Mit tegyek ha anyámék Csernobilba akarnak menni?
Az a helyzet hogy apám meg anyám kitalálta hogy nézzük meg Csernobilt.Én irtózom ettől a kirándulástól.Semmi kedvem oda menni ahol több száz ember meghalt,ráadásul kiránduló zónává is tették.(Jobb fogalmazás nemjutott eszembe).Mert ma sajnos már pár ember halálából is pénzt húznak.Én már százszor megmondtam hogy nem megyek,de azért is jöjjek mert nem hagynak itthon,és a barátnőmhöz se mehetnék át addig azt mondták.De nem akarok oda menni.Nagyon érzékeny vagyok az ilyenekre de nem értik meg.Azt mondják nagyon érdekes lesz,de akkor sem szeretnék oda menni.Nem tudom mit tegyek.
17L
Azért az nem mindegy hogy hova mész: Chernobilba, az erőműt megnézni vagy Pripjátyba, a mellette lévő kiürített városba.
Mert jelenleg csak pripjatyba lehet menni, az erőműhöz nem.
Nagy különbség!
Ha nem akarsz, ne menj!
A sugárzástól ugyan semmi bajod nem lenne, egy forgalmasabb város közepén leélni az életedet sokkal(!) veszélyesebb rák szempontjából, (de még egy röntgen vizsgálat vagy egy hosszabb repülőút is), de ha utána éveken keresztül azon stresszelsz, hogy sugárfertőzést kaptál, az egészségügyi szempontból ezerszer veszélyesebb mint a sugárzás aminek valóban kiteszed magad.
Ha mindenképp el akarnak vinni, akkor meg olvass utána, vagy nézd meg a videót amit linkeltek, mert ha megérted kicsit az egész lényegét, akkor már nem a "misztikus halált okozó valami" lesz, amitől ennyire stresszelsz.
Ha meg a hely hangulata a baj... elhiszem, hogy pocsék,és nem értem miért kell ráderöltetni... de ettől még 17 évesen lassan meg kell tanulnod, hogy - akár akarod, akár nem - nem lehet(!) homokba dugni a fejedet.
Ha mindenki ilyen lenne, mint te, ki beszélne ezekről a dolgokról következő generációnak? Mert tudod "Aki nem ismeri a történelmett, arra ítéltetik, hogy újra átélje"
Gondolom ha tobb napra mentek lessz valahol szalasotok es ez csak egy kirandulas lessz.menj el es magara a helyre ne menj hanme maradj a szallason,mas otletem nincs.
En sem mennek,nem a sugarveszely miatt hanem maga a hely miatt nem,igaz tv-be lattam de nekem nagyon nyomaszto es eloben gondolom meg rosszabb.Lattam mar lebombazott hazat,hidat eloben mondhatni eleg sokkolo volt.
úúúristen! vigyenek magukkal engem! már 3 éve Pripjatyba szeretnék menni, de iszonyat költséges az út. iszonyatosan vonz az a hely. megnéztem az összes lehetséges filmet és képet róla.
beszélj a szüleiddel, h fogadjanak örökbe engem :D te meg mehetsz anyámékkal Erdélybe, vagy Görögországba :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!