilyen birka felfogás idegesít a legjobban, és érdekes mód a magas életszínvonalú társadalmakban inkább jellemző: USA, Anglia, Francia o., stb..
2011. jún. 6. 10:50
 28/60 anonim ***** válasza:
46%
Előzőnek: Csernobil Ukrajnában van... és meggyőződésem, hogy a kérdező sem tapsikolna örömében, ha a szülei azt mondanák, hogy OK, idén nem megyünk Csernobilba, helyette választhatsz, hogy favella Rióban, vagy mákültetvény Pakisztánban, vagy üzemlátogatás keretében megtekintünk egy kínai apple-összeszerelő egységet.
2011. jún. 6. 10:58
 29/60 anonim ***** válasza:
43%

Gondolom ha tobb napra mentek lessz valahol szalasotok es ez csak egy kirandulas lessz.menj el es magara a helyre ne menj hanme maradj a szallason,mas otletem nincs.

En sem mennek,nem a sugarveszely miatt hanem maga a hely miatt nem,igaz tv-be lattam de nekem nagyon nyomaszto es eloben gondolom meg rosszabb.Lattam mar lebombazott hazat,hidat eloben mondhatni eleg sokkolo volt.

2011. jún. 6. 11:06
 30/60 anonim ***** válasza:
98%

úúúristen! vigyenek magukkal engem! már 3 éve Pripjatyba szeretnék menni, de iszonyat költséges az út. iszonyatosan vonz az a hely. megnéztem az összes lehetséges filmet és képet róla.

beszélj a szüleiddel, h fogadjanak örökbe engem :D te meg mehetsz anyámékkal Erdélybe, vagy Görögországba :D

2011. jún. 6. 11:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!