Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért számolják bele a kutyát...

Miért számolják bele a kutyát a családba?

Figyelt kérdés

Most olvasom az egyik kérdésnél (Mennyit költötök átlag egy nap kajára / fő), hogy valaki a kutyát harmadikként számolja és az ő kajáját is beleveszi a napi kajaköltségébe...

Nekem kicsit meredek... A kutya az kedves, szép háziállat, DE NEM CSALÁDTAG! Az csak ember lehet... És a kutyakaja nem alapvető szükséglet, az én kutyám simán megeszi a kajamaradékot és tökéletesen egészséges.

Ti is beleszámoljátok a kutyát a családtagok közé?

2011. máj. 12. 13:54
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 napietus ***** válasza:
100%
ja, a kutya meg nem attól családtag, hogy bejöhet a házba (nálunk sem jön be, nem is akar, nyitva lehet nyugodtan az ajtó tőle), hanem hogy érzelmileg is kötődünk hozzá, és végül is velünk él. tehát ilyen értelemben családtag.
2011. máj. 12. 14:20
 32/65 A kérdező kommentje:
Nos, végeredményben látom sokan beleszámolják... Nekem 2 kutyám, 2 macskám, egy nyuszim, és egy csincsillám van. Én eddig úgy gondoltam, hogy a lehető legjobban szeretem őket, de azért látom ezt is lehet überelni. Akkor ennélfogva 11 tagú családban élek :)(anya-apa 3 gyerek és az állatok)
2011. máj. 12. 14:20
 33/65 anonim ***** válasza:
96%
Nekem macskám van, de benne van a költségvetésben az ő kajája is mert nem olcsó,borzasztó válogatós.És igen,családtag.Anya heti 2-3 alkalommal van hogy egész nap nincs otthon,mindig egyedül lennék ha a cica nem lenne otthon velem.:)Nagyon egyetértek a válaszolóval aki írta hogy a tárgyain (majdnem minden) könnyen túlad az ember ha szükség van rá de a macskát nem adnám el/oda senkinek.
2011. máj. 12. 14:21
 34/65 A kérdező kommentje:
Annak aki a mosásról kérdezett: nem vár, mert az előbb teregettem ki. Hát téged? :)
2011. máj. 12. 14:22
 35/65 anonim ***** válasza:
50%
szerintem lehet egy kutyát, cicát ... úgy is szeretni és gondoskodni róla,hogy nem tartják családtagnak
2011. máj. 12. 14:29
 36/65 anonim ***** válasza:
96%
Én is beleszámolom a havi kiadásokba külön a kutyakaját, azt sem adják ingyen a boltban.
 37/65 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom, miért fáj az neked, ha valaki IGAZÁN kötődik az állataihoz, veled ellentétben. Én belepusztulnék, ha bármi történne cicáimmal és természetesen családtagok! Szerintem is indíts be egy mosást vagy nézz körül, nincs-e egyéb tennivaló, mert nekem is az a véleményem, hogy baromira ráérsz...
 38/65 anonim ***** válasza:
97%

Más dolog beleszámolni a családba és családtagnak tekinteni.

Természetesen nem számolom őket a családomhoz, hisz nem rokonaim. :)

De családtagként kezelem őket, a sajátjaimat és másokét is... pl. ha szomszéd a kutyájával sétál mindig sziasztokot köszönök, hiszen ketten vannak. :)

2011. máj. 12. 14:30
 39/65 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk is családtagok a kutyák!

És a kocsi és egy állat között igen is nagy különbség van,én is ha nem tudnám fenntartani a kocsimat bármikor túladnák rajta,de a kutyámat soha semmilyen körülmények között nem adnám oda.

Ja és az én kutyáim is jobban szeretik a házi kosztot mint a boltit,de minden nap kapnak tápot is amit meg kell venni ugyan úgy mint bármilyen más kaját.

2011. máj. 12. 14:30
 40/65 anonim ***** válasza:
93%

egyrészt családtag,és ha kérdezik,akkor bizony úgy mondom,hogy 3 gyerek, 4 kutya, 3 macska.

Másrész a kajájuk kb annyiba kerülmint a az embereké. Tehát ha költséget számolok akkor kénytelen is vagyok beleszámolni.

2011. máj. 12. 14:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!