Miért számolják bele a kutyát a családba?
Most olvasom az egyik kérdésnél (Mennyit költötök átlag egy nap kajára / fő), hogy valaki a kutyát harmadikként számolja és az ő kajáját is beleveszi a napi kajaköltségébe...
Nekem kicsit meredek... A kutya az kedves, szép háziállat, DE NEM CSALÁDTAG! Az csak ember lehet... És a kutyakaja nem alapvető szükséglet, az én kutyám simán megeszi a kajamaradékot és tökéletesen egészséges.
Ti is beleszámoljátok a kutyát a családtagok közé?
Én írtam ki azt a kérdést, hát igazából a kutyára nem gondoltam, de nem is zavart.. :) Kajapénzbe én sem számolom bele általában a macskakaját, a macska viszont családtag, mi csak ketten vagyunk (én + macska) és ez így is marad.
Szerintem az állat is lehet családtag rendesen. Kivéve ha mondjuk valaki csak házőrzőnek tartja, és nem foglalkozik amúgy vele..
hogy pl 4 tagú családom van (férj-feleség+ 4 kutyus)
Most már kezdem érteni, miért ezen problémázol... megbuktál matekból, és minden szúrja a szemed, igaz? :D
A kérdező kommentje:
Aki beleszámolja az tényleg úgy érti, hogy pl 4 tagú családom van (férj-feleség+ 4 kutyus)??? És ezt így mondja mindenkinek aki érdeklődik a családtagok száma felől? :D
Igen, a kedves ismerőseim, barátaim még külön rá is kérdeznek a macskára, h mi van vele, jól van-e.
A kérdező kommentje:
Aki beleszámolja az tényleg úgy érti, hogy pl 4 tagú családom van (férj-feleség+ 4 kutyus)??? És ezt így mondja mindenkinek aki érdeklődik a családtagok száma felől? :D
Ez amúgy már 6 lenne:-)
Én néha beleveszem, néha nem. Pl. ha egyedülálló/élő lennék egy kutyussal, és megkérdezné egy idegen, kivel lakok, tutira azt mondanám, hogy ketten lakunk, én és a kutyusom:-) Ha valakivel beszélgetek, akkor is hozzáteszem, hogy szüleimmel élek, és a 3 macskával, 2 kutyával.
:D
Elírás :) De köszönöm a figyelmeztetést :) Azért 4 kutyus jó sok lenne...
a kutyakaja nem az én szükségletem hanem a kutyámé. és mivel szeretm, figyelek arra h neki mi a jó. én nem enném meg nasinak a csirkefejet, neki meg nem épp tápláló, de izlik.
onnan érzem h családtag én pl h a kocsimon túladnék, ha bedőlnék anyagilag, a lakásomon is tuladnék, minden TÁRGYAMON túladnék, de a kutyáimon nem. Máris megkülönböztetem őket a kocsitól, az meg más h ki mivel etet.
az h valaki szerint a maradék kielégítő táplálék az nem feltételnül nem szereti a kutyáját, inkább tudatlan, megmaradt ezen a szinten, de hál isten azért már terjed az állatartási kultúra.
a lényeg h nagyon szeretem őket, mint pl családot, vagy közeli barátokat. mondjuk amig etetni tudnám őket nem válnék meg tőlük, a gyerekemtől is akkor válnék csak meg ha utcára kerülne mellettem v nem tudnám etetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!