Miért számolják bele a kutyát a családba?
Most olvasom az egyik kérdésnél (Mennyit költötök átlag egy nap kajára / fő), hogy valaki a kutyát harmadikként számolja és az ő kajáját is beleveszi a napi kajaköltségébe...
Nekem kicsit meredek... A kutya az kedves, szép háziállat, DE NEM CSALÁDTAG! Az csak ember lehet... És a kutyakaja nem alapvető szükséglet, az én kutyám simán megeszi a kajamaradékot és tökéletesen egészséges.
Ti is beleszámoljátok a kutyát a családtagok közé?
Kétfajta ember van: Vagyok én aki a saját tulajdon nyulamat (akit egy szívtelen szaporítótól vetem meg, aki olyan sorsot szánt neki, hogy kihord 50 kölyköt míg él ha beteg lesz odadobja a hajléktalanok vad kutyáinak)úgy szeretem mint akármi mást a családomból. Sőt van hogy jobban szeretem, mint a távolabbi rokonaimat. Hogy miért? Ezt a kérdést nagyon sokan nem értik. Valakinek az állat/kutya fogalma abban teljesül ki hogy adj neki enni, ő meg elvan az udvaron és ugat ha jönnek a betörők. De ha minden reggel felugrik az ágyadba, finoman megnyal, esténként tévézésnél odabújik, vagy mikor szomorú vagy megvigasztal, akkor igen, teljes jogú családtagnak érezzük őt. Ismerjük a tulajdonságot, pár hónap alatt saját személyiséget vélünk benne felfedezni. De az teljesen más, hogy látod 10percre szegény kutyát mikor hazajössz, megpaskolod a fejét és ennyi. Így nem csodálom, hogy ennyi jut nekik 'majd eszed a maradékot, a jó kis zsíros olajban fröcsögős fagyasztott halrudakat". Nos ez a két ember van, aki ismeri az állatát, és az ismeretség alapján egy természetes kötődés is jár hozzá, majd a teljes személyiségét ismervén, a legapróbb mozdulatát is kiszámítván már egy olyan fokú szeretet is társul a dologhoz, amit akár a testvérem iránt is érezhetek, és van a másik ember, akinek ott van a kutya, aki ne ne nyaljon meg mert az undorító, ne jöjjön felém, mert félek rámrakja a tappancsait és nehogymá' 10ezreket költsek rá, majd őrzi a házat és kapja a 'kosztot'.
14/L
nem, ha neked jó amártás,akkor az biztos rossz a kutyának.mert először is túl sós,túl sok keményítő van benne.....stb.
A kutya húsevő állat. Etetheted hússal, vagy vehetsz neki tápot. De a maradék nem jó. Elél rajta, de te is elélnél kenyéren és vizen. Mégse jó neked.
"ha nekem jó..."
Tényleg, hogy én mekkora barom vagyok, hát a tujám is el van már évek óta fénnyel, vízzel meg egy kis tápanyaggal... én meg itt veszem magamnak a drága kajákat.. pedig ha neki jó, biztos nekem is.
Ha mégse, akkor rágcsálok egy kis bambuszt, ha egy 150 kilós pandamaci jóllakik vele, akkor én is.
az utolsón nagyon röhögtem...:D:D:D:D
de igenis moslék, mert ha nekem kéne főtt májjal,szívvel, összekevert kutyakaját ennem azt sem titulálnám másnak, mert nekem az csak moslék. A kutyámnak, meg megfelelő tápanyagforrás (táp) és jó szag,íz kiegészítő (máj).
Bár arra még mindig nem reagáltál, hogy állattarttóként az internet hőskorában, kis belinkelt segítséggel még mindig nem jutott el a tudatodig egy egyszerű mondat. Mondjuk ha kb 50 komment után, nem jut el, akkor még egy állatorvos ajánlásával sem fog...
Nekem még mindig csak ennyi a megdöbbentő, h van internet, van tv, van újság, neked meg kutyád és még sehol sem fedezted fel h csülköt pékné módra, sem a sarki róka, sem a farkas sem a panda nem eszik természetes közegében. Nem csak a befelé forduló hüvelykujj hiányában nem tudják elkészíteni, hanem mert nem kielégítő táplálék.
Caak nekem tűnik ez ennyire egyszerűnek??
Azért néhány tízezer év igencsak kevés ahhoz, hogy egy húseőből mindenevő váljék... nomeg amíg az ősembernek segített vadászni, kétlem, hogy zöldborsó főzeléket kapott volna vacsira.
De egyébként mindegy is, mert én személy szerint nem abba kötöttem bele, hogy megél e maradékon, (mert megél, pláne ha van benne viszonylag sok husi); sőt mégcsak nem is abba kötöttem bele, hogy megeszi e szívesen (mivel kb mindent megesznek szívesen), hanem abba, hogy jó e egy kutyának valami csak azért mert az embernek jó.
Mert azért valljuk be ez a hozzáállás azért van olyan meredek (szerintem jóval meredekebb), mint a kutyát beleszámolni a családba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!