Miért számolják bele a kutyát a családba?
Most olvasom az egyik kérdésnél (Mennyit költötök átlag egy nap kajára / fő), hogy valaki a kutyát harmadikként számolja és az ő kajáját is beleveszi a napi kajaköltségébe...
Nekem kicsit meredek... A kutya az kedves, szép háziállat, DE NEM CSALÁDTAG! Az csak ember lehet... És a kutyakaja nem alapvető szükséglet, az én kutyám simán megeszi a kajamaradékot és tökéletesen egészséges.
Ti is beleszámoljátok a kutyát a családtagok közé?
huhhh.....
tudom h ez megint egy meddő vita meg izomból le leszek megint pontozva,de egy utolsó kísérlet,rövid tömör mondatokban, mert te még a példákhoz sem vagy elég...
1. miért nem olvastad el a linkeket?
2. vagy ha arra lusta vagy, akkor be lett másolva ez:
idézet egy kutyák táplálásáról szóló oldalról:
"A kutya nem maradékevő. Az összekotort maradék étel nem tartalmazza a szükséges tápanyagokat, a csont különösen nem. A maradék legyen csak kiegészítő a..."
3. Egy egy egyszerűbb szó kiragadásán kívül arra miért nem reagálsz amiket beirtak h: A KONYHAI MOSLÉK NEM TARTALMAZZA A SZÜKSÉGES TÁPANYAGOAT??
4. te vagy a legjobban felháborodva h a kutya nem családtag mert az csak ember lehet. a kutya az kutya, nem ember. remek meglátás. nem azt kell ennie sem mint egy embernek. vagy ez így is túl bonyolult??
Azért nem reagáltam rá, mert elfogadtam amit írsz. Csak sajnos nem mindenkinek jut kutyatápra is. Amíg egészséges a kutya, és jól van lakva addig szerintem nincs gond. Nem moslékkal, vagy mittudoménmivel etetem, hanem azzal ami megmaradt evés után.
A kérdés témája pedig nem a kutyatáp volt, hanem az, hogy konkrétan családtagnak nevezzük a kutyát vagy sem.
én meg erre azt mondtam h megértem ha vkinek van 3 kutyája aztán legagyásodik és már nem tud tápot venni. de aki tudatosan rosszul táplálja a kutyát, majd pénz híján beszerez még egyet és azt is...na azt tartom gáznak.
amugy auzt is irtam h nem látod mennyire zsiros a kutyáid szive, vagy a májban lévő lerakódásokat.
hogy ne csak acsarkodjunk:
pl Josera economy (prémium táp) tapfutar.hu-n 20 kg 7200Ft. és máris mindent megadtál nekik. erre mehet házi koszt is.
és igen családtag, mert annyi gondoskodást igényel mint egy gyerek, másképp szeretm mint az autómat, nem válnék meg tőle csak ha veszélyt jelentenék rá (utcára kerülés, éhezés).
nem tudok rá nem ugy tekinteni mert ha pl nyaralni megyek akk vagy viszem őket, vagy ugy keresek mellé vkit aki nem beugrik megetetni hanem elviszi sétálni, meg ott is alszik velük. van aki kivágja a telekre, az nem családtag. de annyira a szerves része azéletmnek, h nem tudom nem ugy tekinteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!