Ha elmúltam 18, és még tanulok, akkor ha elköltözöm, akkor beleszólhatnak anyámék, vannak jogi következményei?
Figyelt kérdés
2011. szept. 1. 17:18
1/14 anonim válasza:
Annyi hogy ha tanulsz, a családit te kapod, de nem szólhatnak bele hogy elköltözöl
2/14 anonim válasza:
Ha betöltötted a 18-at, jogilag független ember vagy.
3/14 anonim válasza:
Anyagi értelemben nyilvánvalóan. :D Jogi nincs, mivel országunkban 18 éves kort betöltött személy teljes értékű felnőtt. (14 évesen már árulhatja magát az utcán is). :D szóval kitartás!
4/14 anonim válasza:
Nem. 18 éves korod után a hatóságok nem cipelhetnek vissza hozzájuk, ha erre gondolsz. Maximum megszívod, mert nem adnak pénzt és el kell menned dolgozni suli mellett. Vagy milyen más jogi következményre gondolsz?
5/14 anonim válasza:
ha elköltözöl, akkor utána gyakorlatilag mehetsz dolgozni is, az ő kegyüktől függ, hogy ki fizeti a lakásod rezsijét, amíg te nappali munkarendben "lopod a napot" munka helyett.
6/14 anonim válasza:
Nem:) Én is elköltöztem 18 évesen, de nagyon vigyázz, legyen hova menned, egy biztos háttér, mert akkor valószínűleg még pénzbeli támogatást sem fogsz tőlük kapni.
Legyen egy munkád, mielött elköltözöl, ha nincs akkor inkább maradj otthon amíg nem lesz valami stabilabb helyzeted.
Én most vagyok 20 éves nem bántam meg, 2 hónap múlva esküvőm lesz, várom a babát is :) de nagyon sok ember az utcára kerül felelőtlen döntése miatt.
Jól gondold meg :) szurkolok :)
7/14 anonim válasza:
Az egyetemisták rohadtul nem lopják a napot! :D Maradjunk ennyiben!
8/14 A kérdező kommentje:
Igazából a párommal beszélünk összeköltözésről. Anyumék bírják a páromat, csak kérdés, hogy mit szólnak majd hozzá...
2011. szept. 1. 17:28
9/14 anonim válasza:
17.26 os vagyok!
Ha van melótok semmi gond, de gondoljatok abba is bele, hogy ha összeköltöztök annak milyen anyagi vonzata van és a kapcsolatotok mennyire stabil.
Egy albérlet + a megélhetés legalább havi 130-140 ezer forint. és itt még nem beszéltünk egy moziról sem.
10/14 anonim válasza:
Szerintem ha nem értenek vele egyet, akkor nem érdemes, mert el kell menni dolgozni. Viszont az is egy fontos tényező az anyagiakat illetően, hogy a párod szülei hozzájárulnak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!