Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért számolják bele a kutyát...

Miért számolják bele a kutyát a családba?

Figyelt kérdés

Most olvasom az egyik kérdésnél (Mennyit költötök átlag egy nap kajára / fő), hogy valaki a kutyát harmadikként számolja és az ő kajáját is beleveszi a napi kajaköltségébe...

Nekem kicsit meredek... A kutya az kedves, szép háziállat, DE NEM CSALÁDTAG! Az csak ember lehet... És a kutyakaja nem alapvető szükséglet, az én kutyám simán megeszi a kajamaradékot és tökéletesen egészséges.

Ti is beleszámoljátok a kutyát a családtagok közé?

2011. máj. 12. 13:54
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
25%
Nézd ez már felfogás kérdése, általában a mai családokban a kapcsolat két szülő vagy szülő gyerek közt egyenrangú,mert mindenki ember, szükségletei viszont jóval eltérnek. Tehát egy kutya nem ember és hierarchia terén pedig lent a van a béka segge alatt. Egyszerűen csak neki is kell kaját venni és tisztában tartani.
2011. máj. 12. 14:43
 42/65 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a házi kedvencet pont az különbözteti meg a haszonállatoktól, hogy az egyiket családtagként tartjuk számon és azért vesszük, hogy szeressük, a másikat meg tárgyként kezeljük.

Én nem értem azt aki úgy tart házi kedvencet, hogy nem tekinti a társának, családtagjának. Úgy mi értelme van?

2011. máj. 12. 14:48
 43/65 anonim ***** válasza:
100%

nálam a macskáim is családtagok.

ugyanúgy eltartom őket is, ugyanúgy szeretgetem, ápolom őket is.

De a sorrend a gyerekekkel kezdődik. :)

és igen, esznek maradékot is, de néha nem árt egy kis macskának való koszt illetve nasikén ilyen - olyan hús.

de történetesen nem is ez a drága az állatokban, hanem az orvos, ha baj van!!

2011. máj. 12. 14:50
 44/65 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Kérdező!

Gondolom az én (12:27-es) válaszomra reagáltál ezzel a kérdéseddel. Mi meredek neked? Az volt a kérdés: Mennyit költötök átlag egy nap kajára / fő, és hányszor esztek? Szerinted a kutyakaja az nem kaja? Azt nem kell pénzért megvenni? Hmm? Vagy az nem tartozik bele a költségvetésbe? Amúgy képzeld el, nem maradékot eszik a kutyánk. Ennek két oka is van:- nem marad maradék(max. csont amit a kutyánk nem ehet meg)- 3,5 kg-os palotapincsink van és nem ehet akármit, mert szüksége van a neki megfelelő tápanyagokra ami nem egyenlő azzal amit mi eszünk. És tudod mit? Nálunk a kutya is családtag!Miért, nem egy élőlény aki a családhoz tartozik?

Tisztába vagyok azzal, hogy vannak itt a GYK-n kötekedő emberek, de ezt azért álmomban sem gondoltam volna hogy ennyire szőrszálhasogató is lehet valaki mint Te.

További szép napot!

2011. máj. 12. 15:00
 45/65 anonim ***** válasza:
92%

Igen, beleszámolom a családtagjaim közé. És akinek ez nem tetszik, mehet pattogni a sóhivatalba.

Csak egy jó tanács: a saját családodban kutakodj szerintem, a másokéhoz ugyanis semmi közöd.

2011. máj. 12. 15:01
 46/65 anonim ***** válasza:
94%

"És a kutyakaja nem alapvető szükséglet, az én kutyám simán megeszi a kajamaradékot és tökéletesen egészséges."

Nos, nekem macskám van, és mint tudjuk a macskakaja kétszer annyi. Onnantól kezdve, hogy 1 éve június 17-én aláfirkantottam egy menhelyi örökbefogadási szerződést, az én felelősségem élete végéig. Nekem kell kaját venni neki, nekem kell gondoskodnom róla ha beteg. Ő az én GYEREKEM. Innentől kezdve pedig, természetes, hogy a legjobbat adom neki. Premium tápot, rendszeres orvosi vizsgálatokat, és sok-sok szeretetet.

Befogadtam, tartozom neki ennyivel. A kutyám lenne, sem lenne másképp a dolog.

Minden állat egy külön egyéniség, akárcsak mi emberek. Vannak érzéseik, szerethetnek, utálhatnak. Nekik csak mi vagyunk, a gazdik. Tőlünk függ az életük, egészségük.

De, hogy kitérjünk egy kicsit anyagiakra is, nekem fél évig nem volt munkám, egy fizetésből éltünk. Mégis mindig a legjobbat kapta a cica. Annyi mindenről lelehet mondani, ami felesleges.

Ha egy ember ilyet érez egy állat iránt, akkor azt az állatot, már családtagnak lehet nevezni. Ehhez az érzéshez fel kell nőni. Reméljük egyszer majd neked is sikerül.

2011. máj. 12. 15:13
 47/65 anonim ***** válasza:

igen, ebben nagyon igaza van az utolsónak. te eldöntheted h nincs pénz kajára spórolsz, vagy csak szimplán sóher vagy. De a házikedvenc a Te felelősséged, mindene tőled függ. ha baja lesz nem mehet orvoshoz, vagy elviszed v nem. Nem vehet magánka moslék helyett kutyakaját, mert hát a farkas sem sajtburgertől lesz egészséges... max kövér, de jóltáplált nem.

MInek van ennyi állatod ha nem vagy hajlandó rájuk költeni?Az megint más ha közben legagyásodik az ember,de hogy tudatosan konyahi moslékkal etetni az gáz...Meg hogy egy ember józan paraszti ésszel, amikor még a csapból is ez folyik, meg az internetről amit láthatóan használsz, annyit nem tud h az emberi kaja nem kielégítő egyetlen állatnak sem?? igazából engem ez döbbent meg. Látszik h a kérdező tudja használni az internetet és mégis képes volt elkerülni ilyen alapvető információt??persze vannak csodák mint 20 évig élt a kutyám öreganyámnál, pedig csak romlott hust evett.

ez genetika is, de nem ez a jellemző. van olyan emeber is aki láncdohányos és soha nem lesz rákos, vagy csak beteg. ez genetika, de nem az átlag!

2011. máj. 12. 17:26
 48/65 anonim ***** válasza:
100%

idézet egy kutyák táplálásáról szóló oldalról:

"A kutya nem maradékevő. Az összekotort maradék étel nem tartalmazza a szükséges tápanyagokat, a csont különösen nem. A maradék legyen csak kiegészítő a..."

2011. máj. 12. 17:27
 49/65 anonim ***** válasza:

tévhitek kutyák táplálásáról:

[link]

2011. máj. 12. 17:29
 50/65 A kérdező kommentje:
Nem moslékot kap hanem MARADÉKOT! Tehát ha nekem jó a finom mártás, akkor valószínűleg a kutya is megeheti :P Nem a háromnapos összekevert mittudoménmiket kapja, hanem ami megmarad a kajálás után...
2011. máj. 12. 17:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!